Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
21-06-24 - 

Geld verdienen met passief inkomen: 5 ideeën

Geld verdienen met passief inkomen: 5 ideeën


Geld verdienen door middel van een passief inkomen is een slimme manier om je financiële zekerheid te vergroten. Het geeft je wat meer ademruimte en vrijheid. In het begin zul je er misschien wel wat tijd in moeten steken, maar de extra inkomsten kunnen in de loop van de tijd enorme voordelen opleveren als aanvulling op je vaste inkomen.

Wat is passief inkomen?

geld verdienen met passief inkomen
Passief inkomen betekent geld verdienen zonder dat je daar voortdurend actief tijd en energie in hoeft te steken. Het idee is dat het blijft binnenkomen, of je die maand nu wel of niet werkt.
Als ze eenmaal tot stand zijn gekomen, kunnen passieve inkomsten met relatief weinig onderhoud blijven doorgroeien. Dit geeft je meer tijd om andere doelen na te streven terwijl je op de achtergrond toch bezig bent met geld verdienen. Passief inkomen zorgt voor een grotere financiële veerkracht. Het helpt je je uitgaven te dekken zonder volledig afhankelijk te zijn van traditionele arbeidsinkomsten.

In dit artikel delen we een aantal eenvoudige manieren om consistent geld te verdienen zonder voortdurende inspanningen.

5 ideeën om geld te verdienen met passief inkomen


Hieronder onze vijf ideeën voor passieve inkomsten, waarbij we beginnen met het eenvoudigste.

Spaarrekening
Geschikt voor: mensen met een gezond banksaldo of een behoorlijk besteedbaar inkomen.
Sparen is de eenvoudigste en ook nog eens de ideale manier om een passief inkomen te genereren. Anders dan bij beleggen, loop je met een spaarrekening bovendien geen enkel risico.
De rentes zijn de afgelopen jaren misschien wat aan de lage kant, maar realiseer je dat er grote verschillen bestaan tussen banken. Zo ook tussen spaarrekeningen. Je zou zelfs kunnen overwegen je geld op een spaarrekening in het buitenland te zetten, waar de rentes doorgaans hoger zijn. Of kijk eens naar een depositorekening, waar je een hogere rente krijgt wanneer je het bedrag voor een bepaalde tijd vastzet. Indien je het geld niet onmiddellijk nodig hebt, kan dit een interessante optie zijn.

Hoe dan ook, spaarrentes zijn dan misschien wel bescheiden, je kunt op deze manier geld verdienen zonder dat je er actief iets voor hoeft te doen.

Tips:
 • Vergelijk spaarrentes van verschillende banken.
 • Stel een doorlopende opdracht in op je betaalrekening om elke maand een vast bedrag naar je spaarrekening over te maken.
 • Houd er rekening mee dat rentes in de loop van de tijd kunnen fluctueren.
Affiliatemarketing
Geschikt voor: digitaal onderlegde mensen met een sterk online netwerk.

Met affiliatemarketing kun je geld verdienen door de producten of diensten van andere bedrijven te promoten. Een affiliatelink kun je op verschillende plekken delen, zoals:
 • Op een website of blog
 • In een nieuwsbrief
 • Op je YouTube-kanaal
 • Op social media


Het zal in het begin wel wat tijd kosten om een publiek op te bouwen en content te creëren, maar op de lange termijn is dit een interessante optie. Voor meer informatie over affiliatemarketing is de gids Starten met affiliate marketing: zo genereer je extra inkomsten van Shopify een handige bron.

Tips:
 • Kies producten die je leuk vindt en waar je wat van afweet, zodat je ze op authentieke wijze kunt aanbevelen.
 • Wees transparant over affiliaterelaties.


Een aantal interessante affiliateprogramma’s:In eigen beheer uitgegeven producten
Geschikt voor: mensen met talent op het gebied van schrijven, kunst, fotografie, videografie of andere creatieve bezigheden.

Het in eigen beheer uitgeven van boeken, digitale cursussen, muziek of afbeeldingen kan een consistent passief inkomen genereren. Als dit klinkt als een interessante manier om geld te verdienen, neem dan vooral een kijkje op onderstaande populaire platforms voor zelfpublicatie.

Interessante platforms:
 • Kindle Direct Publishing (publiceer gedrukte en digitale boeken in eigen beheer en bereik miljoenen lezers over de hele wereld op Amazon)
 • Unsplash+ (meld je aan en krijg betaald voor je afbeeldingen)
 • Udemy (ontwikkel een online cursus en publiceer deze op een van de grootste online leerplatforms)
 • Gumroad (verkoop vrijwel alles, van muziek en strips tot ASMR-video’s)


Tips:
 • Onderzoek vooraf naar welke content veel vraag is.
 • Optimaliseer producten voor doorzoekbare trefwoorden.
 • Zorg voor goede promotie bij je lancering.


Geld verdienen met een online bedrijf
Geschikt voor: mensen met marketingvaardigheden en wat kapitaal om te investeren in het opzetten van een bedrijf.

Het opzetten van een online bedrijf, zoals een webshop of een mobiele app, kan een interessant passief inkomen opleveren. De truc is om iets op te zetten dat na de lancering grotendeels geautomatiseerd inkomsten oplevert.

Voorbeelden:
 • Een nicheproduct ontwikkelen
 • Een dropshippingwebshop beginnen
 • Je eigen app bouwen


Tips:
 • Identificeer niches waar vraag naar is.
 • Herinvesteer je inkomsten om nieuwe inkomstenstromen toe te voegen
 • Automatiseer zoveel als je kunt en overweeg om de rest uit te besteden.


Belangrijke overwegingen:
 • De opstartkosten voor de ontwikkeling/inkoop kunnen hoog zijn.
 • Succes vereist voortdurende optimalisatie.
 • Trends kunnen veranderen.


Huurinkomsten
Geschikt voor: mensen met een logeerkamer, een vakantiehuis of de middelen om een ​​woning te kopen om te verhuren.
Huurinkomsten kunnen een lucratieve manier zijn om op de lange termijn geld te verdienen. Maar dit is niet voor iedereen een optie. Als je verhuurder wilt worden, zorg er dan voor dat je potentiële huurders grondig screent. Zorg ook dat je op de hoogte bent van de rechten en plichten van zowel huurders als verhuurders, en laat een huurovereenkomst opstellen. Of huur een vastgoedbeheerbedrijf in om het helemaal passief te maken.

Handige bron:

Tips:
 • Maximaliseer de huurinkomsten door te focussen op voorzieningen waar vraag naar is.
 • Wees voorbereid op periodieke leegstand tussen huurders.
 • Hou rekening met onvoorziene reparatie-/onderhoudskosten.


Verstandige uitgaven zijn de eerste stap naar financiële vrijheid


Welke ideeën je ook nastreeft om passief geld te verdienen, het is verstandig om je uitgaven zorgvuldig onder controle te houden. Door een prepaid creditcard zoals paysafecard te gebruiken, kun je voorkomen dat je te veel geld uitgeeft of schulden maakt. Paysafecard is een prepaid creditcard waar je een bepaald bedrag op kunt storten. Je kunt nooit meer uitgeven dan het saldo op de kaart, waardoor je eenvoudig je budget kunt beheren. Passief inkomen voorziet je van een buffer, en verantwoorde uitgaven maximaliseren de voordelen.

Je kunt passieve inkomsten gebruiken om spaargeld op te bouwen, schulden af ​​te lossen of gewoon wat meer per maand te besteden te hebben. Indien mogelijk is het opzetten van meerdere passieve inkomstenstromen een slimme langetermijnstrategie.

Wij hopen dat al onze tips en ideeën je hierbij op weg kunnen helpen!

Artikelen die je misschien ook interessant vindt:Terug naar het overzicht