Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
15-06-23 - 

Muziek cadeau doen aan een muziekliefhebber?

Is je beste vriendin de allergrootste muziekfanaat en gaat ze binnenkort trouwen? Is je vader gek op muziek en lijkt het je leuk om samen iets muzikaals te doen? Voor dit artikel gingen we op zoek naar de leukste ideeën om iemand muziek cadeau te doen. De cadeaus hebben we ingedeeld in verschillende categorieën. We hebben geprobeerd om iets te vinden voor elke relatie en elk budget. We zijn benieuwd of er iets voor je bij zit. muziek cadeau


1. Een giftcard om muziek cadeau te doen


Allereerst kun je natuurlijk voor een giftcard gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden om op deze manier muziek cadeau te doen. Je kunt hierbij denken aan een avondje uit, maar ook bijvoorbeeld aan een giftcard voor een streamingdienst. Een kleine greep uit de vele mogelijkheden:
 • Eventim Cadeaubon, waar de ontvanger zelf kan kiezen uit verschillende voorstellingen, shows en concerten die op de site vermeld staan.
 • Podium Cadeaukaart, waarmee de ontvanger uit talloze avondjes uit naar het theater of een concert kan kiezen.
 • Spotify Cadeaukaart, waarbij je kunt kiezen tussen een abonnement van één, drie of zes maanden.
 • Ticketmaster Cadeaukaart met een uitgebreid aanbod, van concerten en festivals tot sportevenementen en exposities.

Zo’n giftcard heeft een heleboel voordelen:
 • De ontvanger kan zelf kiezen wat hij/zij voor het bedrag wil doen.
 • Ideaal als je de ontvanger niet heel goed kent.
 • Je kunt vaak zelf je design kiezen en een persoonlijk bericht toevoegen.
 • Eenvoudig en snel online te kopen.

Eigenlijk kunnen we maar één nadeel bedenken van een giftcard: vaak zijn ze beperkt geldig. Maar ja, als jouw vriend(in) of familielid echt zo’n groot muziekfanaat is, is die giftcard natuurlijk zo besteed.
Koop een Spotify Cadeaukaart online

2. Muziekcadeau


Naast muziek cadeau doen in de vorm van een avondje uit, kun je natuurlijk ook voor een fysiek cadeau gaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel vinden tegenwoordig. Niet alleen de categorieën, maar ook de prijzen hiervan lopen uiteen. Hieronder een aantal van onze ideeën:
 • Kleine producten als chocola, woonaccessoires of sleutelhangers in de vorm van een muzieknoot of instrument.
 • Gezelschapsspellen waarin alles om muziek draait, zoals het Eurovisie Songfestival spel of het Hitster Partyspel.
 • Just Dance voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.
 • Een biografie van de favoriete artiest van de ontvanger.
 • Bladmuziek van iemands favoriete artiest, film of musical.
 • Airpods of een koptelefoon.
 • Een Bluetooth-speaker.

En zo zijn er nog wel talloze artikelen te bedenken die met muziek te maken hebben. Probeer voor een origineel cadeau ook de gelegenheid erbij te betrekken. Zo kun je een verhuizende muziekliefhebber bijvoorbeeld een sleutelhanger in de vorm van een muzieknoot of instrument geven. Of combineer eventuele andere hobby’s in je cadeau. Leest je ontvanger bijvoorbeeld graag en was hij groot fan van Michael Jackson? Ga dan voor een biografie van de King of Pop.


3. Een gepersonaliseerd lied maken


Als je dan echt op zoek bent naar het ultieme muziekcadeau voor een muziekliefhebber, maak dan een gepersonaliseerd lied. Gaat de ontvanger bijvoorbeeld met pensioen of trouwen, dan zal een persoonlijk lied zonder meer gewaardeerd worden. Hoe leuk is het om een lied te ontvangen dat speciaal voor jou gemaakt is, dat je altijd kunt bewaren. Dat is pas een mooie herinnering om voor altijd te koesteren. Er zijn verschillende sites beschikbaar waarop je eenvoudig je eigen lied kunt maken. Deze kun je vervolgens zelf inzingen of door een professional laten inzingen.

4. Een instrument of muzieklessen


Een andere leuke manier om iemand muziek cadeau te doen is natuurlijk een instrument of muzieklessen. Je hebt ook speciale cadeaubonnen waarmee de ontvanger zelf een muziekles naar keuze kan volgen. Dit is waarschijnlijk vooral een optie voor een dierbare, want dit is wel een wat duurder cadeau. Mocht de ontvanger niet mobiel zijn of zijn er geen muziekscholen in de buurt, zijn er zelfs online muzieklessen beschikbaar voor de meeste instrumenten.

5. Een videoboodschap van iemands favoriete artiest


Tot slot zou je zelfs een videoboodschap kunnen laten inspreken door iemands favoriete artiest. Er zijn verschillende websites waarop je dit kunt doen. Of je zou natuurlijk gewoon de favoriete artiest kunnen inhuren voor een optreden, maar daar hangt dan wel weer een heel ander prijskaartje aan.

Naast al deze opties is het natuurlijk ook een optie om de persoon in kwestie gewoon mee uit te nemen naar een concert of het theater. De mogelijkheden om muziek cadeau te doen zijn eigenlijk oneindig.

In dit artikel hebben we je willen laten zien wat de verschillende categorieën zijn waar je aan kunt denken. Uiteindelijk hangt het allemaal af van jouw band met de ontvanger, het bedrag dat je wilt uitgeven en de ontvanger als persoon. En daarnaast hangt het natuurlijk ook nog eens af van de gelegenheid. Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen met ons artikel om een zo origineel mogelijk cadeau te kunnen geven. Succes!


Terug naar het overzicht