Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
08-08-22 - 

Heb je een creditcard nodig?

We zijn niet langer koning in contant geld. Het grootste deel van onze uitgaven doen we tegenwoordig online of met contactloze betalingen. Dus heb je een creditcard nodig?
In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen ervan en helpen we je te ontdekken of je een creditcard nodig hebt.

Er zijn momenten waarop een creditcard echt nuttig kan zijn. Een auto huren zonder creditcard is bijvoorbeeld lastig in het buitenland. Meestal moet je een grote borgsom betalen of een extra verzekering afsluiten als je een andere betaalmethode wilt gebruiken. Maar dit soort situaties zijn vrij zeldzaam.

Doe onze snelle quiz om te zien of een creditcard voor jou handig kan zijn.
De beste redenen om een traditionele kredietkaart te nemen


Of je een creditcard nodig hebt, hangt af van je persoonlijke omstandigheden. Hieronder bespreken we een aantal van de beste redenen om een creditcard te nemen. Je zult zien dat er ook andere opties zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de beste prepaid creditcard die aansluit bij jouw behoeften.

Prepaid creditcards worden steeds vaker gebruikt in plaats van reguliere creditcards. Maar wat is de beste prepaid creditcard om voor te kiezen als je liever geen gewone creditcard wilt?

Heb ik een creditcard nodig om mijn kredietscore op te krikken?
Als je ze verantwoord gebruikt, kunnen creditcards je kredietwaardigheid verbeteren. Door geld te lenen en op tijd terug te betalen, zien kredietverstrekkers dat je kredietwaardig bent. Maar er zijn ook tal van andere manieren om je kredietwaardigheid te verbeteren.

Heb ik een creditcard nodig voor extra aankoopbescherming?
Veel mensen denken dat creditcards extra bescherming bieden, maar daar zitten vaak veel haken en ogen aan. Met Chargeback kan je geld terugvragen voor goederen die defect zijn of niet aankomen, maar het is geen wettelijk recht. En deze procedure is hetzelfde voor creditcards, bankpassen en prepaidkaarten.

De beste prepaid kaart kan een goede bescherming bieden tegen fraude. Met dit type creditcard is je risico beperkt tot het bedrag dat vooraf op de kaart is geladen. Bovendien kun je op elk moment een nieuw kaartnummer of een nieuwe prepaid kaart krijgen.

Heb ik een creditcard nodig om uitgaven te spreiden?
Het spreiden van de kosten van grote aankopen is een van de grootste voordelen van een creditcard. Maar dit is minder belangrijk dan het vroeger was. Als je online betaalt, zijn er vaak flexibele voorwaarden in de vorm van ""koop nu, betaal later"", zelfs zonder creditcard. En ook met de beste prepaid creditcard voor jou kun je jouw budget makkelijk bijhouden zonder schulden te maken.

Het is hoe dan ook belangrijk om voorzichtig te zijn met teveel uitgeven om te voorkomen dat je onnodige schulden maakt.

Heb ik een creditcard nodig om schulden over te hevelen?
Een balance transfer creditcard kan een goede optie zijn om de rente op bestaande schulden te verlagen. Deze creditcards bieden vaak 0% rente voor maximaal 30 maanden of langer. Ook is het slim om een persoonlijk budget op te stellen als je moeite hebt om schulden af te lossen. wat is de beste prepaid creditcard voor jou in dit geval? Bekijk al onze prepaid kaarten op Beltegoed.nl.

Heb ik een creditcard nodig voor het verdienen van beloningen?
Sommige creditcards bieden je een cashback of bonuspunten die je kunt uitgeven bij bepaalde winkels of waarmee je airline miles kunt verdienen. Andere voordelen zijn toegang tot luchthavenlounges of kortingen op concert- en theatertickets. Deze extraatjes kunnen het overwegen waard zijn bij de keuze tussen verschillende creditcards. Maar het moet niet de belangrijkste reden zijn om er een te nemen.

Heb ik een creditcard nodig voor vakantie-uitgaven?
Travel creditcards bieden betere wisselkoersen en hebben lagere kosten voor gebruik in het buitenland. Dat is prettig, maar met een beetje voorbereiding heb je dezelfde voordelen. Wissel van tevoren geld in tegen een scherpere koers en zet het op de beste prepaid creditcard.

Je kunt zelfs prepaid valutakaarten kopen. Op die manier hoef je geen contant geld bij je te dragen en loop je minder risico op fraude met je kaart.

Heb ik een creditcard nodig voor nooduitgaven?
Dit is één van de beste redenen waarom je een creditcard nodig zou kunnen hebben. Wanneer je wordt geconfronteerd met een onverwachte rekening die je dringend moet betalen, is een creditcard handig om de betaling te doen.

Een creditcard is niet altijd de beste keuzeAls je je zorgen maakt over schulden of moeite hebt om bestaande schulden af te betalen, is een creditcard niet altijd de beste optie. Het opstellen van een eenvoudig budget is misschien een betere aanpak.

Door beter met je geld om te gaan, kun je je uitgaven beter beheersen en een noodfonds opbouwen. Denk pas aan een creditcard als je financiën weer op orde zijn.

De beste prepaid creditcards bieden een goede manier om je uitgaven te beheersen. Meer van onze blogs lezen? Hier vind je ze.


Terug naar het overzicht