Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
06-03-23 - 

De beste alleen bellen abonnementen van 2023

Kiezen voor een alleen bellen abonnement


Heb je een (oude) telefoon die je alleen wilt gebruiken om mee te bellen, om om gebeld te kunnen worden en maak je geen gebruik van het internet? Met een zogeheten dumbphone (in tegenstelling tot met een smartphone) kun je makkelijk bereikbaar zijn en bellen. Een alleen bellen abonnement is bij uitstek geschikt voor ouderen, zeker in combinatie met een makkelijk te gebruiken eenvoudige mobiele telefoon voor senioren.
alleen bellen abonnement
Natuurlijk kun je ook een smartphone (eventueel zelfs een oudere smartphone) gebruiken, in combinatie met een alleen bellen abonnement. In dat geval is een prepaid alleen bellen abonnement vaak de beste keuze. Hiermee kies je voor een abonnement zonder internet simkaart voor alleen bellen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een alleen bellen abonnement? We zetten ze voor je op een rijtje:

De voordelen van een alleen bellen abonnement:


 • Je bent altijd bereikbaar en kunt altijd bellen
 • Je hebt geen dure smartphone nodig
 • Je kunt kiezen voor een eenvoudig te bedienen dumbphone
 • Geen datakosten voor internetgebruik
 • Een goedkoop prepaid alleen bellen abonnement is voldoende
 • Je kunt je beltegoed makkelijk opwaarderen als je meer belt, of als je beltegoed opraakt

De nadelen van een alleen bellen abonnement:


 • Je kunt geen gebruik maken van het internet op je telefoon, behalve als je gebruik maakt van een Wifi verbinding.
 • Online bankieren of betalen via een openbare Wifi verbinding is niet altijd even veilig. Dat doe je het best thuis via je eigen internetverbinding (als je die hebt).
 • Hoewel je met een voordelig prepaid alleen bellen abonnement voor je telefoon doorgaans goedkoper uit bent dan met een abonnement met (internet) data, is het goed om het saldo van je prepaid beltegoed in de gaten te houden.

Tip; als je beschikt over een telefoon zonder internet waarop je WhatsApp kunt installeren, dan kun je met een Wifi-verbinding via WhatsApp gratis bellen naar andere WhatsApp-gebruikers.

De beste alleen bellen abonnementen in Nederland in 2023


Natuurlijk hangt de keuze voor een alleen bellen abonnement af van je eigen voorkeuren. Hoeveel bel je, of wil je voornamelijk gebeld kunnen worden?
Bel je vaak naar het buitenland met je telefoon, of juist nooit? En wat zijn de opstartkosten voor een alleen bellen abonnement?

We zetten een aantal voorbeelden voor een abonnement voor alleen bellen zonder internet simkaart voor je op een rij:
 • 1. Het alleen bellen abonnement van Lebara


Lebara is een van de goedkoopste aanbieders van simkaarten waarmee je kunt bellen. Een goed voorbeeld is de sim-only voor 1GB+ 150 min + 150 sms voor € 7 per maand, die ook nog eens maandelijks opzegbaar is. Wil je een simkaart met een abonnement voor alleen bellen van Lebara met onbeperkte belminuten? Dan betaal je een Euro meer.

Houd je het liever goedkoop met een abonnement van 7 Euro? Dan kun je op ieder moment je Lebara beltegoed hier opwaarderen, met een bedrag naar keuze.

Lebara online opwaarderen

 • 2. Een alleen bellen abonnement van T-Mobile


Ook T-Mobile biedt een simkaart die geschikt is voor alleen bellen, bij de deal met 120 minuten of Onbeperkt bellen (+120 min van NL naar EU). Let op, T-Mobile rekent wel aansluitkosten, die rond de 25 Euro kunnen liggen. Maar...bel je vaker met vrienden of familie in het buitenland? Dan is deze simkaart van T-Mobile wellicht geschikt voor jou. De maandelijkse kosten bij een 2-jarig abonnement: € 13,50. Heb je toch liever een goedkoper abonnement zonder onbeperkt bellen? Dan kun je hier je T-Mobile binnen enkele seconden opwaarderen. Waar je ook bent.

T-Mobile online opwaarderen

 • 3. Alleen bellen bij KPN


Wil je on beperkt kunnen bellen en sms'jes kunnen versturen zonder teveel op je beltegoed te hoeven letten? Dan is het onbeperkt alleen bellen abonnement van KPN wellicht iets voor jou. Op basis van een 2-jarig abonnement betaal je maandelijks € 15, op dit moment worden er geen opstartkosten berekend.

Wil je liever geen langlopend abonnement afsluiten? Kies dan voor de goedkopere optie die maandelijks opzegbaar is, zonder onbeperkt beltegoed. Je kunt je beltegoed hier altijd binnen enkele seconden opwaarderen.

KPN online opwaarderen

Goed om te weten


Bij het kiezen van een sim only alleen bellen abonnement is het goed om op de kleine details te letten. Bekijk eens op je huidige mobiele telefoon hoeveel belminuten je doorgaans maandelijks verbruikt. Heb je nog een vaste telefoon in huis en wil je een alleen bellen abonnement afsluiten? Dan kun je mogelijk geld besparen door je huislijn op te zeggen en te kiezen voor een onbeperkt-bellen abonnement voor je mobiele telefoon.

Bespaar door over te stappen naar prepaid bellen


Heb je op dit moment een wat duurder telefoonabonnement? Bekijk dan de mogelijkheden om over te stappen naar een prepaid sim-only abonnement bij je telefoonprovider. Hiwer lees je meer over het overstappen naar prepaid bellen!


Terug naar het overzicht