Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
08-06-22 - 

De beste tips om je batterij te besparen op Android telefoons

Tips voor batterijbesparing op Android telefoonsBij het kiezen van een nieuwe telefoon zijn de levensduur van de batterij en de opslagruimte waarschijnlijk de twee belangrijkste punten. We brengen veel tijd door op onze telefoons. We vertrouwen op onze telefoon om te kunnen appen, sms'en, bankieren, shoppen en meer.

In deze gids vertellen we je meer over batterijbesparing op Android-telefoons, met handige tips over het verlengen van de levensduur van je Android accu.

Laten we eens kijken naar de verschillen in batterijduur van Android en iPhone.


Verschillen tussen een Android accu en een iPhone accu

Android batterij levensduur verlengen

De gemiddelde levensduur van een telefoonaccu wordt niet berekend in jaren. De gemiddelde levensduur van de batterij geeft aan hoe vaak je de batterij volledig kunt opladen tot hij onbruikbaar is.

Een volledige oplaadcyclus voor een smartphone wordt gezien als het opladen van de batterij van 0% tot 100%, en weer terug naar 0%.

Over het algemeen gaat een telefoon met een accu met een grotere oplaadcapaciteit - die minder vaak hoeft te worden opgeladen - langer mee. Veel iPhones worden geleverd met een batterij met een capaciteit van ongeveer 2500 mAh. Het strakke ontwerp van een platte iPhone laat minder ruimte over voor een accu met een grotere capaciteit. Hierdoor worden vaak telefoonbatterijen met een lagere capaciteit gebruikt. Een volledige opgeladen telefoon met een 2500 mAh type batterij gaat ongeveer een dag mee.

Veel Android-telefoons zijn uitgerust met grotere accu's, variërend rond 4000 mAh. Sommige telefoons, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S21 Ultra, hebben een batterijlading van 5000 mAh. Het is duidelijk waarom batterijbesparing op Android-telefoons eenvoudiger is, je hoeft ze minder vaak volledig op te laden. Verbeter de batterijduur van je Android met slim gebruik, waarover we je zo meer vertellen.

Op je batterij besparen op Android versus iPhoneIn vergelijking met sommige Android-telefoons kunnen iPhones erg zuinig zijn als het gaat om accuverbruik gedurende de dag. Hierdoor is het mogelijk dat zelfs de batterij met een grotere capaciteit op een Android telefoon niet zo lang meegaat als je zou willen.

Gaat de accu van je Android telefoon niet de hele dag mee? Neem je je oplader overal mee naartoe? Hieronder vertellen we je hoe je de levensduur van de batterij van Android-telefoons kunt verlengen. Ook geven we je handige tips voor battery saving voor Android.

Tip: Met een handige app als AccuBattery check je hoe het met de batterij van je telefoon gesteld is.

De beste tips voor het batterij besparen op Android telefoons  • Batterijbesparing op Android met je energie-instellingen


Activeer de energiebesparingsmodus op je telefoon. Hierdoor beperk je constante synchronisatie en netwerken op je telefoon, evenals locatiediensten en de verversingssnelheid van je scherm. Je kunt nog verder gaan en de optie Apps en Home-scherm beperken gebruiken. Hierna kunnen alleen door jou bepaalde apps je batterij leegtrekken wanneer je telefoon is ingeschakeld.

  • Verander de scherminstellingen


Bovendien kun je de 'Always on Display'-modus van je telefoon uitschakelen. Hiermee pas je de instellingen van je scherm aan en kun je de batterij besparen op je Android. Dit verlaagt de helderheid van je telefoonscherm en verlaagt het CPU-gebruik tot ongeveer 70%. Teveel gedoe? Gebruik de pull-down optie op je startscherm en activeer de Vliegtuigmodus wanneer je je telefoon niet gebruikt voor meer batterijbesparing op je Android telefoon.

  • Verbeter de accuduur op Android; schakel Active Listening uit


Schakel Google Assistant of Bixby (op Samsung-telefoons) uit en verbeter de levensduur van je batterij op je Android. De assistant zoekt voortdurend naar woorden die hem tot actie aanzetten. Wil je weten hoe je de batterij kunt besparen van je Android? Heb je de ondersteuning van Google Assistant niet de hele dag nodig? Schakel hem dan uit. Zo simpel is battery saving op Android telefoons!

  • Vertel je apps hoe ze de accuduur kunnen verlengen


De meeste apps die je op je telefoon gebruikt, blijven werken, ook als je niet actief aan het chatten, surfen of gamen bent. Als je jouw battery saving op Android effectiever wilt maken, dan kun je hier iets aan doen. Ga naar de instellingen voor Batterijgebruik (of Energie) op je telefoon en activeer Ongebruikte apps in de Slaapstand Zetten. Deze optie is meestal te vinden onder Beperkingen Achtergrondgebruik, in je Instellingen.

In de Instellingen voor Batterijverbruik zie je welke apps veel batterijvermogen gebruiken.

Top batterijbesparing op Android tip; schakel Verbeterde Verwerking uit in de Instellingen voor Batterijverbruik. Deze optie versnelt de verwerking (een beetje). Het uitschakelen ervan helpt om de levensduur van de accu van je Android aanzienlijk te verbeteren.

Tips voor accubesparing op Android 11 telefoonsAls je een Android 11 telefoon hebt, is automatisering je beste optie als je de levensduur van je Android batterij wilt verlengen. Druk op het 3-stippen menu op de telefoon en selecteer Automatisering. Activeer Adaptieve Energiebesparing. Als je de telefoon niet gebruikt, schakelt deze automatisering de energiebesparingsmodus in (en weer uit) als je de telefoon gaat gebruiken.

In Google Assistant kun je natuurlijk ook je eigen handige routine maken om meer uit je Android accu te halen. Selecteer Actie toevoegen -> Eigen actie toevoegen, en creëer je eigen automatische batterijbesparende acties voor je Android-telefoon.


-----

Met deze tips voor batterijbesparing op je Android kan je nu aan de slag! Zo heb je genoeg stroom om de dingen te doen die je graag met je telefoon doet. Zoals praten en sms'en met je favoriete mensen. Als je ooit zonder beltegoed of mobiele data komt te zitten, kun je elke prepaid telefoon opwaarderen op Beltegoed.nl.

Prepaid telefoon opwaarderen


Terug naar het overzicht