Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
16-02-24 - 

Problemen met je Google Play-giftcard? Ontdek de oplossing

Google Play is een digitale distributieservice van Google. Gebruikers van Android-apparaten kunnen hier apps, games, muziek, boeken en films downloaden. Google Play-giftcards zijn een populaire manier om content te kopen op dit platform. Zo heb je ook geen creditcard nodig. Dit kan handig zijn als je geen toegang hebt tot een bankrekening of liever geen persoonlijke financiële gegevens online wilt delen. Google Play-tegoed is ook populair als cadeau voor vrienden of familieleden.
Omdat gebruikers weleens problemen ondervinden bij het inwisselen van deze giftcards, bieden we je in dit artikel oplossingen aan voor de meest voorkomende problemen.
Let op: Het land van je Google-account moet overeenkomen met het land waar het Google Play-tegoed wordt aangeboden. Als je bijvoorbeeld op reis bent, wissel je giftcard dan pas in bij terugkomst.

Hoe werkt een Google Play-giftcard?

Google Play gift-card
Volg onderstaande stappen om een Google Play-card in te wisselen:
 1. Open de Google Play-app.
 2. Klik rechtsboven op het profielicoon.
 3. Tik op Betalingen en abonnementen > Cadeaucode inwisselen.
 4. Voer de code in.

Als je bevestiging ontvangt dat je het tegoed hebt ingewisseld en een beloning verdient:
 • Tik je op Downloaden om de beloning te claimen.
 • Tik je op Niet nu als je de beloning later wilt gebruiken.

Foutmeldingen van Google Play-giftcards en de oplossing


Laten we meteen met de deur in huis vallen, want we snappen hoe frustrerend het kan zijn als je je tegoed niet kunt inwisselen. Dus hier volgen de meest voorkomende problemen en hun oplossing.

1. Er is een onverwachte fout opgetreden
Dit is meestal een tijdelijk probleem dat te maken heeft met de servers van Google Play. Als je deze foutmelding krijgt, probeer dan het volgende:
 • Zorg voor een stabiele internetverbinding.
 • Wis de cache van de Google Play Store-app:
  - Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  - Tik op Apps en meldingen.
  - Scroll omlaag en tik op Google Play Store.
  - Tik op Opslag > Cache wissen > Gegevens wissen.
 • Probeer je giftcard nogmaals in te wisselen.

Als het nog steeds niet werkt, wacht je 30 minuten en probeer je het nogmaals.

2. Code is ongeldig of werkt niet
Als je code niet werkt, kun je het volgende proberen:
 • Start je mobiele apparaat opnieuw op om eventuele tijdelijke problemen te verhelpen.
 • Zorg dat je een stabiele internetverbinding hebt.
 • Wis de cache van de Google Play Store-app.
 • Log uit en in op je Google-account.
 • Controleer zorgvuldig of de code klopt en nog geldig is.
 • Controleer je Google Play-account op een eventuele limiet.
 • Voer een update uit voor de Google Play Store.
 • Probeer de code op een ander apparaat in te wisselen met hetzelfde Google-account.

Als dit alles niet werkt, is de giftcard mogelijk niet geactiveerd. Heb je de giftcard in een fysieke winkel gekocht (zoals Primera of Albert Heijn), ga dan terug naar de winkel om te controleren of de giftcard is geactiveerd. Neem hiervoor altijd de bon mee.
Blijkt de giftcard wel geactiveerd te zijn, maar ondervind je nog steeds problemen, neem dan contact op met Google Play Help.

3. Code is al ingewisseld
Wanneer je een melding krijgt dat de code al is ingewisseld, heb je het tegoed misschien al gebruikt. Zo controleer je je Google Play-saldo:
 • Open de Google Play-app.
 • Tik rechtsboven op het profielicoon.
 • Tik op Betalingen en abonnementen > Betaalmethoden > Google Play-saldo.

Als je meer geld op je account wilt zetten, koop je in een handomdraai een nieuwe giftcard.
Google Play-giftcard kopen
Als je giftcard nog steeds niet werkt, neem dan contact op met Google Play Help.

4. Meer informatie nodig om je cadeaukaart in te wisselen
Verstrek de gegevens waar om gevraagd wordt om je aankoop te controleren. Als het een digitale aankoop was, moet je een screenshot van de giftcard uploaden met de naam of het logo van de verkoper, de code, de aankoopdatum en het saldo.
Voor een fysieke giftcard moet je foto's van de kaart maken en de naam opgeven van de winkel waar deze is gekocht, samen met de plaats.

Giftcard niet ontvangen


Het kan gebeuren dat de cadeaucode op de een of andere manier niet in je mailbox terechtkomt. Check dan altijd eerst je ongewenste mail. Mocht de giftcard ook daar niet te vinden zijn, hebben we een aantal tips voor je.
Om te beginnen is het altijd raadzaam om een Google Play-giftcard alleen bij erkende verkooppunten te kopen, zoals beltegoed.nl. Zorg er ook voor dat je bij aankoop je e-mailadres correct invult. Heb je de kaart bij ons gekocht en heb je de code nooit ontvangen, check dan eerst onze veelgestelde vragen. Staat het antwoord er niet bij, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via dezelfde pagina.
Als je bovenstaande tips hebt opgevolgd, maar je giftcard nog steeds niet hebt kunnen vinden, neem dan contact op met Google Play Help.

Vervaldatum en voorwaarden


Google Play-giftcards hebben geen vervaldatum. Je kunt dus eindeloos genieten van je tegoed.
Hieronder een aantal zaken waar je wel rekening mee moet houden:

Geen restitutie mogelijk
De giftcard kan na aankoop niet worden geretourneerd.

Niet-overdraagbaar
Het saldo van de giftcard is niet overdraagbaar. Zodra het is ingewisseld, kun je het niet overzetten naar een ander Google Play-account.

Beperkt tot de Google Play Store
Het saldo op de giftcard kan alleen worden gebruikt voor aankopen in de Google Play Store, zoals apps, games, films, boeken en andere digitale content. Je kunt geen artikelen of services buiten Google Play kopen.

Geen wederverkoop
Het doorverkopen van Google Play-giftcards is verboden. Wanneer je een giftcard bij een niet-geautoriseerde verkoper koopt, kan het gebeuren dat de kaart ongeldig is.
Eenmalig gebruik

Zodra een giftcard is ingewisseld, kun je er geen nieuw tegoed op zetten.

Jezelf beschermen tegen scam met Google Play-giftcards


Hoe weet je dat je bent opgelicht? In de Google Play Help lezen we het volgende: “Als je wordt gevraagd een Google Play-cadeaukaart te kopen en de code te delen zodat je kunt betalen voor iets buiten Google Play, probeert iemand je misschien op te lichten.”
Om oplichting te voorkomen, raadt Google aan om nooit Google Play-giftcards te gebruiken om voor iets buiten Google Play te betalen. Deel ook nooit de code die op de achterkant van de giftcard staat. Mocht je zijn opgelicht, kun je hier de scam met Google Play-cadeaukaarten melden. Als je geen Google-account hebt, kun je dit formulier gebruiken.

Geen gedoe meer met Google Play-giftcards


Foutmeldingen bij het inwisselen van een Google Play-giftcard kunnen behoorlijk frustrerend zijn. Sla dit artikel daarom op in je favorieten zodat je altijd een lijst met oplossingen bij de hand hebt.
En denk eraan dat je altijd bij betrouwbare winkels koopt, je giftcard niet vergeet in te wisselen en zorgt dat je op de hoogte bent van de algemene voorwaarden. Met deze tips ben je helemaal klaar om eventuele problemen op te lossen en onbezorgd te genieten van al het geweldige entertainment op Google Play.


Terug naar het overzicht