Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
09-05-23 - 

Digitaal geld cadeau geven op een leuke en veilige manier

Heb je binnenkort een bruiloft en ben je op zoek naar een elegantere manier om geld te geven? Of heb je weer eens geen verjaardagskaarten of enveloppen in huis? Of geen contant geld? Dat moet toch anders kunnen, hoor ik je denken. Goed nieuws! Dat kan het ook. In dit artikel gaan we in op verschillende opties om deze problemen te omzeilen. Je kunt namelijk ook digitaal geld cadeau geven. Dat is bovendien een stuk veiliger. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken over verlies of diefstal.digitaal geld cadeau geven

Hoe kun je digitaal geld cadeau geven?


Maar wat is dat nu precies, digitaal geld cadeau geven? Hiermee bedoelen we elke optie om iemand geld cadeau te doen zonder dat er fysiek geld aan te pas komt. Zo zijn er de volgende mogelijkheden:
 1. Een spaarrekening openen en hier geld op storten.
 2. Een digitale cadeaubon of prepaid creditcard.
 3. Apps om geld over te maken.

Een spaarrekening openen en hier geld op storten


Een van de opties om digitaal geld cadeau te geven is door een spaarrekening voor een ander te openen en hier geld op te storten. Heb je bijvoorbeeld net een kleinkind gekregen of gaat je zoon of dochter trouwen? Open dan een spaarrekening op hun naam en stort hier geld op. Een spaarrekening openen is altijd gratis en je betaalt ook geen maandelijkse kosten. Het is ook een veilige optie, zonder risico op verlies of diefstal. Alleen is dit vooral geschikt voor een familielid of andere dierbare en niet zozeer als verjaardagscadeau voor een kennis.

Een digitale cadeaubon of prepaid creditcard


Een tweede idee om digitaal geld cadeau te geven is door een digitale cadeaubon voor iemand te kopen of een prepaid creditcard aan te schaffen waar je geld op stort. Een digitale cadeaubon is bijvoorbeeld een goed idee als iemand een housewarming geeft maar je niet weet hoe de inrichting eruitziet. Als je weet dat iemand graag bij een bepaalde winkel komt, is een cadeaubon van die winkel altijd een geslaagd cadeau. Beltegoed.nl heeft een uitgebreide keuze aan digitale giftcards. Neem maar eens een kijkje op onze pagina met giftcards. Bovendien spaar je zo ook nog eens het milieu. Geen plastic pasje, maar via een code in je mail. Mocht je op zoek zijn naar meer manieren om minder plastic te gebruiken, lees dan ons blogartikel met drie eenvoudige tips om minder plastic te gebruiken.

Apps om geld over te maken


Wil je wel geld geven, maar vind je een bankrekening openen iets te veel van het goede, kies dan voor deze optie. Er zijn tegenwoordig best wat apps beschikbaar waarmee je eenvoudig digitaal geld cadeau kunt geven. Een kort overzicht:
 1. Knippie
 2. Gigel
 3. Cheqi
 4. Loupy

Ondanks dat de apps wat onderlinge verschillen vertonen, werkt digitaal geld cadeau geven in grote lijnen als volgt:
 1. Je kiest een bedrag.
 2. Je voegt een persoonlijke boodschap, kaart, foto, filmpje of zelfs een cadeau toe.
 3. De ontvanger krijgt een WhatsApp-bericht of e-mail met een link naar jouw boodschap. Soms krijg je een QR-code die je bijvoorbeeld op een kaart kunt plakken.
 4. De ontvanger incasseert het geld via iDeal.

Deze manier van digitaal geld cadeau geven is bovendien heel veilig. Mocht het geld bijvoorbeeld nooit worden opgehaald, krijgt de gever het geld gewoon weer teruggestort.

Voordelen van digitaal geld cadeau geven via een app


De voordelen van digitaal geld cadeau geven spreken waarschijnlijk wel voor zich. Op deze manier is het nooit meer een probleem als je geen contant geld of enveloppen in huis hebt. De apps beschikken over zoveel opties, van filters tot het toevoegen van cadeaus, dat het ook zeker niet saai is om op deze manier geld te geven. Bovendien is het wel zo veilig voor zowel jou als de ontvanger. Geen risico op diefstal of verlies.

Nadelen van digitaal geld cadeau geven via een app


Een nadeel van deze manier van digitaal geld cadeau geven is dat de ontvanger de app moet downloaden en soms zijn identiteit moet bevestigen. Dit is vaak echter zo gepiept en maakt het wel zo veilig voor de gever.
Een ander nadeel kan zijn dat je het misschien niet leuk vindt om met lege handen aan te komen. Kijk dan eens goed naar alle apps, want soms ontvang je een QR-code die je dan op een kaart kunt plakken.
Zoals je hebt kunnen zien, zijn er best een aantal manieren om digitaal geld cadeau te geven. Zo kun je een spaarrekening openen, een digitale giftcard of textprepaid creditcard aanschaffen of een speciale app gebruiken. Welke optie voor jou het beste is, hangt af van de gelegenheid en de ontvanger, maar we hopen je hiermee op weg te hebben geholpen.

Prepaid creditcard online kopen


Terug naar het overzicht