Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
31-01-24 - 

Alles wat je wilt weten over Final Fantasy 7 Rebirth

Final Fantasy 7 Rebirth is het tweede deel van een nieuwe trilogie van deze populaire game. De complete trilogie vertelt uiteindelijk het hele verhaal van de originele Final Fantasy 7 uit 1997 opnieuw.

Releasedatum: Square Enix brengt de game op 29 februari 2024 exclusief voor PS5 uit.
Rebirth is het vervolg op Final Fantasy 7 Remake uit 2020. De nieuwe game gaat verder waar Remake is geëindigd.
Afgelopen december sleepte Rebirth de award ‘Most Anticipated Game’ in de wacht tijdens de Game Awards 2023 in Los Angeles. Final Fantasy 7 Rebirth is de opvallendste RPG-titel van het jaar, zo niet zelfs game van het jaar.

Geschikt voor alle spelers


De game is een op zichzelf staand avontuur dat geschikt is voor alle spelers. Of je nu fan bent vanaf het begin of het spel nog niet kent. Geen zorgen als je de titel uit 2020 of het origineel uit 1997 nooit hebt gespeeld. Met bijna 100 uur aan avonturen ken je voor je het weet alle ins en outs. Final Fantasy 7

De makers hebben aangegeven dat deze trilogie gezien moet worden als drie op zichzelf staande games. Goed nieuws voor nieuwe spelers, maar voor oude spelers betekent het helaas dat levels en vaardigheden niet kunnen worden meegenomen naar het volgende deel. Heb je al opgeslagen data van de PS5-versie van Final Fantasy 7 Remake en Final Fantasy 7 Remake — Episode INTERmission? Dan heb je wel toegang tot voordelen als Summon Materia, rode lichtbollen waarmee personages een sterke bondgenoot kunnen oproepen.

Voor degenen die bekend zijn met de originele verhaallijn uit 1997; Final Fantasy 7 Rebirth bevat wel een aantal afwijkingen. In een recente socialmediapost van regisseur Naoki Hamaguchi hebben we kunnen lezen dat er bijvoorbeeld een aantal compleet nieuwe steden in dit nieuwe deel zitten. Ook zou het in het tweede deel meer om vrije verkenning gaan en bevat de game verschillende meeslepende verhalen, leuke minigames en nog veel meer. Tot slot geven de makers aan dat ze feedback op het eerste deel van de trilogie uit 2020 hebben meegenomen.

Drie verschillende edities


Square Enix heeft aangekondigd dat er drie edities van de game beschikbaar zullen komen als pre-order. Deze edities hebben verschillende voordelen en bonuscontent. Dit zijn de drie edities en hun inhoud:
  1. Standard Edition: dit is de basisversie.
  2. Deluxe Edition: bevat een hardcover artbook, een cd met mini-soundtrack en een exclusieve steelbook.
  3. Collector's Edition: deze editie bevat:
  • een groot gedetailleerd verzamelfiguur van Sephiroth
  • dezelfde inhoud als de Deluxe Edition
  • digitale DLC-items, waaronder Summoning Materia DLC, het Reclaimant Choker-accessoire en het Orchid Bracelet-pantser

Er wordt ook een twinpack uitgebracht met Remake en Rebirth in één pakket. Ideaal als je je nog niet in de nieuwe trilogie hebt verdiept en er helemaal in wilt komen.

De trailer van Final Fantasy 7 Rebirth


Bekijk de officiële trailer als je vast een idee van het verhaal en de game wilt krijgen.Uit de reacties onder de trailer blijkt wel hoe enthousiast fans van de beroemde saga zijn. Eén iemand merkt op: “Ik ben 40 en speelde het origineel al in 1997 toen het uitkwam. Het werd al snel een van mijn favoriete games. Hoe deze game nu opnieuw is uitgebracht in een trilogie op moderne hardware is absoluut verbluffend en een fantastische evolutie om getuige van te mogen zijn. Ik game al sinds Atari 2600 en heb het zien evolueren tot wat het nu is. Dat ik hiermee ben opgegroeid, is op zijn zachtst gezegd ongelooflijk.”
Iemand anders zegt: “Dit is bizar, alsof je een film zit te kijken ... Het is verbluffend hoeveel ze van de originele ff7 hebben behouden; het is nostalgisch en modern tegelijk ...”

Art en graphics


Een video gemaakt door een fan met een vergelijking van de cutscenes uit Rebirth en de versie uit 1997 geeft een mooi beeld van de gigantische vooruitgang in de afgelopen 27 jaar. Kijk maar eens naar de video en denk je dan eens in hoe Final Fantasy er in 2051 uit zou kunnen zien. Als er één franchise is die de tweede helft van deze eeuw kan halen, dan is het deze misschien wel. Maar totdat de PlayStation 10 uitkomt, is Rebirth toch wel de crème de la crème.

Final Fantasy 7 Rebirth biedt twee verschillende spelmodi. Met de ene modus ziet de game er fantastisch uit in 4K, maar voelt misschien niet zo soepel aan aangezien deze draait op 30 fps. De andere modus is dan weer wat minder mooi, maar wel een stuk soepeler. Deze modus draait op 60 fps.

De muziek van Final Fantasy


De muziek is een van de redenen waarom de Final Fantasy-games zo bioscoopwaardig zijn. De themasong van Rebirth heet No Promises to Keep. Het nummer is gecomponeerd door Nobuo Uematsu en uitgevoerd door Loren Allred. In de nieuwe trailer zien we hoe Aerith, het beroemde bloemenmeisje en geliefde teamlid, het nummer zingt.

Verder zijn er ook in-game muziekuitvoeringen, zoals de theatershow Loveless in het Golden Theatre in Gold Saucer. Een behoorlijk indrukwekkende productie die is gebaseerd op het klassieke gedicht Loveless.

Leuke weetjes voor de echte fans


Uematsu is een Japanse componist die vooral bekend is geworden door zijn muziek voor de Final Fantasy-serie. Hij begon op 12-jarige leeftijd piano te spelen en noemt Elton John als een van zijn grootste invloeden. In de jaren 2000 was hij toetsenist in de band The Black Mages. Ze speelden hardrockversies van zijn Final Fantasy-composities. Dit is een van hun nummers. Zo word je misschien wel nóg enthousiaster over de nadere lancering!

Koop Final Fantasy 7 Rebirth nu


Enthousiast geworden? Je kunt nu een pre-order plaatsen voor de game met een PlayStation-giftcard. Of je kunt een paysafecard gebruiken voor aankopen in de PlayStation Store. Met beide opties koop je eenvoudig een game zonder dat je in het bezit hoeft te zijn van een creditcard.


Terug naar het overzicht