Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
02-05-23 - 

Anonieme sms sturen

Ben je op zoek naar een manier om anoniem sms'jes te versturen? Zoek dan niet verder. In dit artikel vertellen we je hoe je dat doet. We gaan er hierbij echter wel van uit dat je anoniem wilt sms'en om de juiste redenen en dus niet om leed, zoals pesten of fraude, bij anderen te veroorzaken. Een grapje op zijn tijd mag natuurlijk best, maar denk altijd na over de gevolgen van jouw acties voor anderen.
anonieme sms sturen
Dat gezegd hebbende, vertellen we je graag wat je opties zijn om anoniem berichten te versturen. Je hebt een aantal mogelijkheden om met je eigen telefoon anoniem sms'jes te sturen, maar je kunt ook een online platform gebruiken. Die berichtenplatforms zijn echter niet gratis, dus hou daar rekening mee.

Er zijn in totaal vier verschillende opties als je anoniem berichten wilt versturen:

 1. Je telefoonnummer afschermen door de instellingen op je telefoon te wijzigen.
 2. #31# toevoegen voor het nummer van de ontvanger.
 3. Een anonieme simkaart gebruiken.
 4. Een online platform gebruiken.

We gaan hieronder eerst in op de eerste drie opties, die je vanaf je eigen telefoon kunt gebruiken. Daarna zullen we de laatste optie bespreken en geven we je een kort overzicht van de beschikbare online platforms en de kosten daarvan.


Je telefoonnummer afschermen


Je kunt gewoon vanaf je eigen telefoon anonieme sms'jes sturen. De eerste optie daarvoor is door je telefoonnummer af te schermen. Dit is de beste optie wanneer je standaard anoniem wilt bellen of sms'en met je mobiel. Je telefoonnummer afschermen doe je als volgt:

Op iPhone:
 1. Ga naar Instellingen > Telefoon > Nummerherkenning.
 2. Zet de schakelaar uit.

Op Android:
 1. Open de Telefoon-app.
 2. Tik op de drie puntjes rechts bovenin en kies Instellingen.
 3. Tik op Gesprekken > Aanvullende instellingen.
 4. Zodra alles geladen is, tik je bij Beller-ID op Verberg nummer.

En zo stuur je eenvoudig anoniem een sms met je eigen telefoon. De kosten hiervoor zijn de standaardkosten die je betaalt voor sms'en. Heb je een prepaid telefoon en is je beltegoed op? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een van de online platforms die we later in dit artikel bespreken. Maar een goedkopere optie is waarschijnlijk je beltegoed opwaarderen. Dat doe je snel, veilig en eenvoudig op beltegoed.nl.


#31# toevoegen voor het nummer van de ontvanger


Als je echter eenmalig anoniem wilt bellen of sms'en, is bovenstaande manier misschien wat omslachtig. In dat geval kun je er ook voor kiezen om #31# in te toetsen voor het telefoonnummer van de ontvanger. Op die manier wordt je nummer voor dat specifieke telefoontje of voor die sms afgeschermd.


Een anonieme simkaart gebruiken


De laatste optie met je eigen telefoon is door een anonieme simkaart te gebruiken. Deze methode is, net als je nummer afschermen via de instellingen van je telefoon, vooral geschikt als je standaard anoniem sms'jes wilt sturen. Voor één sms'je lijkt dit wat vergezocht, maar mocht je je telefoon standaard anoniem willen gebruiken, is dit zeker een optie.

Het is echter niet eenvoudig om aan een anonieme simkaart te komen. Je koopt deze niet zomaar in een telefoonwinkel en ook online zijn ze niet makkelijk te krijgen. Mocht je dus graag je eigen telefoon willen gebruiken om anonieme sms'jes te versturen, is het waarschijnlijk makkelijker en sneller om de instellingen op je telefoon te wijzigen.


Een online platform gebruiken


De laatste optie om anoniem sms'jes te sturen, is door gebruik te maken van een online platform. Hiervan bestaan er verschillende, waarvan de prijzen en betaalmethodes sterk uiteenlopen. Let op dat dit altijd betaalde diensten zijn. De kosten zijn wel eenmalig en altijd voor jouw rekening. De ontvanger hoeft dus niets te betalen. Hieronder een overzicht van een aantal van de beschikbare platforms om anoniem sms'jes te sturen, inclusief de kosten:

 • Grappig-smsje.nl: Je betaalt hier €0,90 per sms in Nederland.
 • Anonieme SMS: Hier betaal je €1,29 per sms. Dat geldt ook voor sms'jes naar het buitenland.
 • Stilletjes.nl: Hier kost een sms €1,30, maar als je een gratis account aanmaakt betaal je €0,40 per sms. Dit tarief geldt voor sms'en binnen Nederland.

Zoals we dus gezien hebben, zijn er genoeg mogelijkheden om anoniem berichten te versturen. De ene optie is wat duurder dan de ander en de ander is weer wat eenvoudiger. Welke methode voor jou het meest geschikt is, hangt af van jouw specifieke situatie en wensen.

Beltegoed direct opwaarderen


Terug naar het overzicht