Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
05-12-22 - 

Een creditcard zonder inkomen? Dit zijn de opties.

Het idee bestaat dat het niet mogelijk is om een creditcard te gebruiken als ze geen vast inkomen hebben (of helemaal geen inkomen hebben). En dat je met een negatieve BKR notering geen creditcard kunt gebruiken. Maar klopt dat wel? In dit blog vertellen we je of het inderdaad mogelijk is om een creditcard te gebruiken zonder inkomen, of zonder bewijs van een (vaste) baan.

alt

Kun je een creditcard aanvragen zonder inkomen?Vaak kun je een gewone creditcard pas aanvragen als je voldoet aan een (minimum) inkomenseis. Het hoeft niet altijd te gaan om het inkomen van een vaste baan.
Je moet je inkomsten invullen bij het aanvragen van de creditcard. Ook zaken als rijden voor Uber en inkomen uit het verkopen op Ebay, geld van investeringen, toeslagen die je ontvangt en bijvoorbeeld alimentatie, tellen mee als inkomen. Daarbij kun je eventueel het salaris van je partner ook meetellen in sommige gevallen.

Maar zelfs met een negatieve BKR notering of zonder inkomsten, zijn er nog manieren om toch een creditcard te kunnen gebruiken.

Welke creditcards kun je gebruiken zonder (bewijs van) inkomsten?- Prepaid creditcards. Dit zijn strict genomen geen echte creditcards. Je kunt alleen het bedrag uitgeven dat je op de kaart zet. Maar daardoor is er geen toetsing op krediet nodig en zijn ze voor iedereen beschikbaar. Veel van deze kaarten kunnen overal worden gebruikt waar creditcards worden geaccepteerd. Wil je meer weten over je kredietwaardigheid? Bij het BKR kun je jouw kredietrapport inzien.

- Gewaarborgde creditcards. Sommige banken geven creditcards uit die gedekt worden door een waarborgsom. Ook hier gaat het niet echt om krediet. De kredietlimiet is meestal gelijk aan de waarborgsom. De meeste gewaarborgde kaarten hebben dezelfde kenmerken als prepaid kaarten. Maar sommige kunnen ook worden gedekt door andere bezittingen. Dat kan onroerend goed zijn, spaargeld, een levensverzekering of zelfs een andere creditcard.

- Creditcard voor studenten. Sommige banken bieden een creditcard aan voor studenten zonder inkomen. Dit kan een goede manier zijn om je kredietwaardigheid op te bouwen voordat je afstudeert. Ze hebben vaak lage kosten en een speciaal beloningsprogramma. Als je studeert, kan een ouder of voogd ook garant staan. Dit is dus een creditcard zonder inkomenseis. Lees ons blog over de beste creditcards voor studenten voor meer informatie.


- Medeondertekende kaarten. Misschien kun je een creditcard aanvragen zonder inkomen als iemand je aanvraag mede ondertekent. De co-ondertekenaar moet wel een inkomen en een goede kredietwaardigheid hebben. Deze persoon is verantwoordelijk als de kaarthouder niet terugbetaalt.

- Extra kaarten. Deze kaarten worden uitgegeven met een bestaande creditcardrekening. Ze kunnen worden verstrekt voor familieleden, verplegend personeel of zelfs vrienden. In tegenstelling tot een medeondertekende kaart, zal je als aanvullende kaarthouder geen kredietverleden opbouwen. Wel kan dit soort kaart een goede optie zijn als je bijvoorbeeld als partner gebruik wilt kunnen maken van een creditcard zonder eigen inkomen.

De beste optie als creditcard zonder inkomenseisEen prepaid creditcard is doorgaans de beste keuze als je een creditcard zonder inkomenseis wilt gaan gebruiken. We hebben de voordelen van prepaid creditcards voor je op een rij gezet:

- Geen kredietwaardigheidstoets. In de meeste gevallen heb je voor een prepaid creditcard alleen wat geld nodig om erop te zetten.
- Snel verkrijgbaar. Je koopt een digitale prepaid card in een paar klikken. Op Beltegoed.nl heb je er een binnen minder dan vijf minuten.
- Geen minimumsaldo. Je kunt doorgaans elk gewenst bedrag op een prepaid card zetten. Jij bepaalt hoeveel geld je op je kaart stort en wanneer. Ûo kun je op ieder gewenst moment beschikken over een creditcard, ook zonder vast inkomen. De meeste beveiligde kaarten hanteren een minimale storting van ongeveer € 200.
- Onafhankelijkheid. In tegenstelling tot medeondertekende of extra creditcards heb je niemand nodig om je aanvraag te ondersteunen.
- Flexibiliteit. Prepaid creditcards zijn verkrijgbaar als kaarten voor eenmalig gebruik of als opwaardeerbare kaarten. Ze kunnen zowel digitaal als fysiek zijn. Er bestaan prepaid kaarten voor bepaalde winkels, voor algemeen gebruik, voor het versturen van geld naar een ander en meer.
- Algemeen geaccepteerd. Veel van deze kaarten maken gebruik van het Visa of Mastercard netwerk. Deze worden net zo goed geaccepteerd als gewone creditcards.

Hoe krijg je een prepaid creditcard?Prepaidkaarten zijn volop verkrijgbaar. Je kunt sommige van deze kaarten met contant geld kopen bij winkels. Lees meer over het kopen van een prepaid creditcard in dit blog: Hoe koop ik een prepaid creditcard zonder extra kosten. Je kunt ze ook online kopen op websites zoals Beltegoed.nl of rechtstreeks op de website van het creditcardbedrijf.

Hoe kun je een prepaid creditcard opwaarderen?Het opwaarderen van een oplaadbare prepaid card kan zowel in winkels als online. Beltegoed.nl biedt de makkelijkste en snelste manier om snel en veilig het saldo van je prepaid creditcard op te waarderen. Dit doe je binnen enkele minuten op de website of met de app.


Terug naar het overzicht