Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
10-08-22 - 

3 redenen waarom je een dual-SIM telefoon nodig hebt

Dual SIM telefoons zijn tegenwoordig heel gewoon. Misschien heb je er op dit moment al één in je bezit. Maar de meeste mensen maken er nog niet optimaal gebruik van.
In dit artikel bekijken we waarom een dual SIM telefoon handig is en hoe je deze optimaal kunt gebruiken.

Wat is dual sim?


Een dual sim telefoon kan verbinding maken met twee verschillende mobiele telefoonnetwerken. Er zijn een paar verschillende methodes hiervoor. Sommige telefoons hebben sleuven voor twee fysieke simkaarten, terwijl andere telefoons één fysieke simkaart en één eSIM-kaart hebben.

De meeste moderne dual-simtelefoons zijn op beide netwerken tegelijk actief. Dit betekent dat je op beide nummers telefoongesprekken en sms'jes kunt ontvangen. Maar je kunt meestal maar één datanetwerk tegelijk gebruiken.

Welke telefoons ondersteunen dual simkaarten?

Alles over dual sim

Voorbeelden van de meest bekende dual sim telefoons:

- Apple iPhone XR, XS en later
- Google Pixel 3 en later
- Samsung Galaxy S20, S21, Z Flip, Note 10"

Er zijn er nog veel meer. De meeste duurdere moderne toestellen ondersteunen tegenwoordig dual SIM-kaarten.

De drie beste redenen om een dual SIM telefoon te nemenBenieuwd waarom een dual sim telefoon handig kan zijn? De drie beste redenen hiervoor:

1. Internationaal reizen

Het gebruik van een lokale SIM-kaart is ideaal om geld te besparen op mobiele data en lokale gesprekken. Tenzij je twee telefoons hebt, kan het lastig zijn. Het heen en weer wisselen van simkaarten is omslachtig en betekent dat je oproepen of sms'jes op je andere nummer mist. Dat kan bijvoorbeeld een probleem zijn als je bevestigingscodes per sms ontvangt.

Daarom maken dual sim telefoons het leven veel eenvoudiger. Wat is het nut van een dual sim? Door twee netwerken tegelijk te gebruiken, kun je dataroamen op een lokale prepaid simkaart terwijl je thuisnummer nog steeds verbonden is.

Een eSIM gebruiken voor je buitenlandse nummer is nog eenvoudiger. Koop een eSIM online voordat je op reis gaat en vermijd het gedoe van het zoeken naar een winkel om een fysieke SIM-kaart te kopen. Zo ben je direct online zodra je landt.

2. Houd werk en vrije tijd gescheiden

Ben je het zat om een tweede telefoon bij je te hebben voor werkgesprekken? Of om werkoproepen te beantwoorden op je privé telefoon? Een dual-SIM telefoon kan dat in een handomdraai oplossen.

Met een telefoon met dubbele simkaart gebruik je één nummer voor je persoonlijke gesprekken en het andere voor je werkgesprekken. Dit kan op verschillende manieren werken, maar meestal kun je verschillende nummers aan verschillende lijnen toewijzen. Als je bijvoorbeeld je baas belt, gebruik je altijd de werklijn.
Het op deze manier scheiden van je werkgesprekken kan handig zijn als je bedrijf je werkgesprekken laat claimen, maar geen speciale telefoon ter beschikking stelt. Met twee nummers is er geen verwarring over welke gesprekken voor het werk zijn.

3. Afzonderlijke spraak- en data-abonnementen

Met een dual sim telefoon hoef je geen compromissen te sluiten over abonnementen. Je beschikt over 2 simkaarten in 1 telefoon. Wil je een goedkoop telefoonabonnement van het ene netwerk en supergoedkope data van een ander? Geen probleem.

Waarom zou je het op een andere manier doen? Aanbieders hebben vaak aanbiedingen voor data en hun beste aanbiedingen kunnen veranderen. Als je een van je dubbele simkaarten gebruikt voor spraak en een andere voor data, kun je op zoek naar voordelige abonnementen zonder dat je je telefoonnummer hoeft te veranderen.
Spraakabonnementen zijn meestal goedkoper en minder aan concurrentie onderhevig, dus het is makkelijker om voor langere tijd bij één abonnement te blijven.

Goed om te wetenAls dat nog niet genoeg redenen zijn om na te denken over het gebruik van een telefoon met dubbele simkaart, oftewel 2 simkaarten in 1 telefoon, dan zijn er nog andere nuttige punten om te overwegen.

  • eSims in Nederland


Op dit moment kun je in Nederland abonnementen afsluiten met een dual simkaart. Dit is nog niet mogelijk bij alle providers, maar wel bij KPN, Vodafone en bij T-Mobile. De andere providers zullen naar verwachting redelijk snel volgen met de ondersteuning van dual simkaarten. T-Mobile was de eerste provider die (sinds 2019) ondersteuning aanbiedt voor dual sims.

Wil je met een goedkope prepaid simkaart kunnen bellen zoals je dat met een dual sim zou doen? Dan kun je gebruik maken van dual sim apps. Hiermee maak je meerdere virtuele telefoonnummers aan voor je gewone simkaart; bijvoorbeeld een nummer voor het werk en eentje voor je vrienden.

  • Meerdere eSims


Niet alle telefoons met dubbele simkaart zijn hetzelfde. Met een eSIM (wat staat voor embedded subscriber identity module), heb je maar één fysiek slot. Het andere is een virtueel slot dat in de telefoon is ingebouwd.

Het nadeel hiervan is dat je geen twee fysieke simkaarten in de telefoon kunt stoppen. Het voordeel is dat je meerdere eSIMs kunt opslaan. Je kunt nog steeds maar twee simkaarten tegelijk actief gebruiken, maar op sommige telefoons kun je tussen maximaal vijf eSIMs schakelen met een dubbele simkaart.

Dat kan handig zijn voor reizen in meerdere landen of als je vaak in meer dan twee landen verblijft. Of om tal van andere redenen.

Hoeveel simkaarten je ook hebt, je kunt jouw prepaid simkaarten snel, veilig en makkelijk opwaarderen op Beltegoed.nl. Ook vanuit het buitenland, 24 uur per dag.

Tips voor reizen met een dual-SIM telefoonWaarom zou je een dual sim telefoon nemen als je hem toch niet optimaal gaat gebruiken? Als je op reis gaat met een dubbele SIM-telefoon, onthoud dan deze tips.

Ten eerste: zet dataroaming op je thuissimkaart uit als je op reis bent. Op die manier loop je niet het risico een torenhoge rekening te krijgen door per ongeluk te roamen op de verkeerde simkaart. Dit is een gemakkelijk te maken fout.

Ten tweede, koop meer data dan je denkt nodig te hebben. Op vakantie gebruiken mensen vaak meer data dan verwacht. Dit is niet verwonderlijk. Als je het grootste deel van je dagelijkse leven thuis en op kantoor doorbrengt, verbruik je waarschijnlijk niet veel data. Op vakantie heb je veel minder wi-fi en gebruik je veel meer mobiele data. Koop je prepaid beltegoed voor je op reis gaat, of onderweg, waar je ook bent op Beltegoed.nl. Je kunt jouw prepaid beltegoed binnen enkele seconden gebruiken.


Terug naar het overzicht