Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
08-05-24 - 

Paysafecard en zijn 4 (on)verwachte toepassingen

Paysafecard staat bekend als een veilige en handige manier om online aankopen te doen zonder bankgegevens te hoeven delen. Ideaal dus als je om wat voor reden dan ook niet over een bankrekening beschikt of je gegevens liever privé houdt. Maar wist je dat deze prepaid creditcard ook een (on)verwachte rol kan spelen in verschillende alledaagse situaties?

In dit artikel vertellen we je wat paysafecard precies is en hoe je deze gebruikt. Hierbij kijken we niet alleen naar de functie als prepaid betaaloplossing, maar bekijken we ook vier mogelijk onverwachte manieren waarop je paysafecard in je dagelijkse routine kunt gebruiken. Verder leggen we uit hoe en waar je de kaart koopt. En aan het einde hebben we weer een lijstje voor je samengesteld met artikelen die je misschien ook interessant vindt, inclusief de links ernaartoe.

Wat is paysafecard?

paysafecard Beltegoed
Paysafecard is een prepaid creditcard die je kunt gebruiken voor online aankopen. Het werkt als een soort digitale portemonnee waarop je geld kunt storten door prepaidcodes te kopen. Deze koop je bij verkooppunten zoals supermarkten, Kruidvat of Primera, maar natuurlijk ook eenvoudig online. Hoe dit precies in zijn werk gaat, vertellen we je verderop in dit artikel.
Paysafecard biedt een veilige manier om online te betalen zonder dat je persoonlijke bank- of creditcardgegevens hoeft te verstrekken. Je kunt je registreren op de site voor meer gebruikersgemak, maar dat is niet noodzakelijk. Wanneer je je registreert, kun je bijvoorbeeld heel eenvoudig betalen met je inloggegevens en je online betalingen beheren. Ook kun je met een account al je codes in één tegoed samenvoegen. Maar ook zonder je te registreren is dit zonder meer een handige betaalmethode.
Zo kun je ook zonder registratie bijvoorbeeld heel eenvoudig je saldo checken via de website. Je doet dat als volgt:
 1. Ga naar de paysafecard-site.
 2. Klik op Tegoed inzien.
 3. Vervolgens vul je de ontvangen code(s) in. Je krijgt dan alle informatie over je saldo te zien.

Onverwacht gebruik van paysafecard


Bij paysafecard denken de meeste mensen misschien meteen aan online winkelen, maar deze prepaid creditcard heeft nog veel meer handige toepassingen. Hieronder gaan we in op vier verschillende gebruiksvormen voor paysafecard waar je misschien niet zo snel aan denkt.

 1. Spellen kopen zonder bankrekening

  Met paysafecard kunnen gamers eenvoudig spellen kopen op platforms als Steam en Roblox, zonder dat een bankrekening of creditcard nodig is. Dat is handig voor iedereen die om wat voor reden dan ook geen toegang heeft tot traditionele betaalmethoden.

 2. Privacy en anonimiteit

  Met paysafecard profiteren gebruikers van privacy en anonimiteit. Door contant geld om te zetten in een pincode, blijft de gebruiker volledig anoniem tijdens het online winkelen. Op deze manier hoeft de gebruiker geen gevoelige gegevens online te delen. Dit geeft gemoedsrust en vertrouwen bij het doen van transacties, want zo hoef je je geen zorgen te maken over identiteitsdiefstal, fraude of ongewenste tracking.

 3. Kinderen leren omgaan met geld

  Paysafecard kan ook een handig hulpmiddel zijn om kinderen te leren op verantwoorde wijze met geld om te gaan. Ouders kunnen bijvoorbeeld een vast bedrag op een paysafecard zetten en dit aan hun kinderen geven als zakgeld of budget voor online aankopen. Op deze manier leren kinderen de waarde van geld kennen en leren ze om keuzes te maken binnen een budget.

 4. Controle over uitgaven

  Doordat je zelf geld op de paysafecard stort, heb je volledige controle over je uitgaven. Je weet precies wat je uitgeeft en kunt nooit meer uitgeven dan je erop hebt gezet.

Hoe koop je paysafecard online?


Paysafecard kent dus veel meer gebruiksmogelijkheden dan je in eerste instantie misschien dacht. Mocht je nu enthousiast zijn geworden door al deze voordelen, kun je heel eenvoudig online een paysafecard kopen. Dit gaat als volgt in zijn werk.
 1. Ga naar beltegoed.nl.
 2. Klik onder het gewenste bedrag op Veilig bestellen.
 3. Vul je mailadres in. Let hierbij goed op dat je dit correct invult, want dit is waar je de unieke pincode ontvangt.
 4. Kies de gewenste betaalmethode.
 5. Ga door naar de betaling.

Zodra je de pincode hebt ontvangen, kun je direct gebruikmaken van je tegoed. Je kunt dit bijvoorbeeld besteden op Steam of in de Playstation Store*, of bij talloze andere webshops. Bij het afrekenen op een van deze sites kies je simpelweg voor paysafecard als betaalmethode en voer je de 16-cijferige unieke code in. Je kunt ook meerdere codes combineren. Het bedrag van de aankoop wordt vervolgens van je paysafecard-saldo afgeschreven.

*Let op: Zonder registratie betaal je na één maand € 3,- per maand voor het gebruik van paysafecard. Met registratie betaal je na twaalf maanden € 5,- per maand. Deze kosten worden van je saldo afgeschreven.

Wordt paysafecard jouw nieuwe betaalmethode?


Zoals we gezien hebben, is paysafecard geschikt voor veel meer dan alleen online winkelen. Je kunt deze prepaid creditcard heel eenvoudig in andere dagelijkse situaties gebruiken. Dus wat houdt je tegen om deze betaalmethode een kans te geven? Profiteer van de anonimiteit, controle en vooral de veiligheid, die allemaal onlosmakelijk verbonden zijn met paysafecard.

*Let op: Beltegoed.nl is niet verantwoordelijk wanneer bepaalde websites of webshops paysafecard niet langer accepteren. Dit is onderhevig aan veranderingen en kan per land verschillen.

paysafecard online kopen

Artikelen die je misschien ook interessant vindt:


Terug naar het overzicht