Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
02-04-21 - 

3 digitale sadaqa ideeën voor Ramadan 2021 NL

Het is weer bijna tijd voor één van de meest indrukwekkende tijden van het jaar: De Ramadan. Traditioneel een periode om samen met vrienden en familie te vieren. Om te vieren wat je hebt en te geven aan hen die het nodig hebben.

Net als vorig jaar vindt de Ramadan in 2021 plaats tijdens een pandemie. Juist dit jaar is het dan ook belangrijk om mensen die het nodig hebben te helpen. Daarom hebben we 3 ideeën op een rijtje gezet om digitaal toch sadaqa te kunnen geven tijdens Ramadan.

Maar we zullen beginnen met vertellen wat je moet weten over de Ramadan in 2021.

Wanneer is de Ramadan in 2021?


De Ramadan begint wanneer de maansikkel weer te zien is. In 2021 is dat 13 April. De Islamitische heilige maand gaat daarna een maand door tot en met 12 mei, of tot de volgende maansikkel te zien is.

Wat is er anders voor sadaqa met Ramadan in 2021?

Sadaqah ideas for Ramadan 2021 Er is niet aan te ontkomen. Dit jaar, net als vorig jaar, is de Ramadan tijdens de COVID-19 pandemie. In veel landen, waaronder Nederland, gelden lockdown-regels. Het is moeilijker om vrienden en familie te bezoeken. Laat staan om sadaqa te geven.

Daarom hebben verschillende landen, waaronder de Arabische Emiraten, het advies gegeven om sadaqa en zakat dit jaar digitaal te geven. Zo helpen we elkaar zonder te veel risico te lopen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om iemand digitaal te helpen.

Hieronder vind je onze tips:

Ramadan Sadaqa Idee #1: Stuur beltegoed naar contacten die het nodig hebben.

Iemand online helpen is het makkelijkst wanneer zij ook toegang hebben tot het internet en weten hoe ze het moeten gebruiken. De mensen die hulp het meest nodig hebben, hebben die toegang niet altijd. Denk aan ouderen, of mensen met gebrekkige internet verbindingen thuis. Je kunt hen bijvoorbeeld geen digitaal cadeau sturen omdat ze die niet kunnen gebruiken.

De meeste mensen, ook ouderen en daklozen, hebben een mobiele telefoon. Mogelijk gebruiken ze daarvoor prepaid beltegoed. Het opwaarderen van hun beltegoed is dan een prima manier om hen sadaqa te geven.

Ken je iemand in deze situatie en weet je hun telefoonnummer en provider? Dan kun je op Beltegoed.nl binnen 30 seconden hun beltegoed opwaarderen. Snel, veilig en gemakkelijk!

Selecteer simpelweg hun provider uit de lijst en kies het bedrag. De betaling is snel, velig en betrouwbaar. Klaar? Dan krijg je de opwaardeercode binnen 30 seconden naar je toe gestuurd. Sms het naar je contact en ze kunnen hun beltegoed meteen opwaarderen.

Dat is een handig Ramadan cadeau!

Ramadan Sadaqa Idee #2: Doneer aan goede doelen.

Het helpen van je contacten en gemeenschap is altijd een goede daad. Ramadan is ook een goede gelegenheid om sadaqa te geven aan mensen die je niet kent, maar die je steun echt kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je eenvoudig met je telefoon sadaqa kunt geven aan goede doelen.

Heb je een Vodafone telefoon en heb je MB's over? Vodafone biedt je de mogelijkheid deze te doneren aan een goed doel, zoals bijvoorbeeld het leger des heils. Kijk hier om meer te lezen over hoe het werkt aan en welke doelen je kunt doneren.

Je kunt ook met een smsje een goed doel helpen. Kinderen wereldwijd kun je de kans geven op mooie jeugd door Save the Children te helpen. Dat gaat eenvoudig met je telefoon.

Save the Children is zeker niet het enige goede doel dat je kan steunen met een sms. Bijna elk goed doel accepteert een donatie via een sms. Hoe je dat het beste kan doen voor een goed doel dat jij wilt steunen vind je hier .

Heb je een prepaid telefoon en wil je je sadaqa per sms geven? Dan kun je beltegoed en databundels natuurlijk gemakkelijk, veilig en snel kopen op beltegoed.nl.

Ramadan Sadaqa Idee #3: Stuur een digitaal cadeau of prepaid geld.

Mensen die makkelijk toegang tot het internet hebben kun je natuurlijk wel verrassen met een digitale cadeaukaart. Geef bijvoorbeeld een Amazon NL cadeaukaart of Bol cadeaukaart. De ontvanger kan zo goed als alles kopen, wat hij of zij nodig heeft. Of misschien kan iemand wel wat nieuwe kleren gebruiken? Dan is een Zalando cadeaukaart natuurlijk perfect.

Wat onhandig is aan digitale cadeaukaarten is dat ze vaak landspecifiek zijn. Je kunt een Bol of Zalando NL kaart niet uitgeven in Marokko bijvoorbeeld.

Wil je een digitaal cadeau geven vanuit Nederland naar het Midden-Oosten? Kijk dan eens naar CASHU. Het is een prepaid creditcard die veel geaccepteerd wordt in die regio. Je kunt het gebruiken om online te shoppen of om rekeningen te betalen.

CASHU is een prepaid creditcard, maar het werkt met digitale codes. Dus je kunt een code online kopen en die naar iemand sturen. Die kan het dan gebruiken als betaalmethode op websites die CASHU accepteren. Of ze kunnen het toevoegen aan hun CASHU wallet en op die manier gebruiken. In beide gevallen is het geld meteen beschikbaar.

Klaar om iemand te helpen tijdens Ramadan?


Hopelijk hebben de bovenstaande tips geholpen en weet je dat je sadaqa kunt geven met Ramadan. Ook tijdens een wereldwijde pandemie. Help iemand eenvoudig digitaal.

Voor nog meer inspiratie voor digitale cadeaus - tijdens de Ramadan of daarna - kun je naar de volledige lijst van entertainment- en gaming-kaarten, beltegoed en prepaid creditcards kijken.

Ramadan Mubarak!


Terug naar het overzicht