Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
14-03-19 - 

Apex Legends | Alles wat je moet weten: Apex Legends download, Battle Pass Season 1, bots, beste characters, weapons, items, Apex Legends vs Fortnite en meer (Update)

Apex Legends Battle Pass

Apex Legends | Alles wat je moet weten: Apex Legends download, bots, beste characters, weapons, items, Apex Legends vs Fortnite en meer (Update)


Download snel Apex Legends gratis, want Apex Legends wordt misschien wel de nieuwe Battle Royale game van 2019! Aan de kant Fortnite: Apex Legends is hier. De game is free-to-play en verkrijgbaar op de PS4, Xbox One en PC (o.a. via Origin). Tijd om jou alles te vertellen over de Apex Legends Battle Pass bots, characters en waarom de game heel anders is dan Fortnite.

Lees hier alles over de nieuwe Apex Legends Battle Pass

Alle Apex Legends info op een rijtje


Apex Legends download
Apex Legends vs Fortnite
Is Apex Legends beter dan Fortnite?
Apex Legends voor PC
Apex Legends characters
Apex Legends best guns
Apex Legends items
Apex Legends bots
Apex Legends tips en tricks
Apex Legends tournament kijken
Apex Legends best settings
Apex Legends Battle Pass
Apex Legends Battle Pass Season 1
Apex Legends Battle Pass kopen

Apex Legends


Apex Legends is de nieuwe Battle Royale game van ontwikkelaar Respawn Entertainment en uitgever EA. Apex Legends is gratis te spelen voor de PS4, Xbox One en PC. Apex Legends zal hoogstwaarschijnlijk later in het jaar uitgebracht worden voor mobile (iOS en Android) en de Nintendo Switch. Apex Legends heeft na een week al meer dan 25 miljoen spelers en was onlangs de meest gestreamde game op live streaming service Twitch.

Apex Legends download


Waar en hoe download je Apex Legends? Voordat je de free-to-play game kunt spelen, moet je deze eerst downloaden voor op je PS4, Xbox of PC. We helpen je graag verder.

Apex Legends download voor de PS4
1. Ga via je PS4 naar de online PSN Store.
2. Zoek op Apex Legends en klik op “downloaden”
3. Afhankelijk van je internetverbinding zal Apex Legends zul je nu even moeten wachten totdat Apex Legends klaar is met downloaden.
4. Voor je het weet is Apex Legends klaar met downloaden en installeren en is het tijd om te spelen. Je hebt geen PSN Plus abonnement nodig om Apex Legends PS4 te downloaden.

Apex Legends download voor de Xbox One
1. Je hebt een Xbox Live Gold abonnement nodig om Apex Legends online te spelen.
2. Zoek in de Xbox Microsoft Store naar Apex Legends en klik op “downloaden”.
3. Je zult nu even moeten wachten totdat Apex Legends klaar is met downloaden. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van je internetverbinding.
4. Is Apex Legends klaar met downloaden en installeren? Dan is het nu tijd om te spelen!

Apex Legends download voor de PC
1. Om Apex Legends op de PC te downloaden, heb je eerst een EA Origin account nodig.
2. EA Origin account aangemaakt? Download en installeer dan nu EA Origin op je PC.
3. Nadat EA Origin op je PC is geïnstalleerd, kun je gemakkelijk naar de Origin Store om Apex Legends te vinden.
4. Download en installeer Apex Legends gratis en voor niets. Je hoeft geen extra abonnement af te sluiten om de game online te spelen. Veel plezier!Apex Legends vs Fortnite


Hoe verschilt Apex Legends van Battle Royale-gigant Fortnite? Want je wordt bij Apex Legends, net zoals in Fortnite, gedropt op een grote map (speelveld) waarbij de laatste overlevende wint. Toch zijn er een hoop verschillen als het gaat om Apex Legends vs Fortnite.

Apex Legends vs Fortnite verschillen


Zo speel je in Apex Legends met teams van drie en heb je acht zeer verschillende Apex Legends characters (personages). Alle characters (Legends) spelen anders en hebben andere vaardigheden. Apex Legends spelers moeten ook goed op de verschillende krachten van de “Legends” inspelen. Je kunt je teamgenoten ook heel makkelijk seinen om de locatie bekend te maken van vijanden of waardevolle items. In Apex Legends is er ook geen bouw-functie zoals in Fortnite. Daarnaast heeft Apex Legends een meer “volwassen” artistieke stijl tegenover de kleurvolle, cartoon-achtige stijl van Fortnite.

Is Apex Legends beter dan Fortnite?


De vraag of Apex Legends beter is dan Fortnite is bijna onmogelijk om te antwoorden. Het is een kwestie van smaak. We gaan deze spraakmakende vraag toch proberen te beantwoorden met feiten. Metacritic en Gameranking zijn de Rotten Tomatoes van games: twee verzamelwebsites met reviews (recensies) van games. Deze websites berekenen een gemiddelde score op basis van alle verzamelde reviews. Deze onderste score is dus puur op basis van de stand van de game bij release.

Fortnite (PS4) Gamerankings score: 83.50%
Fortnite Metacritic score: 78

Apex Legends (PS4) Gamerankings score: 87.32%
Apex Legends Metacritic score: 89

Apex Legends scoort bij release dus hoger, maar Fortnite heeft vooralsnog nog een stuk meer actieve spelers en financieel succes. De tijd zal het leren of Apex Legends Fortnite nog gaat inhalen.

Apex Legends voor PC


Apex Legends is ook zeker beschikbaar voor PC. Je kunt de gratis game downloaden in de online Origin Store van EA. Je kunt ook inloggen op de officiële website van EA zelf en dan Apex Legends gratis downloaden. Omdat Apex Legends echt een shooter is, speelt het heel lekker met een muis en toetsenbord.

Apex Legends characters


Apex Legends telt 8 speelbare en compleet unieke characters (Legends). De Apex Legends characters zien er niet alleen allemaal anders uit, ze spelen ook anders door de verschillende abilities die elke character heeft. Elke Apex Legends character heeft drie verschillende abilities: tactical, passive en ultimate. Lees hieronder wat alle abilities voor de Apex Legends characters zijn.

Apex Legends character: Bangalore
Als tactical ability heeft de character Bangalore een Smoke Launcher om spelers het zicht te ontnemen. Double Time is de passive ability van Bangalore en zorgt ervoor dat je, voor een korte tijd, sneller sprint als je onder vuur wordt genomen. De ultimate ability van Bangarang is Rolling Thunder: een artillerie aanval vanuit de lucht.

Apex Legends character: Bloodhound
De tactical ability van de Apex Legends character Bloodhound is Eye of the Allfather: ontdek voor heel even verscholen vijanden, vallen en andere hints. De passive ability van de Bloodhound is Tracker: zie sporen die je vijanden hebben achtergelaten. Beast of the Hunt is de ultimate ability van Bloodhound. Je beweegt hierdoor veel sneller en de locatie van je tegenstander wordt duidelijk aangegeven.

Apex Legends character: Caustic
Character Caustic is een “toxic trapper”. Zijn tactical ability is de Nox Gas Trap: het gebruiken van vaten die dodelijke gassen verspreiden. De passive ability van de Caustic character is Nox Vision. Deze ability zorgt ervoor dat je alle vijanden door het dodelijke gas heen kunt zien. De ultimate ability van Apex Legends character Caustic is de Nox Gas Grenade: verspreid het dodelijke Nox Gas over een groot gebied.

Apex Legends character: Gibraltar
De tank onder de Apex Legends characters is Gibraltar. Zijn tactical ability is de Dome of Protection: een schild dat alle vijanden voor 15 seconden blokkeert. Gebruik ook de passive ability Gun Shield, waardoor je, gedurende het richten vanaf bezienswaardigheden, inkomend vuur blokkeert. De ultimate ability van Apex Legends character Gibraltar is Defensive Bombardment: een geconcentreerd bombardement vanuit de lucht.

Apex Legends character: Lifeline
Lifeline is de medic van alle Apex Legends characters en belangrijk om in je team te hebben. Haar tactical ability is de D.O.C. Heal Drone, waarbij een drone komt helpen om teamgenoten te helen. De passive ability van Lifeline is Combat Medic: breng teamgenoten 25% sneller tot leven terwijl een schild Lifeline beschermt van aanvallen. Care Package is de ultimate ability van Lifeline en laat een pakket invliegen met defensieve uitrusting van hoge kwaliteit.

Apex Legends character: Mirage
Mirage is de holografische bedrieger van de Apex Legends characters. Psyche Out is zijn tactical ability, waarbij hij een holografische afleiding stuurt om vijanden te verwarren. De passive ability van Mirage is Encore! Met deze vaardigheid plaats je automatisch een holografische afleiding en mantel van onzichtbaarheid wanneer je bent neergeslagen (knocked down). De ultimate ability van Apex Legends character Mirage is de Vanishing Act: stuur een team van holografische afleidingen op je vijand af terwijl jij onzichtbaar bent.

Apex Legends character: Pathfinder
Pathfinder: de scout van Apex Legends. Zijn tactical ability is de Grappling Hook om makkelijker moeilijk te bereiken plekken te bereiken. Insider Knowledge is de passive ability van de Pathfinder: scan de omgeving om de volgende locatie van de ring te ontdekken. De ultimate ability van de Pathfinder is de Zipline Gun: schiet een zipline af die iedereen kan gebruiken.

Apex Legends character: Wraith
Misschien wel de coolste Apex Legends character is de Wraith. Het perfecte personage om je snel over de map (het speelveld) te verplaatsen. Haar tactical ability is Into the Void: ren door een dimensie waar je geen schade kunt oplopen. Voices from the Void is de passive ability van Wraith, waarbij stemmen je waarschuwen voor naderend gevaar. De ultimate ability van de Apex Legends character Wraith is de Dimensional Rift: schep een portaal om vriend of vijand van de ene naar de andere plek te transporteren.

Apex Legends character: Octane
De nieuwste Apex Legends character is Octane - beschikbaar sinds de Apex Legends Season 1 Battle Pass Wild Frontier. Octane is de snelste personage van Apex Legends en perfect voor spelers die zich snel over het speelveld willen manoeuvreren. De Tactical ability van Octane is Stim: beweeg 30 procent sneller voor 6 seconden in ruil voor een deel van je health. Met de Passive Ability Swift Mend herstelt je health automatisch naarmate tijd verstrijkt. De ‘Ultimate Ability’ van Octane is de Launch Pad: laat een jump pad vallen die jou en je teamgenoten de lucht in katapulteert.Apex Legends beste character


De 8 Apex Legends characters lopen enorm uiteen en iedereen wil natuurlijk weten wat de beste Apex Legends character is. Het hangt er echter vanaf welk personage het beste bij jou past. Zo heb je “offensieve characters: Bangalore, Mirage en Wraith, defensieve characters: Gibraltar en Caustic en support characters: Lifeline, Pathfinder en Bloodhound. Probeer ze allemaal uit en kom erachter welke Apex Legends character het beste bij jou past.

Apex Legends best weapons


Wat zijn de beste wapens van Apex Legends? In tegenstelling tot de characters zijn sommige wapens (guns) zeker wel sterker dan anderen. Het is daarom noodzakelijk om de “Apex Legends best weapons” zo snel mogelijk te vinden voordat je vijand dat doet. In het overzicht hieronder vind je de “Apex Legends best weapons tier list”: een overzicht van alle Apex Legends wapens van de sterkste (S) tot de zwakste (D).

Apex Legends best weapons tier list


Apex Legends S-tier weapons: Mastiff en Kraber

Apex Legends A-tier weapons: Peacekeeper, Spitfire, Longbow, Triple Take en G7 Scout

Apex Legends B-tier weapons: Flatline, Devotion, R-301, R-99, Hemlok en EVA8-Auto

Apex Legends C-tier weapons: Alternator, RE-45 en Prowler

Apex Legends D-tier weapons: P2020 en Mozambique

Apex Legends items


In Apex Legends heb je twee soorten items: healing items en shield items. Deze vindt je tijdens een Battle Royale Apex Legends potje. Er zijn in totaal 6 healing items en 4 shield items in Apex Legends. Wij vertellen je maar als te graag welke dit zijn.

Apex Legends all items


Healing Items
Syringe = Heelt 25 hp
Med Kit = Heelt 100 hp
Phoenix Kit = Heelt 100 hp + herstelt 100 schildpunten
Shield Cell = Herstelt 25 schildpunten
Shield Battery = Herstelt 100 schildpunten
Ultimate Accelerant = Herstelt 20% van je ultimate ability

Shield Items
Body Shield = Absorbeert 50 schadepunten
Helmet = 30% Hoofdschot schade reductie
Knockdown Shield = Blokkeert 100 schadepunten
Backpack = Voegt 2 extra inventory slots toe

Apex Legends bots


Bots zijn computergestuurde vijanden die niet onder controle staan van een andere speler, maar door een AI (Artificial Intelligence). Maar zitten er bots in Apex Legends? In veel Battle Royale games kun je namelijk al bots vinden, zoals in Fortnite en PUBG. Voornamelijk beginnende Battle Royale gamers vinden bots een fijne toevoeging om mee te oefenen. Op het moment zijn er helaas nog geen Apex Legends bots, maar dit kan veranderen in de toekomst. Apex Legends heeft wel een (tutorial) level waar bots je de game haarfijn uitleggen.Apex Legends tips en tricks


Wil jij super goed worden in Apex Legends? Dan hebben wij wat Apex Legends tips en tricks voor je. In het begin zul je heel veel moeten oefenen, dus drop je personage recht in de actie om wat vlieguren te maken.

Apex Legends characters


Een goede Apex Legends tip is om alle Legends (characters) uit te proberen. Zo weet je niet alleen welke Legend het beste bij jouw speelstijl past, maar ook hoe jij de sterke kanten en abilities van je teamgenoten kunt ondersteunen. Je weet ook meteen alle zwakke kanten van de Apex Legends characters en dus van je tegenstanders die ermee spelen. Zorg dus dat je alle vaardigheid-statistieken (stats) van de 8 characters uit je hoofd kent.

Apex Legends Ping


Deze volgende Apex Legends tip is cruciaal: zorg dat je niet op precies dezelfde plek landt als je twee teamgenoten. Doe je dit wel: dan vind je allemaal dezelfde “loot” (wapens en items) en je wilt natuurlijk zoveel mogelijk verschillende soorten vinden. Je kunt je teamgenoten ook laten weten waar de beste items en shields zijn met het super handige Ping-systeem. Stuur een teamgenoot een Ping zodat ze precies weten waar loot is of vijanden zijn. Markeer met jouw vizier een punt van interesse en: Ping!

Apex Legends Chirps


Tijdens de hectiek van een Apex Legends potje moet je heel goed opletten of je “Chirps” ziet. Apex Legends Chirps zijn mechanische robot doosjes waar enorm veel goede loot in zit. Mep ze open met een melee-aanval en sla je slag met de inhoud. Je moet wel goed je oren open houden, want Chirps in Apex Legends maken unieke geluidjes.

Apex Legends Shield Cells


De laatste Apex Legends tip is om zoveel mogelijk Shield Cells bij de hand te houden. Normaal gesproken moet je veel health items hebben, maar wij vinden dat Shield Cells handiger zijn. Waarom? Omdat Apex Legends Shield Cells je schild sneller herstelt dan dat health items je leven doen herstellen.

Apex Legends trick


Let ook goed op de nummertjes die je ziet verschijnen als je op iemand schiet. Dat verraadt namelijk hoe sterk hun schild is. Als de nummertjes te laag zijn, dan betekent dat ze een zeer sterk schild hebben. Vind dan snel een zwakkere tegenstander of vraag om assistentie van je teamgenoten.

Apex Legends tournament kijken


Apex Legends is in korte tijd al enorm populair geworden op de streaming service Twitch. Wil je ook een Apex Legends tournament op Twitch kijken? Bezoek dan de officiële website van Twitch en kijk goed om welke tijden de Apex Legends Tournaments worden uitgezonden. Misschien zie je Battle Royale bekendheid "Ninja" wel Apex Legends spelen in de Twitch Rivals Tournament serie.

Apex Legends best settings


PC gamers zullen zich ongetwijfeld afvragen wat de Apex Legends specs zijn. Dit zijn de minimale Apex Legends PC vereisten en de aanbevolen PC vereisten voor Apex Legends op de PC.

Minimale PC vereisten Apex Legends
OS: 64-bit Windows 7
CPU: Intel Core i3-6300 3.8GHz / AMD FX-4350 4.2 GHz Quad-Core Processor
GPU: NVIDIA GeForce GT 640 / Radeon HD 7700
GPU RAM: 1 GB
RAM: 6GB
HARD DRIVE: Minimum 30 GB of free space

Aanbevolen PC vereisten Apex Legends
OS: 64-bit Windows 7
CPU: Intel i5 3570K or equivalent
GPU: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290
GPU RAM: 8GB
RAM: 8GB
HARD DRIVE: Minimum 30 GB of free space

Apex Legends Battle Pass


Net zoals Fortnite, zal ook Apex Legends een Battle Pass Krijgen. Met een Battle Pass kun je allerlei cosmetische items en skins ontgrendelen of kopen. Cosmetics veranderen in Apex Legends niets aan de gameplay zelf, behalve dat jij er als speler extra uniek uitziet. De Battle Pass maakt de hele ervaring wel een stuk leuker omdat je levels omhoog gaat door challenges te voltooien en daarvoor krijg je exclusieve cosmetische content als beloning.Apex Legends Battle Pass Season 1


De Apex Legends Battle Pass Season 1 is vanaf 20 maart 2019 beschikbaar en bevat een heleboel nieuwe Legends skins, weapon skins, een nieuwe character genaamd Octane en nog veel meer. Het eerste Apex Legends Season heet Wild Frontier en zal waarschijnlijk 90 dagen duren. De basis Apex Legends Battle Pass kost 950 Apex Coins, wat ongeveer hetzelfde is als een Gamecard is van 10 euro. De uitgebreide Wild Frontier Apex Legends Battle Pass kost 2800 Apex Coins, maar dan heb je wel meteen alle skins tot en met tier 25. Je kunt Hier een Gamecard kopen als je niks wilt missen van Apex Legends Season 1!

Apex Legends roadmap


Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft hun roadmap voor het eerste jaar van Apex Legends bekend gemaakt. Een roadmap is een plan voor het aankomende jaar. De Apex Legends roadmap ziet er als volgt uit:

Apex Legends Battle Pass season 1
De release date van de Apex Legends Battle Pass season 1 is in maart 2019. De Apex Legends Battle Pass van season 1 bevat nieuwe cosmetische items.

Apex Legends Battle Pass season 2
Volgens de Apex Legends roadmap is de release date van de Apex Legends Battle Pass season 2 is in juni 2019. De Apex Legends Battle Pass van Season 2 bevat cosmetische items en nieuwe legends (characters).

Apex Legends Battle Pass season 3
De release date van de Apex Legends Battle Pass season 3 is in september 2019. De Apex Legends Battle Pass van Season 3 bevat cosmetische items en nieuwe wapens.

Apex Legends Battle Pass season 4
De release date van de Apex Legends Battle Pass season 4 is in december 2019. De Apex Legends Battle Pass van Season 4 bevat cosmetische items en nieuwe loot.

Apex Legends Battle Pass kopen


Koop de nieuwe Apex Legends Battle Pass met een Gamecard van Beltegoed.nl. Met een Gamecard van Beltegoed.nl kun je makkelijk je online tegoed opwaarderen in de PSN Store en Xbox Microsoft Store. Koop een Battle Pass of de vetste skins en uitrusting met een PSN Card of Xbox Gift Card. Je kunt zoveel Apex Legends Crafting Metals, Legend Tokens en Apex Coins krijgen met een Gamecard van Beltegoed.nl
PSN Card kopen Xbox Gift Card kopen


Terug naar het overzicht