Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
28-12-21 - 

Hoe kun je het app dataverbruik op je telefoon beperken?

Hoeveel MB kost Netflix? En hoeveel data verbruik je met andere apps? We vertellen je graag meer.
Met een mobiel internetabonnement kun je meestal een bepaalde hoeveelheid GB per maand aan data verbruiken. Hierna moet je jouw beltegoed opwaarderen voor je verder kunt met je apps. Hoe snel je data verbruikt zijn hangt af van wat je allemaal doet met je telefoon of tablet als je online bent. Even een website of een weetje opzoeken via Google gebruikt weinig data. Een lange video op Netflix of op Youtube bekijken, verbruikt meer MB’s. Ook het gebruik van apps op je mobiele telefoon verbruikt data. Het exacte dataverbruik verschilt per app. Hoeveel MB kost Netflix? Daarover later meer. Meer over dataverbruik. dataverbruik op je telefoon beperken


Door je bewust te zijn van je dataverbruik kun je besparen op je telefoonkosten. Wanneer je een prepaid telefoonabonnement hebt is het natuurlijk fijn om zo min mogelijk data te verbruiken. Hoe kun je zien hoeveel data je verbruikt met bepaalde apps? Hoeveel mb verbruikt WhatsApp bijvoorbeeld?


Hoe check je het app dataverbruik op een Android telefoon?
Als je geen onbeperkt gebruik kunt maken van je data (en dus je beltegoed vaker moet opwaarderen voor je Android telefoon als je veel data verbruikt) is het handig om te weten hoe jij je dataverbruik op je telefoon kunt checken. Bij een Android telefoon is het makkelijk om je app dataverbruik in de gaten te houden. Dit kun je doen met de volgende stappen:


-Ga naar de Instellingen van je Android telefoon.

Ga in de instellingen naar "netwerk en internet" en tik op "mobiel internet".
Hier kun je bekijken hoeveel data je deze maand verbruikt hebt;
Wil je meer gedetailleerde informatie? Tik op "Dataverbruik van app";

-Je krijgt een grafiek te zien met je dataverbruik voor specifieke apps.

-Onder de grafiek zie je welke apps de meeste data verbruiken.


Zo kun je handig rekening houden met het gebruiken van bepaalde apps als je op je dataverbruik op je Android telefoon wilt letten. En; hier vind je het antwoord op de vraag hoeveel MB Netflix kost. In de Instellingen van je telefoon kun je onder "mobiel internet" ook een waarschuwing instellen, wanneer je naar "Datawaarschuwing en -limiet" gaat. Heb je dit ingesteld? Dan geeft jouw telefoon een seintje wanneer je de data op jouw Android telefoon voor de maand bijna verbruikt hebt. Handig! Zo weet je hoe het zit met je app dataverbruik.


Hoe check je het app dataverbruik op een iPhone?
Natuurlijk kun je ook het dataverbruik op een iPhone per app nauwkeurig bekijken. Per app kun je zelfs aangeven of je wilt dat de app alleen data verbruikt wanneer je op WiFi zit. Zo voorkom je dat je kostbare data door apps worden verbruikt wanneer je op een 3G of een 4G netwerk zit. Hoe check je het dataverbruik op een iPhone? Volg de volgende stappen:


-Ga op je iPhone naar de Instellingen app.

-Ga naar de Instellingen op je iPhone.

-Tik op Mobiel netwerk en scroll naar beneden

-Je krijgt nu een lijst te zien van alle apps op jouw iPhone.

Onder elke app die je hebt geïnstalleerd zie je het dataverbruik van de app op je iPhone staan.


Welke apps verbruiken de meeste data op je Android telefoon of op je iPhone?
Het gebruik van internet apps kost data. Wanneer je niet teveel wilt betalen en kiest voor een goedkoop sim-only prepaid telefoonabonnement is het handig om rekening te houden met je app dataverbruik. Maar welke apps op je telefoon verbruiken de meeste data? Wat verbruikt veel data van je telefoonabonnement? En hoe kun je handig omgaan met je IPhone of Android apps en minder data verbruiken? Vind jij het ook leuk om onderweg een aflevering van je favoriete Netflix serie te kijken op je telefoon? Je bent niet alleen! Hoeveel data verbruikt Netflix? Laten we het bekijken.


Hoeveel MB kost Netflix op je telefoon?
Hoeveel data je verbruikt op je telefoon met de Netflix app hangt af van de videokwaliteit waarop je kijkt. Kies je ervoor om jouw Netflix films en series op de hoogste kwaliteit te kijken? Dan kost het kijken je meer data (MB's). Kijk je Netflix op je telefoon met de standaard instellingen? Dan kun je rekenen op een Netflix dataverbruik van ongeveer 0.33GB per uur. Apps voor streamingdiensten op je telefoon hebben een hoog dataverbruik wanneer je tv wilt kijken. Maar hoeveel MB kost Netflix als je series en films wilt zien met de beste kwaliteitsinstellingen? Stel je de videokwaliteit hoger in? Dan is het dataverbruik van Netflix gelijk hoger. Wat voorbeelden van het dataverbruik van Netflix op een Android of iPhone:


Videokwaliteit van Netflix laag: Dataverbruik per uur: 0.3 GB
Videokwaliteit van Netflix gemiddeld: Dataverbruik per uur: 0.7 GB
Videokwaliteit van Netflix hoog: Dataverbruik per uur: 3 GB
Videokwaliteit van Netflix Ultra HD: Dataverbruik per uur: 7 GB


Hoeveel MB Netflix kost hangt dus vooral af van de kwaliteit die jij instelt voor het kijken naar Netflix. Gelukkig kun je er zelf voor zorgen dat jouw telefoon minder data verbruikt met Netflix.


Hoe beperk je jouw Netflix dataverbruik?
Tegenwoordig is het mogelijk om afleveringen van jouw favoriete show op Netflix te downloaden. Doe dit zoveel mogelijk voor je een WiFi zone verlaat. Zo kun je afleveringen of films downloaden zonder veel data te verbruiken. Hoeveel MB kost Netflix in dat geval? Erg weinig tot geen. Ben je onderweg en wil je Netflix kijken? Dan selecteer je simpelweg de aflevering die je voor jezelf hebt gedownload. Zo makkelijk is het. Je kunt nu kijken zonder veel dataverbruik met Netflix op je telefoon.


Verlaag je Netflix app dataverbruik met WiFi
Logeer je bij iemand thuis, ben je op het werk of zit je in een hotel? Maak dan handig gebruik van het (gratis) WiFi Netwerk en zet je 3G of 4G op je telefoon uit voor je de Netflix app gebruikt. Op die manier verbruik je geen data van je telefoonabonnement.

Ga naar de app instellingen van Netflix op je telefoon en verlaag de videokwaliteit van Netflix voor je een serie of film wilt gaan kijken in de Netflix app. Zo verbruik je minder data en kun je toch prima kijken naar films en series. Naast Netflix zijn er natuurlijk meer populaire telefoon apps die veel data verbruiken, waaronder WhatsApp.


Hoeveel MB verbruikt WhatsApp op je telefoon?
Het WhatsApp dataverbruik op je telefoon begint al te tellen zodra je de app opent. Het ligt er aan waarvoor je jouw WhatsApp het meest gebruikt. Doe je veel aan videobellen? Of stuur (en open) je veel filmpjes en foto's? Dan kun je er op rekenen dat jouw WhatsApp dataverbruik hoog is. Maar hoeveel MB verbruikt WhatsApp? Het gemiddelde WhatsApp app dataverbruik ligt rond de 6 GB per maand. Doe je meer dan berichtjes lezen en versturen? Dan ligt jouw WhatsApp app dataverbruik op je Android telefoon of iPhone dus waarschijnlijk hoger.

WhatsApp maakt automatisch back-ups van je berichten, foto's en filmpjes die je via deze app bekijkt ontvangt en deelt. Ook op deze manier verbruikt WhatsApp data. En af en toe doet WhatsApp een automatische update. Deze update wordt automatisch gedownload. Alles bij elkaar genomen kan het dataverbruik van WhatsApp hiermee flink oplopen. En dat merk je vooral wanneer je gebruik maakt van een prepaid simkaart.


Verlaag jouw WhatsApp dataverbruik
In de WhatsApp instellingen kun je het automatisch downloaden van foto's en filmpjes zo instellen dat deze alleen worden gedownload als je op een (gratis) WiFi verbinding zit. Hiermee bespaar je al flink wat beltegoed en data. Met de volgende tips kun je jouw WhatsApp dataverbruik verlagen:

Verlaag de gesprekskwaliteit in WhatsApp een beetje. Dit doe je in de Instellingen van de WhatsApp app.
Hiermee heb je misschien af en toe een lichte ruis tijdens het gesprek. Of kan het beeld tijdens een video call iets minder scherp zijn. Vind je dat geen punt? Verlaag de kwaliteit van jouw gesprekken dan in de Gespreksinstellingen. Zo verlaag je jouw WhatsApp dataverbruik.

In de Instellingen en de Gespreksinstellingen van WhatsApp kun je het maken van automatische back-ups van gesprekken uit zetten. Of; stel de Chat Back-up instellingen zo in dat er alleen een back-up wordt gemaakt tijdens een verbinding met WiFi.


Hoeveel data verbruikt Instagram op jouw telefoon?
Browsen op Instagram kost veel data. Een uurtje bekijken wat jouw bekenden aan het doen zijn levert al snel een Instagram dataverbruik van zo'n 100 MB op. Dat komt op een dataverbruik van gemiddeld 3 GB per maand. Met andere woorden, het app dataverbruik van Instagram op je telefoon ligt hoger dan dat bij het streamen van muziek op je telefoon.


Waarom is het dataverbruik van Instagram zo hoog?
Een van de redenen van het hoge app dataverbruik van Instagram is het feit dat de app na het openen direct begint met het laden van video's. Zo kan de app de video's in jouw tijdlijn sneller afspelen. Heb je een prepaid telefoon? Dan zul je merken dat jouw data sneller op zijn als je veel op Instagram zit (en niet via een WiFi netwerk). Lees hier meer over het dataverbruik van Instagram.


Hoe kun je het dataverbruik van Instagram verlagen?
Wil je op je gemak en zonder zorgen over je Instagram dataverbruik rondneuzen op Instagram? Dan kun je de instellingen van Instagram aanpassen om zo minder data te verbruiken. Met het wijzigen van deze instelling zal Instagram niet automatisch content laden zodra je de app gebruikt. Dit doe je zo:


-Open de Instagram app

-Tik rechtsonder op de profiel knop

-Selecteer bovenin het tandwiel om de Instellingen te openen

-Open de menuoptie "Mobiel dataverbruik"

-Schakel de optie "Minder data verbruiken" in

En...probeer Instagram zoveel mogelijk te gebruiken wanneer je op een WiFi netwerk zit met je Android telefoon of met je iPhone. Zo kun het net als bij het Netflix dataverbruik voorkomen dat je teveel kostbare data gebruikt van je telefoonabonnement.


Supersnel je data opwaarderen
Wil je WhatsApp kunnen blijven gebruiken zoals je gewend bent? Dan is het handig om te weten dat je jouw data en beltegoed overal ter wereld op elk moment kunt opwaarderen binnen 30 seconden. Dat doe je hier snel, veilig en makkelijk. Voor alle aanbieders, waaronder Vodafone, Lebara en T-Mobile. Je ontvangt jouw beltegoed code binnen minder dan een minuut in je mailbox. Lebara opwaarderen vanuit elke locatie? Dat doe je hier. Liever snel je Vodafone of T-Mobile beltegoed opwaarderen? Geen probleem! Dus je kunt altijd bellen en online browsen, zelfs met een hoog dataverbruik.


Terug naar het overzicht