Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
09-03-23 - 

Simkaart kwijt? Zo los je dat op

Een verloren simkaart is lastig. Maar geen paniek! Je kunt in een paar eenvoudige stappen snel weer bellen.


Wat moet je doen als je je simkaart kwijt bent?


Volg deze stappen om snel een vervangende simkaart in huis te hebben:simkaart kwijt
 • Bel direct je provider als je je simkaart kwijt bent. Natuurlijk kun je ook een winkel van je provider bezoeken en je simkaart daar als verloren opgeven.
 • Vraag je provider om je telefoonnummer te blokkeren, zodat je verloren simkaart niet kan worden gebruikt. Bij sommige providers kun je dit ook zelf regelen, bijvoorbeeld via je app of account. Bekijk op de website van je provider wat de opties zijn.
 • Binnen een werkdag of 2-3 ontvang je een nieuwe simkaart per post.
 • Als je haast hebt dan is het bezoeken van een winkel van je provider de snelste maniewr om een verloren simkaart te vervangen. Neem je ID-bewijs mee! Soms is het mogelijk om direct een nieuwe simkaart te ontvangen in de winkel.
 • Ben je niet alleen je simkaart kwijt, maar ook je telefoon verloren? Dan kun je jouw provider vragen of het mogelijk is om de telefoon ook te blokkeren.
 • Is je telefoon gestolen? Dan is het belangrijk om hiervan melding te maken bij de politie, vaak kan dit tegenwoordig online. Je ontvangt na het doen van aangifte een aangiftenummer. Dit nummer is belangrijk als je een claim wilt doen bij je verzekering.


Een verloren telefoon zoeken


Is je telefoon verloren of gestolen? Dan is de kans helaas groot dat je hem nooit meer terugkrijgt. Toch zijn er een paar dingen die je kunt doen om de kans op het terugvinden van je telefoon te vergroten. Lees onze volgende tips:
 • Schakel locatietracering in, zoals Zoek mijn telefoon op Apple-apparaten. Op Android gebruik je Google's Find My Device of Samsung's Find My Mobile. Hiermee kun je zien waar je telefoon is. Maar ga niet zelf op zoek naar je telefoon. Rapporteer het aan de politie en vraag om hulp.
 • Voeg een contactpersoon voor noodgevallen toe. Als je telefoon wordt gevonden, kan een contactpersoon voor noodgevallen ervoor zorgen dat je hem terugkrijgt. Als dat niet het geval is, weet niemand dat hij van jou is.
 • Maak een back-up van je telefoon. Zelfs als je je telefoon niet terugkrijgt, bewaart een back-up al je gegevens. Dit helpt om al je apps en instellingen te installeren op een nieuw toestel.
 • Overweeg een verzekering te nemen voor je telefoon. Zeker als je geregeld op zoek bent naar je telefoon is dat geen verkeerd idee.


Weer online gaan


Zelfs als je simkaart kwijt is, kun je nog steeds bellen en berichten versturen. Zolang je wifi hebt, kun je berichtenapps gebruiken om in contact te blijven. WhatsApp, Messenger en Skype kunnen allemaal bellen via wifi.

Zodra je een nieuwe simkaart hebt, kun je hem meteen activeren. Als je een abonnement hebt, is dat alles wat je hoeft te doen. Als je een prepaid abonnement hebt, kun je je vervangende simkaart online opwaarderen.

Beltegoed online opwaarderen


Hoe regel je een vervangende simkaart


 • T-Mobile - Ben je je T-Mobile simkaart kwijt? Via My T-Mobile vraag je direct snel een nieuwe simkaart aan. Ook is dat hier mogelijk op de T-Mobile website. Snel je nieuwe simkaart opwaarderen? Hier doe je dat snel online.
 • Tele2 - Ben je je Tele2 simkaart kwijt? In Mijn Tele2 kun je je simkaart blokkeren en een nieuwe Tele2 simkaart bestellen. Of je regelt het op de Tele2 website. Je Tele2 simkaart opwaarderen doe je hier.
 • Lebara - Ben je jouw Lebara simkaart kwijt? Lebara zet je telefoonnummer en je tegoed voor je over op een nieuwe simkaart. Laat je verloren Lebara simkaart wel eerst blokkeren. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt. Snel en waar je ook bent je Lebara beltegoed opwaarderen? Dat kan hier.


Terug naar het overzicht