Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
28-01-21 - 

Chinees nieuwjaar 2021 in Nederland: Digitale rode envelop cadeau ideeën

Chinees nieuwjaar in NederlandIn 2021 valt het Chinese nieuwjaar op 12 februari. In voorgaande jaren werd het groots gevierd. Met feesten in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. In 2021 zullen veel van deze evenementen waarschijnlijk helaas niet door gaan.

Voor de Chinese gemeenschap in Nederland is dit dus ook een vervelende tijd. Met name omdat internationale reizen op dit moment niet aangeraden worden. Dus, hoe kan je in 2021 nog het Chinese nieuwjaar goed vieren?

Tijd voor de rode envelop.


Rode envelop: Een belangrijke Chinese traditie

In China worden rode enveloppen, ook wel hong bao genoemd, gegeven voor speciale gebeurtenissen. Denk aan trouwerijen, verjaardagen en ook het nieuwe jaar. Het zijn rode enveloppen met renmibi (RMB) cash er in. De rode kleur van de envelop moet voor geluk zorgen en slechte geesten weren.
 
Maar hoe geef je een cash cadeau, aangezien het niet makkelijk is om je vrienden en familie te bezoeken? Sinds 2014 ondergaan de rode enveloppen een digital revolutie dankzij de populaire Chinese chatdienst WeChat. WeChat heeft namelijk een digitale rode envelop. Op die manier kan je traditionele geld cadeaus sturen naar jouw WeChat contacten.

Een traditioneel cadeau geven aan jouw familie en vrienden is de ideale manier om het Chinese nieuwjaar te vieren. Kun je de WeChat rode envelop dienst ook in Nederland gebruiken?
 

Stuur een WeChat rode envelop uit Nederland

Iedereen kan overal een WeChat account aanmaken en de app downloaden. Alleen zijn niet alle onderdelen van de app beschikbaar in Nederland. De rode envelop dienst is alleen beschikbaar op het vaste land van China, Hong Kong, Maleisië en Zuid Afrika.
 
Je kunt misschien geen WeChat rode envelop sturen vanuit Nederland. Je kunt ze wel krijgen.

Krijg een WeChat rode envelop in Nederland

Als jouw WeChat account verbonden is met een Chinese bankaccount dan heb je geluk. Je kunt namelijk WeChat rode enveloppen krijgen! Laat dat aan je vrienden en familie in China weten.
 
Als je geen Chinese bankaccount hebt kan dit niet. Je kunt nog steeds een rode envelop krijgen in jouw WeChat Wallet, maar als je dat niet op een Chinese bankaccount zet binnen 24 uur wordt het teruggestuurd naar de verzender.
 
Dat zou een teleurstellend einde zijn als dit het enige digital cadeau zou zijn dat je kan krijgen en geven. Maar dat is niet zo. Hieronder vind je een paar geweldige alternatieven voor WeChat's rode enveloppen dienst.
 

Digitale Chinees nieuwjaar cadeaus in Nederland

Rode envelop cadeau ideeënDe traditie is om geld te geven. Maar het is niet absoluut in welke vorm dat geld moet zijn. Dus waarom zou je niet digitale cadeaukaarten geven voor het Chinees nieuwjaar? Er zijn meerdere opties:
 
  • Digitale cadeaukaarten voor de Chinese vrienden en familie in Nederland

Wil je een rode envelop sturen naar jouw Chinese vrienden, familie of collega's in Nederland? Kies uit onze uitgebreide selectie van digital cadeaukaarten. Van entertainment tot gaming en van shopping tot digitale prepaid creditcards. Voor ieder wat wils! Zorg wel dat je een waarde geeft van een even bedrag, zoals de traditie voorschrijft.
 
  • Digitale cadeaukaarten voor de Chinese vrienden en familie in China

In plaats van een cash cadeau, kan je je vrienden en familie in China ook andere cadeaus geven. Denk aan beltegoed of één van de vele digitale cadeaukaarten die we verkopen.

Je kunt bijvoorbeeld beltegoed voor China Telecom, China Unicom of China Mobile kopen waar en wanneer je maar wilt. De ontvanger krijgt het direct op zijn of haar telefoon.

Rode envelop cadeaus voor op het laatste moment

Al onze digitale cadeaukaarten worden meteen verstuurd via email. Dit betekent dat je ze op het laatste moment kan bestellen.
 
Wil je een persoonlijke touch toevoegen? Als je nog tijd hebt kan je de digitale cadeaukaart uitprinten, in een rode envelop plaatsen en met de post opsturen naar jouw vrienden en familie in Nederland of China.

Klaar? Gelukkig Chinees nieuwjaar!


Terug naar het overzicht