Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
18-11-21 - 

Hoe kun je direct geld sturen naar iemand in het buitenland?

Geld overmaken naar het buitenlandGeld overmaken naar het buitenland of geld sturen naar vrienden of familie in het buitenland, op welke manieren kun je dat doen? Wat zijn de mogelijkheden en hoe stuur je iemand in het buitenland geld zonder bankrekening?
We geven je handige tips en opties om geld over te maken naar iemand die buiten Nederland (of buiten Europa) woont. alt

Een bankoverschrijving doen naar het buitenlandWil je snel geld overmaken naar iemand buiten Europa? Dan kun je een Wereldbetaling doen. Hiervoor heb je aardig wat gegevens nodig van degene die je het geld wilt toesturen via een bankrekening.

De kosten van geld overmaken naar het buitenlandVoor landen buiten de SEPA zone (Europa) kun je een overschrijving bij de bank doen in vreemde valuta of in Euro's. Het nadeel hiervan is dat de bank hiervoor kosten mag berekenen (die wisselen per bank). In enkele gevallen moet de ontvanger van het geld ook kosten betalen over het overgeschreven bedrag dat men ontvangt.

Houd ook rekening met extra kosten voor de rente van het geld overmaken naar het buitenland en het wisselen van de valuta die je overschrijft. Deze rente verschilt per bank. Zo kan een online overschrijving behoorlijk duur uitvallen. Bij sommige banken, zoals bijvoorbeeld ABN AMRO, betaal je mogelijk maar liefst €25 voor het overmaken van geld naar een land buiten de SEPA zone.

Een snelle overschrijving naar het buitenland via de bank

De gemiddelde verwerkingstijd van de bank wat betreft het geld overmaken naar de buitenlandse ontvanger bedraagt drie werkdagen. Ook aan de kant van de ontvanger kan het zijn dat hier nog enkele dagen bij komen om het ontvangen bedrag daadwerkelijk op de bankrekening te ontvangen.


Vertraging bij een overschrijving online

Wanneer je een overschrijving naar het buitenland doet voor een weekend, dan komen hier nog extra dagen bij. En ook rondom (lokale) nationale feestdagen loopt jouw overschrijving nog meer vertraging op. Per valuta die je naar het buitenland overschrijft kan de gemiddelde verwerkingstijd van het geld overmaken van drie dagen nog langer zijn. Heeft een geliefde snel geld nodig in het buitenland? Dan zijn er alternatieven.


Zeker weten dat jouw geld goed aankomt

Wil je geld overmaken voor een bepaald doel (een grote aankoop, extra geld voor boodschappen of voor een studie bijvoorbeeld)? Of wil je liever niet dat de ontvanger van het geld met een grotere som geld over straat gaat na het innen van jouw online overschrijving?
Dan zijn er goede en veilige alternatieven voor een trage en vaak dure online overschrijving naar het buitenland. We vertellen je meer.


Direct online geld versturen naar het buitenland

Wil je iemand in het buitenland direct kunnen helpen met wat extra geld, prepaid beltegoed of met een cadeaukaart die bij het online shoppen ingewisseld kan worden? Dan zijn er goede en veilige mogelijkheden om geld over te maken zonder een overschrijving online te hoeven doen via de bank.

Het is zelfs mogelijk om in minder dan een minuut tijd te zorgen voor extra geld voor vrienden of familie. Hoe doe je dat snel, veilig en makkelijk?


Beltegoed opwaarderen voor iemand anders

Bij Recharge.com kun je binnen 30 seconden een beltegoed kopen voor iemand anders. Heb je kennissen of geliefden in het buitenland die zonder Lebara, Lycamobile of KPN beltegoed zitten en geen geld hebben om tegoed te kopen?

Bij ons kun je beltegoed opwaarderen voor een enorme lijst aan telefoonproviders voor een ander, als je het telefoonnummer en het e-mail adres van de ontvanger van het beltegoed weet. Door een beltegoed code te versturen is geld overmaken niet nodig.


Geld overmaken naar het buitenland zonder overschrijving online

Wil je snel geld overmaken naar iemand in het buitenland (of in Nederland) zonder gebruik te maken van een trage of dure bankoverschrijving? Dan zijn er handige alternatieven om dit te doen. Zo kun je binnen 30 seconden een digitale prepaid creditcard kopen en versturen, prepaid beltegoed cadeau geven of je kunt een cadeaukaart geven.


Direct geld beschikbaar!

De ontvanger krijgt direct een code in zijn of haar mailbox, of jij verstuurt de digitale code zelf. Daarmee kan (online) geshopt worden, is beltegoed opwaarderen in het buitenland een makkie, of kan een cadeaukaart gebruikt worden voor boodschappen, andere aankopen of gaming.


Koop een online prepaid creditcard binnen seconden

Van een prepaid MasterCard creditcard (jij bepaalt de waarde die je geeft) of een paysafecard, Astropay prepaid creditcard of een van de vele andere online prepaid creditcards die je bij ons koopt, geld of tegoed versturen kan binnen seconden. Op onze website vind je het complete overzicht en alle informatie over alle prepaid creditcards en cadeaukaarten die we bieden.

Wil je geen gebruik maken van een bankrekening voor het geld overmaken naar het buitenland? Geen probleem! Je koopt de prepaid creditcard van jouw keuze, met de waarde van jouw keuze. Geld overmaken met een overschrijving online is niet meer nodig.


Terug naar het overzicht