Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
22-05-23 - 

Vijf offline apps voor een vakantie zonder internet

Ga je binnenkort op vakantie en kun of wil je daar geen gebruikmaken van internet? Er zijn natuurlijk allerlei redenen te bedenken waarom je op vakantie zonder internet zou komen te zitten.
vakantie zonder internet
Wat de reden ook is, er zijn momenten dat we toch heel graag een app willen of zelfs moeten gebruiken. Zo heb je misschien een navigatie-app nodig op je bestemming, of wil je graag een spelletje op je telefoon spelen tijdens de lange reis. Of misschien wil je vreemde valuta kunnen omrekenen of de onleesbare menukaart vertalen. Wees gerust: er zijn genoeg apps die je ook offline kunt gebruiken. In dit artikel zetten we een aantal handige apps voor tijdens je vakantie zonder internet op een rijtje. We bespreken vijf verschillende categorieën waar we steeds een of meerdere interessante apps vermelden. De categorieën zijn als volgt:

  1. Navigatie
  2. Entertainment
  3. Reisgidsen
  4. Vertalen
  5. Wisselkoersen


1. Offline navigatie


Allereerst is een navigatie-app natuurlijk altijd handig op de plek van bestemming. De bekendste app is waarschijnlijk wel Google Maps. Deze app staat standaard op Android-telefoons en is gratis te downloaden op een iPhone. Vermoedelijk heb je deze app al talloze keren online gebruikt, maar wist je dat deze ook offline te gebruiken is? Kijk maar eens op YouTube hoe je Google Maps offline gebruikt.

Mocht je nu niet zo’n fan zijn van Google Maps of graag meerdere apps met elkaar willen vergelijken voordat je aan je vakantie zonder internet begint, lees dan ons blogartikel: De beste offline navigatie-apps.


2. Entertainment tijdens je vakantie zonder internet


Dan de categorie entertainment. Wil je muziek luisteren, een film kijken of een spelletje doen tijdens de reis? Ook daar heb je verschillende apps voor. Als je een premium abonnement hebt op Spotify kun je bijvoorbeeld afspeellijsten en albums downloaden om later te beluisteren. Met de meeste streamingdiensten kun je ook films en series van tevoren downloaden die je dan later tijdens je vakantie zonder internet kunt kijken. Tot slot zijn ook de mogelijkheden op het gebied van offline spelletjes oneindig. Mocht je hier tips over willen, lees dan ook eens ons blogartikel: De beste offline spelletjes voor je mobiel.


3. Reisgidsen van je bestemming


Ben je op zoek naar de leukste bezienswaardigheden, het beste restaurant of probeer je uit te vogelen hoe het openbaar vervoer werkt? Dan is een offline reisgids de ideale oplossing. Tripadvisor heeft bijvoorbeeld de TripAdvisor Offline City Guides met leuke reistips en handige informatie, of download de gratis reis-app REiSREPORT. Deze laatste is uitgeroepen tot een van de beste Nederlandse reis-apps, dus probeer deze vooral eens uit tijdens je volgende vakantie zonder internet.


4. Vertalen tijdens je vakantie zonder internet


Ga je naar een land waar je de taal niet spreekt, dan is een vertaal-app natuurlijk ontzettend handig. Al is het maar om borden of de menukaart te kunnen begrijpen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Google Translate gebruiken. Bij Google Translate kun je de gewenste talen downloaden voor offline gebruik. Je kunt hier zelf teksten invoeren, maar je kunt ook simpelweg je camera op een tekst richten om een vertaling te krijgen.


5. Wisselkoers van de valuta van je bestemming


Tot slot is ook een app met wisselkoersen helemaal geen slecht idee als je ergens bent waar niet met euro’s wordt betaald. Want wie heeft er nou zin om bij elk drankje of elke excursie uit te moeten rekenen wat het nou werkelijk kost. Hiervoor heb je bijvoorbeeld de app XE Currency. Op YouTube kun je verschillende video’s vinden hoe XE Currency werkt. Deze app bevat de wisselkoersen van 180 verschillende valuta. De calculator is ook offline beschikbaar met de laatst bekende data.

In dit artikel hebben we je laten zien dat je de meeste belangrijke dingen eigenlijk ook prima zonder internet kunt. Misschien is zo’n vakantie zonder internet dus helemaal geen gek idee. Vergeet dan alleen niet alle apps en content die je wilt gebruiken van tevoren te downloaden.

Als je echter graag foto’s wilt delen met het thuisfront of af en toe even een WhatsApp-bericht wilt sturen, heb je daar helaas wel echt internet voor nodig. Mocht jouw reden om offline apps te gebruiken te maken hebben met je mobiele data, ga dan snel naar onze opwaardeerpagina. Hier kun je jouw tegoed altijd snel, makkelijk en veilig opwaarderen.

Beltegoed direct opwaarderen


Terug naar het overzicht