Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
12-11-21 - 

Met deze tips maak je onderweg overal een hotspot

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: je hebt internet nodig om je laptop te gebruiken, maar er is geen openbare WiFi in de buurt. Dan kun je een persoonlijke hotspot op je telefoon creëren en deze verbinden met je laptop. En dat is niet alles waarvoor je je persoonlijke hotspot kunt gebruiken. Gebruik hem bijvoorbeeld om een vriend te helpen wiens telefoon geen mobiele data meer beschikbaar heeft, of wanneer je je auto of gameconsole met WiFi wilt verbinden.


Niet iedereen weet hoe het gebruiken van een eigen hotspot op je telefoon werkt. Of hoeveel data je hiermee verbruikt. Wil jij weten hoe een persoonlijke hotspot op je Iphone werkt en hoe je deze op je telefoon kunt gebruiken? Lees dan verder. persoonlijke hotspot iphone[img src=/newsbulletin/files/Bloodborne.jpg]alt[/img]

Wat is een WiFi hotspot?Zie een persoonlijke hotspot als een WiFi-zender in je broekzak. Er zijn meerdere apparaten die een hotspot kunnen genereren, maar de meeste mensen gebruiken hun telefoon.


Hoe werkt het? Een WiFi hotspot gebruikt de mobiele data van je telefoon en zet deze om in een WiFi verbinding. Elk WiFi-toestel kan daarmee verbinding maken met de WiFi en deze gebruiken om online te gaan.


Het is belangrijk om te weten dat je persoonlijke hotspot de data van je gsm-abonnement gebruikt. Als je een abonnement hebt met een datalimiet, zul je extra moeten betalen als je veel data gebruikt. Hieronder vind je meer informatie over hoe je dit kunt vermijden.


Hoe maak je een hotspot met je iPhoneHoe maak je een persoonlijke hotspot met je iPhone? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Zo doe je dit:


1. Open de Instellingen van je telefoon.
2. Druk op Persoonlijke hotspot.
3. Zet uw persoonlijke hotspot op Aan.

Als alternatief, als je Persoonlijke hotspot niet ziet in Instellingen:
1. 1. Druk op Cellular.
2. 2. Druk op Persoonlijke hotspot.
3. Zet je hotspot op Aan.

Hoe je het ook doet, je kunt nu je iPhone als hotspot gebruiken.

Werkt het niet, ook al heb je alle stappen uitgevoerd? Scroll dan hieronder naar het einde van het artikel voor de beste manieren om problemen op te lossen wanneer je persoonlijke hotspot niet goed werkt.
Hoe verbind je een telefoon met je persoonlijke hotspot:

Nu weet je hoe je een persoonlijke hotspot op je iPhone aanmaakt, maar hoe maak je er verbinding mee? Stel dat je je hotspot deelt met een vriend. Hij of zij kan er op dezelfde manier verbinding mee maken als met andere WiFi verbindingen. Ga naar de WiFi-instellingen op je iPhone en selecteer de hotspot die je zojuist hebt gemaakt.


Wat is de naam van je persoonlijke hotspot? Die vind je in hetzelfde menu waarin je hem hebt aangezet. Je kunt de naam ook wijzigen als je dat wilt.


Je kunt ook een wachtwoord instellen. Waarom je een wachtwoord moet instellen, lees je hieronder. Je kunt het wachtwoord voor je persoonlijke hotspot wijzigen in hetzelfde menu als waarin je hem hebt ingesteld.Hoe voorkom je dat je te veel uitgeeft aan data:

Er zijn twee dingen waar je rekening mee kunt houden om te voorkomen dat je te veel data gebruikt. Ten eerste is het belangrijk dat je weet hoe je ervoor kunt zorgen dat niemand misbruik kan maken van je persoonlijke hotspot. Zo kun je voorkomen dat iemand die je niet kent al je mobiele data opgebruikt.


Een goede manier om je persoonlijke hotspot op je iPhone te beschermen is door er een wachtwoord voor in te stellen. Zorg ervoor dat het een wachtwoord is dat mensen niet kunnen raden. Gebruik dus niet gewoon 'wachtwoord' of je naam, want je naam wordt vaak al verraden door de naam van je telefoon. Hieronder zie je hoe je je wachtwoord kunt instellen


Ten tweede is het belangrijk om te weten dat WiFi hotspots gebruik maken van je mobiele data. Om ervoor te zorgen dat je geen torenhoge rekening oploopt, is het verstandig om de hoeveelheid internet die je verbruikt met je persoonlijke hotspot te beperken. Voordat je je laptop op de hotspot aansluit, kun je er dus voor zorgen dat alleen de programma's die je wilt gebruiken het internet op gaan.


Als je geen abonnement hebt, maar een prepaid sim, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg data hebt voor je persoonlijke hotspot. Het is niet prettig als je hotspot ineens wegvalt omdat je data op zijn. Je kunt makkelijk nieuwe prepaid mobiele data bundels bestellen hier op beltegoed.nl. Bezoek onze Mobiel opwaarderen pagina voor alle beschikbare providers en tarieven.


Hoe maak je een hotspot met je Android-telefoonHet maken van een hotspot met je Android telefoon is net zo makkelijk als met je iPhone. Volg hiervoor de volgende stappen.


1. Ga naar de instellingen op je telefoon.
2. Druk op Verbindingen.
3. Druk op Mobiele hotspot en tethering.
4. Schakel je persoonlijke hotspot in op Aan.

Nu heb je een persoonlijke hotspot gemaakt op je Android-telefoon. Je kunt de naam wijzigen en een wachtwoord instellen voor de hotspot in het menu waarin je je op dat moment bevindt.Hoe gebruik je jouw persoonlijke hotspot op je laptop?Je hebt nu een persoonlijke hotspot klaar voor gebruik. Maar hoe kun je de hotspot verbinden met een laptop?


Je laptop of pc verbinden met je persoonlijke hotspot werkt hetzelfde als het verbinden met een willekeurig WiFi-netwerk. Eerst ga je naar de WiFi-instellingen op je computer. Op een Windows-computer bevinden deze instellingen zich meestal in de rechterbenedenhoek. Op een Mac vind je het WiFi-logo rechtsboven.


Zodra je in je WiFi instellingen zit, selecteer je de hotspot en voer je het wachtwoord in dat je hebt ingesteld. Nu weet je hoe je je hotspot kunt verbinden met een laptop.

Hoe maak je een WiFi hotspot voor je auto?Een andere manier om je persoonlijke hotspot te gebruiken is in je auto. Waarom zou je een persoonlijke hotspot in je auto willen? Er zijn zeven redenen waarom een hotspot in je auto makkelijk is. Het is de perfecte manier om digitale radio (of Spotify) in je auto te gebruiken. Je verdwaalt niet meer, kunt files vermijden en de kinderen op de achterbank entertainen tijdens de rit.


Maar wat is de beste manier om een WiFi hotspot voor je auto te creëren? De goedkoopste manier om WiFi in je auto te krijgen is door een persoonlijke hotspot op je telefoon te maken (kijk hierboven in dit artikel hoe je dat doet). Als je dat gedaan hebt, kun je een radio met WiFi-ondersteuning aansluiten om de lekkerste muziek voor onderweg te horen. Of je kunt de tablets van je kinderen aansluiten, zodat ze zich ook onderweg kunnen vermaken.


Dit kost je natuurlijk data van je mobiele abonnement en dat kan snel duur worden. Het alternatief is het installeren van een speciale WiFi-hotspot in je auto. Je kunt dit doen met dongles van je provider of door permanent een router en een modem in je auto te installeren.


Al deze opties kunnen best duur zijn. Doe wat zoekwerk voordat je beslist wat voor jou het best werkt. Meer informatie over WiFi in je auto vind je hier.Problemen oplossen met een hotspotJe persoonlijke hotspot werkt niet. Hoe los je dat op? Helaas is er geen eenduidige methode om erachter te komen waarom je persoonlijke hotspot niet werkt. Hieronder hebben we de meest voorkomende manieren verzameld waarop je een niet werkende hotspot kunt oplossen.


Herstart je persoonlijke hotspot

Soms is de beste manier om je hotspot weer aan de praat te krijgen hem uit en weer aan aan te zetten.


Zet je mobiele data uit en weer aan

Aangezien je persoonlijke hotspot werkt met je mobiele data, is het logisch dat de data goed moeten werken om de hotspot te laten functioneren. Je kunt je mobiele data als volgt in- en uitschakelen:

1. Ga naar de Instellingen op uw telefoon.
2. 2. Druk op Cellulair.
3. Verplaats de schuifregelaar voor Cellulaire data naar uit/wit en terug naar aan/groen.Maximaliseer Compatibiliteit inschakelen (als je een iPhone 12-serie hebt)

De iPhone 12 heeft nieuwe netwerkfuncties, waaronder 5G. Dit kan problemen veroorzaken wanneer een oudere telefoon verbinding probeert te maken met je iPhone 12. Je kunt dit oplossen door de instellingen op je telefoon te openen. Druk op Persoonlijke Hotspot en zet de schuifregelaar Maximaliseren op Aan.


Als je persoonlijke hotspot nog steeds niet werkt, kun je hier meer probleemoplossingen vinden.


Terug naar het overzicht