Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
01-01-70 - 

Top 10 beste PS4 games ooit (Updated '21) Wat zijn de beste PS4 spellen?

GTA-5-Top-10-Beste-PS4-games-ooit

Zin om te gamen? We hebben de Top 10 Beste PS4 games voor je op een rij gezet. Wat zijn de beste PS4 spellen?


Ontdek een andere wereld in een bijzonder Sandbox game, ga voor de actie van een RPG, een shooter of kies een spel waarin je jouw strategisch denken op scherp stelt. In 2021 heb je een enorme keuze aan de beste PS4 games tot je beschikking binnen ieder genre. Heb je even geen idee welk spel je zou moeten kiezen voor een perfecte spelervaring? Bekijk onze PS4 games top 10 dan eens en (her)ontdek de klassieke spellen voor de PS4 die iedereen ooit gespeeld zou moeten hebben.Hoe bepaal je wat de beste PS4 spellen zijn voor jou?


Het kiezen van jouw nieuwe favoriete PS4 spel is allereerst natuurlijk heel persoonlijk. Wat is jouw genre, wat wil je kunnen doen en speel je het liefst alleen of met en tegen anderen? Bij het samenstellen van deze PS4 Games top 10 kijken we naar de gemiddelde cijfers van elk spel op Metacritic, maar ook naar wereldwijde (PS4) verkoopcijfers en welke games het goed doen in de Google Trending statistieken. We vertellen je ook meteen hoeveel ze nu kosten in PSN Store en waarom juist deze PS4 spellen zo goed zijn. 


10. JourneyJourney release date: 21 juli 2015
Metacritic: 92 - 11de plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 3.04 miljoen 
Google trending: “Journey” - 10de plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (juli 2021): €14,99
Waarom is Journey een van de beste PS4 spellen ooit?Wat mag je verwachten na het starten van de reis naar de berg in Journey? Jij bepaalt hoe je de top van de berg die ver voor je ligt bereikt. De met een Grammy bekroonde soundtrack, de manier waarop het zand natuurgetrouw beweegt tijdens jouw reis, de immersieve graphics, bijzondere ruïnes met raadselachtige afbeeldingen, visioenen en rust bepalen jouw spelervaring. Misschien kom je onderweg een medespeler tegen, misschien leg je de reis alleen af. Kortom; een bijzonder avontuur dat je als liefhebber van Sandbox games (letterlijk in het geval van Journey) niet mag missen.


9. Metal Gear Solid V: The Phantom PainMetal Gear Solid V: The Phantom Pain release date: 1 september, 2015
Metacritic: 93 - 9de plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 6+ miljoen
Google trending: “Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’ - 9de plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (juli 2021): €19,99Bloodborne zet een trend verder die de Dark/Demon Souls games hebben ingezet: games mogen weer moeilijk worden. De gamer hoeft dus minder bij zijn handje te worden vastgehouden.

Waarom is Metal Gear Solid V een van de beste PS4 games?


In dit meeslepende Metal Gear spel kies jij hoe je speelt. Ga je ‘guns blazing’ te werk gaat of neem je rustig de tijd om stuk voor stuk je (vaak met wat puzzelwerk te ontdekken) missie af te werken. Misschien kies je wel geheel je eigen. Na een opening waar je “u” tegen zegt bepaal jij wat je doet, hoe je dit doet en wie je uitschakelt. De vrijheid waarmee je jouw missies aanpakt, ontdekt en volbrengt zorgt voor een grote groep liefhebbers van Metal Gear Solid V: the Phantom Pain. Interessante verhaallijnen, toevallige (of niet?) ontmoetingen en gedetailleerde graphics staan garant voor veel spelplezier. Metal Gear Solid V: the Phantom Pain is met recht een van de beste PS4 games ooit.

8. Persona 5

Persona 5 release date: 4 april, 2017
Metacritic: 93 - 7de plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 3+ miljoen 
Google trending: “Persona 5” - 8de plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (juli 2021): €59,99Liefhebbers van JRPGs voor de Sony PlayStation 4 doen er goed aan een weekendje vrij te plannen voor het starten met Persona 5. Stap in het verhaal waarin jouw hoofdpersoon een dubbelleven leidt. Met een goede planning, het uitvoeren van opdrachten, het vechten in Palaces (dungeons), het ervaren van Tokyo en het zien van vrienden kom je in Persona 5 voor de PS4 een heel eind. 


Waarom is Persona 5 een van de beste PS4 spellen ooit?


Persona 5 is een anime en een game in één. Persona 5 is een RPG, maar ook een sim-simulator. Persona 5 is en blijft een van de beste PS4 games ooit, voor de liefhebbers van anime, maar zeker ook voor degenen die gewoon zin hebben in een uitstekend spel waarin veel te doen is. 

7. The Last of Us Part II
Horizon Zero Dawn release date: 19 juni 2020 
Metacritic: 93 - 6de plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 3+ miljoen- 7de plek van deze top 10 spellen PS4
Google trending: “The Last of Us Part II” - 7de plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (juli 2021): €69,99Waarom staat The Last of Us Part II in de Top Tien van de beste PS4 games?
The Last of Us Part II is absoluut een van de beste PS4 games op dit moment. Een spel dat je nu meer zal raken dan ooit tevoren. De post-pandemische wereld van de hoofdpersoon vraagt om actie. Sluip door een wereld vol prachtige vergezichten, interessante personages en puzzels en vecht de geïnfecteerden van je af. In de huid van hoofdrolspeelster Ellie probeer jij de Clickers (de geïnfecteerden) in Seattle van je af te houden. The Last of Us Part II wordt door critici als het beste PS4 game van het decennium gezien. Tip; ga jouw wereld niet direct te lijf op de moeilijkste Action Game Play instelling. De “Easy” modus is behoorlijk pittig!


6. OverwatchOverwatch release date: 24 mei, 2016
Metacritic: 90 - 6de plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 50+ miljoen 
Google trending: “Overwatch” - 2de plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (juli 2021): €59,99Blizzard heeft er naast World of Warcraft weer een succesvolle franchise bij: Overwatch was een tijdje de meest besproken titel in de game-industrie. Nog steeds is Overwatch een klassieker met een eervolle vermelding op de Best PS4 Games List in 2021.

Waarom is Overwatch een van de beste PS4 spellen ooit?
Een online shooter met allerlei verschillende personages die allemaal anders spelen. Overwatch is een schot in de roos en is misschien wel de grootste concurrent van Fortnite. De online multiplayer mode van Overwatch werkt geweldig en de personages zijn allemaal goed uitgebalanceerd. Je moet echt als een team kunnen vechten om te winnen. De ranked competitive scene van Overwatch houdt spelers nog elke dag bezig sinds de game verscheen in 2016 en top 10 beste PS4 games lijstjes binnendrong.

5. God of WarGod of War: 20 april 2018
Metacritic: 94 - 5de plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 40+ miljoen 
Google trending: “God of War” - 6de plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (juli 2021): € 29,99Blizzard heeft er naast World of Warcraft weer een succesvolle franchise bij: Overwatch was een tijdje de meest besproken titel in de game industrie. Reddit ontplofte bijna. Overwatch voor de PS4 verkocht als een tierelier en de reviews waren lovend.

Waarom is God of War een van de beste PS4 spellen ooit?
In dit achtste deel in de populaire God of War reeks verlaat hoofdrolspeler Kratos de Griekse mythologie voor de Norse mythologie. Hij laat zijn menselijke kant wat meer zien, vecht zij aan zij met zijn zoon en biedt je de vrijheid om de spelkeuzes te maken die jou liggen. Puzzelen, verkennen, mythes ontdekken, keiharde gevechten leveren en gaandeweg jouw personage en zijn arsenaal aan wapens uitdiepen? Met dit stevige spel heb je niet alleen een van de beste PS4 games in huis, maar ook zeker een PS4 spel dat je steeds weer uit de kast zult halen.4. Red Dead Redemption 2


Red Dead Redemption: 26 mei, 2018
Metacritic: 97 - 4de plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 37+ miljoen - 4de plek van deze top 10 spellen PS4
Google trending: “Red Dead Redemption” - 4de plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (juli 2021): € 24,59Red Dead Redemption 2 voor de PS4 is een game waar je waarschijnlijk een paar dagen voor zal moeten blocken in je agenda. Deze prequel op Red Dead Redemption maakt het mogelijk om van meer dan 60 uur gameplay te genieten, ook wanneer je het voorgaande PS4 spel niet hebt gespeeld. Deze 4de plaats in de ranglijst van de beste PS4 games heeft Red Dead Redemption 2 terecht ontvangen.

Waarom is Red Dead Redemption 2 een van de beste PS4 spellen ooit?
Boeiende realistische personages, goed geschreven dialogen en storylines met een twist bepalen de immense populariteit van een van de beste PS4 games ooit. Red Dead Redemption biedt je de kans om het verhaal op meerdere manier te doorlopen. De muziek in Red Dead Redemption 2 geeft je keer op keer een boost wanneer jij en jouw bendeleden op weg gaan naar een nieuwe confrontatie. 
3. The Last of Us Remastered

The Last of Us Remastered release date: 29 juli, 2014
Metacritic: 95 - 2de plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 17+ miljoen - 3de plek van deze top 10 spellen PS4
Google trending: “Last of Us” - 3ste plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (juli 2021): €19,99Na het winnen van maar liefst ruim 200 Game of the Year Awards voor The Last of Us besloot ontwikkelaar Naughty Dog het spel “Remastered” uit te brengen voor de PS4. Een welverdiende derde plek in onze top 10 beste PS4 games ooit. Maar waarom eigenlijk?

Waarom is The Last of Us Remastered een van de beste PS4 spellen ooit?
Een intrigerend verhaal over vader en dochter die proberen te overleven in een post apocalyptische wereld. Een ziekte heeft de wereld geïnfecteerd en het is nu iedereen voor zichzelf. The Last of Us heeft de derde plek bemachtigd in onze top 10 beste PS4 games ooit vanwege de hoge review scores op Metacritic en op de bekende spelersfora. Heb je dit beste PS4 game al in huis? Zo niet: tijd voor jou om The Last of Us Remastered voor de PS4 te kopen voor maar €19,99 in de online PlayStation Store.

2. Persona 5 Royal

God of War release date: 31 maart, 2020
Metacritic: 95 - 3de plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 3+ miljoen - 6ste plek van deze top 10 spellen PS4
Google trending: “Persona 5 Royal” - 2de plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (juli 2021): €26,99Wat mag je verwachten van de Royal versie van een van de beste PS4 games ooit; Persona 5? Ook wanneer je de originele release van dit PS4 spel al hebt gespeeld, verlies jij je hart opnieuw aan de personages in de Royal editie. Nieuwe werelden, meer gameplay, nieuwe personages, een volledig nieuwe soundtrack en jouw eigen Thieves Den maken Persona 5 Royal tot een volledig nieuwe ervaring. Dus; deze fantastische ugrade van Persona 5 maakt een vermelding in de Top 10 van de beste PS4 games meer dan terecht!.


Waarom is Persona 5 Royal voor de PS4 een van de beste PS4 spellen ooit?
Herontdek bekende bondgenoten en sluit vriendschappen met nieuwe vertrouwelingen. Meer spanning, nieuwe wapens, nieuwe gebieden en nog meer vraagstukken. Toch voelt Persona 5 Royal als nieuw!1. Grand Theft Auto 5 (GTA 5)


Grand Theft Auto 5 release date: 17 september, 2013
Metacritic: 97 - 1ste plek van alle PS4 spellen
Verkoopcijfers: 18.46 Miljoen - 1ste plek van deze top 10 spellen PS4
Google trending: “GTA V” - 1ste plek van deze PS4 top 10 games
Huidige prijs in de PSN Store (oktober 2018): €29,99
Totale Score: 3Je zag het waarschijnlijk al aankomen: Grand Theft Auto 5 voor de PS4 (ook wel GTA V genoemd), scoort het hoogst op alle onderdelen. De GTA V metacritic score van 97 is ongekend hoog, de verkoopcijfers van 18.46 miljoen over de hele wereld liegen er niet om en op Google is het nog steeds de meest besproken game van deze top 10. GTA V is hiermee nog steeds een zeer terechte koploper in de Top 10 van de beste PS4 Games ooit.

Waarom is GTAV de beste PS4 game ooit?
GTA 5 volgt dit keer drie verschillende hoofdpersonages die allemaal met elkaar te maken krijgen. Je hebt in GTAV voor de PS4 (2013) meer vrijheid dan ooit tevoren. Je kunt uren ronddwalen en precies doen waar je zelf zin hebt, in de grote stad of op het land. GTA 5 online houdt vele gamers ook nog steeds elke dag bezig. Een terechte eerste plek in onze top 10 beste PS4 games ooit.
Jouw beste PS4 games veilig en snel kopen
Al deze PS4 games kun je goedkoop kopen in de online Playstation Store. Betalen voor een van deze geweldige games doe je natuurlijk met een Playstation kaart. Hiermee koop je jouw beste PS4 games snel en eenvoudig. 

Of meld je gewoon aan voor een PlayStation Plus-abonnement. Dan krijg je elke maand twee games gratis en heb je altijd toegang tot de online multiplayer-modus. Klinkt goed? Tip; ben je op zoek naar een cadeautje voor een liefhebber van games? Een Playstation Kaart wordt altijd goed ontvangen. Uiteraard kan je ook op beltegoed.nl PS Plus kopen.


Terug naar het overzicht