Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
22-09-18 - 

Hoe werkt een prepaid creditcard?

alt

Hoe gebruik je een prepaid creditcard?Er zijn zowel on- als offline veel vragen over prepaid creditcards. Hoe werkt het allemaal, is het veilig - en ga zo maar door. We maken graag het een en ander duidelijk over deze veelbesproken betaalmethode. Daarom vertellen wij je hier waarom een prepaid creditcard heel handig is.

Wat is een prepaid creditcard?


Een prepaid creditcard is een betaalkaart die je op kunt laden. Sommige financiële instanties hebben het over een prepaid debit card. Je kunt je prepaid creditcard alleen gebruiken als je al een bedrag op je prepaid bankrekening hebt gestort. Als je met een gewone creditcard betaalt, komt de factuur later pas - of verspreid over een bepaalde periode.

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?


Met een prepaid credit card geniet je van bijna alle voordelen van een echte creditcard. Je betaalt op een veilige manier voor een serie online diensten en producten. Een prepaid creditcard is veiliger vanwege het limiet op je koopgedrag: je kunt niet meer geld uitgeven dan wat er op je rekening staat. Geld lenen en je in de schulden werken is ook niet de ideale oplossing. Een prepaid creditcard werkt eigenlijk precies hetzelfde als een normale creditcard - behalve dat je je hierbij geen zorgen hoeft te maken over het opbouwen van gigantische schulden.

Wie gebruikt een prepaid creditcard?


Je kunt gerust zeggen dat het gemakkelijker is om een prepaid creditcard te vinden dan een gewone creditcard. Prepaid creditcards worden meestal gebruikt door mensen die hun uitgaven onder controle willen houden. Daarnaast worden prepaid creditcards ook vaak gebruikt door mensen die niet in aanmerking komen voor een normale creditcard, zoals studenten.

Is een prepaid creditcard veilig?


Betekent dit dan dat prepaid creditcards minder veilig zijn dan gewone creditcards? Het verschil is minimaal. Als je jouw prepaid creditcard kwijt raakt en hij wordt door iemand anders gebruikt (fraude) dan heb je geen 100% garantie dat je al je geld terugkrijgt. Dit is bij de meeste debit- en creditcards het geval als je het meteen aan je bank doorgeeft. Omdat prepaid creditcards een relatief nieuwe betaalvorm zijn, is er nog vrij weinig wetgeving op dit gebied. Zorg er dus voor dat je alle regels en voorwaarden bekijkt als je er zelf eentje aanschaft.

Is een prepaid creditcard heroplaadbaar?


Jazeker! Je kunt weer geld op je kaart storten via een directe storting, overschrijving of door contact op te nemen met verkopers binnen het netwerk van de uitgever van de kaart. Het gaat om een kaart die je voor de langere termijn kunt gebruiken. Gebruik hem dus niet zoals een van onze giftcards - laad hem zo vaak mogelijk op als je wilt.

Is een prepaid creditcard anoniem?


Iets wat voor ons allemaal heel belangrijk is: onze privacy en anonimiteit. Er zijn verschillende soorten prepaid creditcards. Sommige kun je offline in echte winkels kopen met een vast bedrag erop. Je hoeft geen naam op te geven die aan dit type kaarten verbonden is. Als je met zulke kaarten betaalt, geniet je dus een zekere mate van anonimiteit. Als je een prepaid creditcard koopt die je weer op kunt laden, willen banken meestal een paar details van jou registreren. Zorg ervoor dat je de privacy regels rondom de prepaid creditcard die je wilt kopen goed doorneemt. Iedere financiële instantie gaat hier net iets anders mee om.

Waarom is de paysafecard zo’n goede keuze?


De paysafecard is onze favoriete prepaid creditcard. Met deze kaart zit je sowieso goed. Je kunt hiermee online betalen voor onder andere games, muziek, film en entertainment bij allerlei verschillende bedrijven. Hiervoor hoef je helemaal niet ingewikkeld te doen; je hebt geen bankrekening of creditcard nodig! Het enige wat je hoeft te doen, is een verkooppunt vinden die de paysafecard verkoopt, een kaart en een pincode met bijbehorende waarde kiezen (10, 25, 50 of 100) en bij een van de vele webwinkels (of een andere winkel) betalen. Voer je 16-cijferige pincode in - en klaar!
Je kunt je paysafecard trouwens ook gebruiken om te betalen in een andere valuta. Denk aan bijvoorbeeld Amerikaanse dollars. Dankzij de valutacalculator kun je alles gemakkelijk omrekenen.

Waar kan ik een paysafecard kopen?


Je kunt prepaid creditcards in de meeste winkels vlakbij jou kopen - denk aan supermarkten en tankstations. Dit geldt ook voor een paysafecard. Je kunt ze ook online kopen en thuisbezorgd krijgen of bij een afleverpunt ophalen in jouw buurt. Er zijn veel financiële instanties die prepaid creditcards aanbieden en ze hebben allemaal een andere website die deze kaarten aanbiedt. Het meest handige is natuurlijk wel om een paysafecard via ons te bestellen! Maak geen overhaaste beslissingen en lees alle info die verkrijgbaar is over je prepaid creditcard voordat je de knoop doorhakt. Hebben wij je overtuigd? Waar wacht je nog op? Koop nu bij ons jouw paysafecard!


Terug naar het overzicht