Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
16-01-23 - 

Je abonnement omzetten naar prepaid bellen

Steeds meer mensen stappen over van een telefooncontract naar prepaid bellen. Waarom doen ze dat? We bekijken hoe je kunt overstappen, waarom je zou overstappen en of je goedkoper kunt bellen door je abonnement om te zetten naar prepaid bellen.

alt

Wat is het voordeel van switchen van een abonnement naar prepaid?


Misschien heb je gekozen voor een telefoonabonnement om de kosten van een nieuwe telefoon te kunnen spreiden. Dat is begrijpelijk! Maar zodra je eenmaal voor je telefoon hebt betaald, is er eigenlijk geen reden meer om je abonnement te houden. In dat geval kun je je abonnement beter omzetten naar prepaid bellen, wat in de meeste gevallen aanzienlijk goedkoper is.

  • Er zijn betere aanbiedingen voor een nieuwe telefoon

Je hoeft misschien geen telefooncontract af te sluiten om de kosten van een nieuwe telefoon te spreiden. Bekijk of je je favoriete toestel elders kunt kopen met een goedkope aanbieding. Dit is vaak goedkoper dan via een telefoonaanbieder. In sommige landen biedt Apple bijvoorbeeld rentevrije leningen. Bovendien is hij niet vergrendeld, dus je kunt gemakkelijk van provider wisselen.

  • Prepaid bellen is flexibel

Er kan veel gebeuren in twee jaar. Telefooncontracten kunnen zwaar zijn als je omstandigheden veranderen. Als je verhuist naar een nieuw gebied met slechte ontvangst, zit je vast. Dan is de enige uitweg om de rest van het contract af te betalen. En dat geldt ook voor maandenlange gesprekken en data die je niet gebruikt. Door over te stappen op een prepaid abonnement heb je meer vrijheid.

  • Je wilt een betere aanbieding

Bij contracten is een nieuwe telefoon voor de meeste mensen het grootste pluspunt. Daardoor zijn de prijzen voor gesprekken en data niet erg gunstig. Bij prepaid gaat het alleen om de gesprekken en data. En dat houdt in dat je veel betere tarieven kunt krijgen als je overstapt op prepaid.

  • Je wilt alleen betalen voor je belkosten

Meestal betalen mensen met een contract meer voor hun gesprekken en gegevens dan ze daadwerkelijk verbruiken. Overstappen op een prepaidcontract is bijna altijd goedkoper.

Goed om te weten voor je overstapt van een abonnement naar prepaid bellen


Dus je wilt overstappen naar prepaid bellen, hoe werkt dat?

  • Een boete voor het opzeggen

Kies de timing van je overstap zorgvuldig. Voortijdig een abonnement opzeggen is kostbaar. Als het contract een telefoon dekt, dan moet je het uitstaande bedrag afbetalen. Maar je moet ook het resterende maandelijkse abonnementsgeld betalen. Dit heeft dus alleen zin als je bijvoorbeeld naar het buitenland vertrekt en moet opzeggen.

  • Je telefoon ontgrendelen

Sommige telefoons zijn gekoppeld aan de provider waar je ze van hebt ontvangen, ze vijn vergrendeld. Je kunt het best een ontgrendelde telefoon gebruiken om voordeel te halen uit een overstap naar een prepaid abonnement. Vraag je provider je telefoon te ontgrendelen. Als je bij dezelfde provider blijft is dat niet nodig, maar het zou wel kunnen. Dit is een eenmalig proces en maakt het veel makkelijker om in de toekomst van provider te veranderen. Voor sommige telefoons kan het tot 20 dagen duren om een ontgrendelingscode te krijgen. Er zijn geen kosten verbonden aan het ontgrendelen.

  • Overstappen naar prepaid met nummerbehoud

Als je van provider verandert, dan kun je overstappen naar prepaid met nummerbehoud. Het is belangrijk dat je je oude account niet opzegt voordat je nummer is overgezet. Vergeet niet om je telefoon eerst te laten ontgrendelen. Het overzetten van een nummer duurt doorgaans ongeveer twee uur.

Hoe stap je over van je abonnement naar prepaid


Let na het opzeggen van je contract goed op het stoppen van de automatische incasso's van je bankrekening. Hierna kunn je gratis overstappen op een prepaid abonnement. Vergeet niet dat je abonnement of contract niet automatisch wordt opgezegd op de einddatum. Het loopt gewoon door, dus vergeet niet 30 dagen van tevoren op te zeggen.

  • Overstappen naar Simyo

Hier lees je alles over overstappen naar Simyo, van een abonnement of contract naar prepaid bellen bij deze provider.

  • Je KPN abonnement omzetten naar prepaid

Wil je overstappen naar prepaid met nummerbehoud bij KPN? Dan lees je op deze pagina alles over het KPN abonnement omzetten naar prepaid bellen bij KPN.

  • Makkelijk je beltegoed opwaarderen na het overstappen naar prepaid (met nummerbehoud)

Onderweg, thuis of in het buitenland even snel je beltegoed opwaarderen nadat je jouw abonnement hebt overgezet naar prepaid bellen? Dat doe je snel en makkelijk op de Beltegoed.nl website of met de Beltegoed.nl app.

Op deze pagina vind je alle providers van prepaid bellen, waarvan je jouw beltegoed binnen enkele seconden kunt opwaarderen, waar je ook bent.

Direct prepaid opwaarderen


Terug naar het overzicht