Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
22-11-18 - 

Anthem: alles wat je moet weten

Anthem_Game

Anthem: alles wat je moet weten

Anthem lijkt een van de grootste games te worden van 2019. Is het een shooter? Een multiplayer, een MMO? En wat is de Anthem release date? Wij beantwoorden alle veelgestelde vragen die het internet heeft over de de nieuwe Anthem game van uitgever Electronic Arts (EA) en ontwikkelaar Bioware. Je kan de game natuurlijk al pre-orderen met een Gamecard. Gamers die Anthem pre-orderen ontvangen uiteraard allerlei in-game bonus content.

Wanneer komt Anthem uit?

De Anthem release date is 22 februari 2019. De game komt uit voor de PlayStation 4, de Xbox One en de PC (Microsoft Windows). Anthem wordt ontwikkeld door Bioware, bekend van games als Mass Effect en Dragon Age. De nieuwe sci-fi shooter wordt uitgegeven door EA (Electronic Arts), dus we weten in ieder geval dat de game een groot promotiebudget heeft. Het lijkt er op dat Anthem het nieuwe paradepaardje van uitgever EA gaat worden. De game gooit nu al hoge ogen, onder andere vanwege de prachtige graphics. Anthem gebruikt de geavanceerde Frostbite 3 engine, die over zeer veel grafische kracht lijkt te bezitten. In Anthem speel je een freelancer in een exotische en gevaarlijke wereld.

Is Anthem een MMO?

Anthem is officieel een action-RPG-third/first-person shooter - nogal een mond vol - maar is Anthem ook een massive multiplayer online (MMO)? Ontwikkelaar Casey Hudson van Bioware zegt dat Anthem “absoluut geen MMO is”. Bioware probeert met Anthem namelijk iets anders te creëren. Alles wat zich in de persoonlijke basis van de speler afspeelt, is alleen toegankelijk voor jezelf. Hier krijg je missies en zal niemand je storen. De exotische buitenwereld is daarentegen bedoeld voor de multiplayer ervaring. Hier zal je wel andere spelers tegenkomen, langs zien vliegen - noem maar op.Is Anthem online?

Bioware is van plan Anthem voor vele jaren te voorzien van gloednieuwe content, zoals nieuwe personages, missies, verhaallijnen, evenementen en ga zo maar door.
De game is volgens ontwikkelaar Bioware het leukst als je het speelt als een online multiplayer. Je zult je ongetwijfeld andere spelers nodig hebben voor de zwaarste missies in de game. We gaan ervan uit dat je elkaar kunt uitnodigen voor gevaarlijke missies of elkaar per toeval tegenkomt in de buitenwereld. De ontwikkelaar noemt dit een “Instanced Shared World”. Een andere game die qua online-ervaring vergelijkbaar is met Anthem, is Destiny. Je kan beide games zeker alleen spelen, maar de kans is groot dat je anderen tegenkomt. Wanneer dit gebeurt hoef je absoluut niet samen te spelen, maar het maakt je ervaring met de game hoogstwaarschijnlijk leuker.

Is Anthem zoals Destiny?

Dan zijn we meteen beland bij een andere belangrijke vraag: is Anthem precies zoals Destiny, de succesvolle game van ontwikkelaar Bungie? Je kunt de twee in veel opzichten met elkaar vergelijken. Destiny is bijvoorbeeld ook een Instanced Shared World, een shooter, en beiden hebben een sci-fi setting. Gelukkig heeft Anthem meer dan genoeg originele elementen. De originele Javelins (een soort exo-suits) spelen een grote rol in Anthem. Hoe je de Javelins kan gebruiken, is zeker uniek te noemen. De mechanische harnassen geven je allerlei gave mogelijkheden en vooral het vliegen ziet er geweldig uit. Eindelijk een game die je het gevoel geeft Iron Man te zijn. Elke exo-suit heeft ook zijn eigen vaardigheden. Zo is er een pak die je het beste kan gebruiken als tank. De vuurkracht van deze Javelin is immens groot. Een andere Javelin is weer een stuk lichter en heeft snelle speciale aanvallen van dichtbij.Is Anthem een open world game?

Anthem is een game met een grote open wereld die maar al te graag ontdekt wil worden. Je hebt enorm veel vrijheid in waar je gaat en staat. De game begrenst de speler zo min mogelijk, op een paar kleine uitzonderingen na. Zo zullen sommige gebieden bewaakt worden door een monster dat te sterk is voor spelers met een te laag level. De krachtige Frostbite 3 engine van Anthem laat alle verschillende delen van de wereld naadloos in elkaar over gaan.

Is Anthem een Mass Effect game?

Anthem zal je wellicht doen denken aan Mass Effect, een andere populaire sci-fi game van ontwikkelaar Bioware. De camera staat namelijk achter je personage, net zoals in de Mass Effect games. Het camerastandpunt van Anthem verandert wel naar een first-person-view zodra de speler zich bevindt in de basis. Op deze manier komt het contact met de computergestuurde personages nog beter over. De Frostbite 3 engine van Anthem is ook heel wat krachtiger dan die van Mass Effect Andromeda. De game Anthem staat volledig op zichzelf en heeft geen connectie met de Mass Effect franchise.

Gaat Anthem cross-play zijn?

Een game is cross-play wanneer gamers van verschillende consoles (Xbox one, PS4, PC) tegelijkertijd tegen of met elkaar kunnen spelen. Een hoofdontwikkelaar van Anthem, Mark Darrah, heeft heel duidelijk aangegeven dat Anthem niet cross-play gaat zijn. Ze zijn wel aan het werken aan een mogelijkheid voor cross platform saves. Dit betekent dat een speler zijn game/personage (save) mee zou kunnen nemen om het te gebruiken op een andere console.Heeft Anthem PVP?

PVP betekent Player-Versus-Player en houdt in dat spelers tegen elkaar kunnen strijden. In Anthem zullen spelers het niet tegen elkaar kunnen opnemen. PVP is dus geen onderdeel van Anthem. Dit komt omdat deze keuze de ontwikkelaar gaandeweg in staat stelt om veel meer soorten wapens en uitrusting voor de game te ontwikkelen. Want door PVP uit te sluiten, hoeven ze niet continu rekening te houden met de balans van de game. Games waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen, moeten perfect zijn uitgebalanceerd om leuk en eerlijk te blijven. Bioware wil ook na de release van Anthem continu nieuwe wapens en uitrusting toevoegen. Dit gaat een beetje moeilijk als alle wapens perfect in balans met elkaar moeten zijn.

Is Anthem free-to-play?

Anthem is niet free-to-play. De game zal vanaf 22 februari 2019 voor rond de 59 tot 69 euro online en offline te koop zijn. De game zal wel (zoals Fortnite) microtransacties bevatten, maar alleen om je personage van uiterlijk te veranderen. Dit laatste belooft de ontwikkelaar Bioware plechtig. Vaak vragen ontwikkelaars van games ook “echt” geld voor een Season Pass. Met een Season Pass krijg je toegang tot in-game content dat valt te downloaden na de officiële release date, zoals nieuwe missies, wapens, etc. Ook dit zal niet het geval zijn voor de game Anthem. Ontwikkelaar Bioware probeert te leren van de fouten die andere game ontwikkelaars hebben gemaakt omtrent microtransacties, loot boxes en pay-to-win modellen.

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over Anthem. Als je de game wil pre-orderen, dan kan dat natuurlijk met een Gamecard..
Als je dit leest wanneer je de game al in huis hebt, dan kan je met een Gamecard gemakkelijk, snel en veilig je personage pimpen.
Koop een Gamecard


Terug naar het overzicht