Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
24-11-22 - 

De top 5 offline apps voor kinderen

De beste 5 offline apps voor kinderenDe kerstvakantie komt eraan. Plan je een trip naar verre familie en vrienden? Of een winterse vakantie? Vaak voelt de reis voor kinderen langer, zeker als ze zich niet kunnen vermaken met een boek of een film. Daarom hebben we de beste offlinje apps voor kinderen op een rijtje gezet, te gebruiken zonder internetverbinding. Hier zijn onze tips!

alt

Wat is een offline app?Er zijn veel leuke apps voor kinderen, maar voor de meeste hiervan heb je een internetverbinding nodig. Offline apps kun je ook zonder Wifi gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten offline apps voor kids; van educatieve apps voor kinderen en volwassenen, tot mobiele spelletjes voor kinderen.

Waarom een offline app voor kinderen kiezen?Waarom zou je offline apps voor kinderen gebruiken? Misschien ga je op een lange reis en heb je onderweg geen internet, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Of je wilt liever niet dat je kinderen online gamen, om te voorkomen dat ze in-app aankopen doen of dat ze worden blootgesteld aan mogelijk schadelijke content. Wat je reden ook is, onderstaand vind je een aantal leuke offline apps, zoals mobiele spelletjes voor kinderen.

De beste (gratis) offline kinderapps- #1 Epic - Boeken en lezen voor kinderen (App Store, Google Play Store)

Epic is een uitgebreide bibliotheek met tienduizenden leuke kinderboeken en luisterboeken voor kinderen tot 12 jaar. Epic biedt aanbevelingen op basis van het leesniveau en de interesses van de kinderen. De app biedt ook leervideo's, quizzen, een voorleesfunctie en boeken en voorleesboeken in verschillende talen. Ook kun je bijvoorbeeld animaties in boekvorm downloaden. Om een boek of luisterboek te downloaden, open je het in de app als je internet hebt en download je het voor gebruik onderweg. Op deze manier kun je Epic als offline app voor kinderen gebruiken.

Voordelen:
*Meer dan 40.000 boeken om uit te kiezen
*De app werkt met beloningen en badges om kinderen gemotiveerd te houden

Nadelen:
*Je hebt een lidmaatschap nodig om toegang te krijgen tot alle boeken, vanaf 9,99$ per maand of 79,99$ per jaar.

- #2 Sago Mini World: Mobiele spelletjes app voor kinderen (App Store, Google Play Store)

Sago Mini World is een app voor kleuters van 2-5 jaar met meer dan 40 spelletjes die allemaal offline te downloaden zijn. De offline spelletjes app is ontworpen om emotionele intelligentie, zelfvertrouwen en probleemoplossing op te bouwen door middel van spel. Het draait dus niet om winnen, maar om de verbeelding. Het is een van de betere kinder-apps die er zijn met veel minigames om uit te kiezen in een enkele app.

Voordelen:
*Je kunt de app downloaden voor offline gebruik zodat kinderen zonder internet kunnen spelen.
*De app wordt maandelijks bijgewerkt met nieuwe spelletjes

Nadelen:
*Deze app biedt alle spellen die Sago Mini heeft uitgebracht, en een abonnement is daarom best prijzig. Je kunt er ook voor kiezen om de minigames los te kopen.

- #3 Khan Academy Kids (App Store, Google Play Store)

Khan Academy Kids is een educatieve app voor kinderen van 2 tot 8 jaar. De app biedt boeken, spelletjes en andere activiteiten met verschillende thema's; variërend van wiskunde tot lezen en schrijven. Met zoveel lessen en activiteiten om uit te kiezen, is dit een van de beste educatieve apps voor kinderen. Een deel van Khan Academy Kids heet Kodi's Suitcase en is beschikbaar voor offline gebruik.

Misschien wil je zelf de volwassen versie van Khan Academy proberen?

Voordelen:
*Khan Academy Kids is een gratis te gebruiken offline app voor kinderen.
*Er is een offline gedeelte dat je kinderen kunnen gebruiken als er geen Wifi beschikbaar is.

Nadelen:
*Lessen zijn niet altijd even diepgaand
*Niet de beste interactiviteit

- #4 Toca Life World (App Store, Google Play Store)

In Toca Life World kun je je eigen wereld creëren en een verhaal uitspelen. Deze app brengt alle andere Toca Life-apps samen in één van de leukste offline spelletjes apps voor kinderen. Ze kunnen kiezen uit meer dan 500 personages om mee te spelen en 90 locaties om te verkennen. En het mooiste is: het werkt prima offline.

Voordelen:
*Uitgebreide en leuke app waarmee kinderen hun eigen werelden kunnen creëren.
*Werkt offline

Nadelen:
*Er zijn veel in-app aankopen, goed om in de gaten te houden voor je jouw kind laat spelen.

- #5 Disney Coloring World (App Store, Google Play Store)

Iedereen houdt toch van kleuren? Met Disney Coloring World kunnen kinderen hun favoriete Disney-figuren tekenen en kleuren in één handige app. Er zijn tal van potloden, penselen en benodigdheden om uit te kiezen - waardoor je kinderen zich niet snel vervelen met deze app.

Voordelen:
*Je hoeft geen kleurplaten te downloaden, omdat de hele app offline werkt.
*Er zijn honderden kleurplaten en personages om uit te kiezen

Nadelen:
*Let op de in-app aankopen

Goed om te weten: Méér offline dingen die je kunt doen

Er zijn dus genoeg leuke kinderapps die ze offline kunnen gebruiken. Als je kinderen fan zijn van mobiele spelletjes kun je onze lijst met de 15 beste offline mobiele games bekijken. Heb je geen toegang tot internet en wil je je kinderen toch een berichtje kunnen sturen? Hier is een lijst van de top 5 offline chat apps.


Terug naar het overzicht