Helaas zullen er altijd internetcriminelen actief zijn, wij proberen jouw middels deze inlichtingen daar zo goed mogelijk tegen te beschermen.
Behandel je betaalcodes net als contant geld. Gebruik je betaalcodes alleen online en bij ondernemingen waar op de site word vermeld dat zij deze betaalmethode accepteren.
Gebruik je betaalcodes nooit om boetes te betalen, voor voorschotten op leningen, loterijen of sollicitaties. Dit zijn pogingen tot oplichting.
Geef betaalcodes codes nooit volledig of gedeeltelijk aan iemand door via e-mail of via de telefoon en gebruik deze codes nooit voor transacties op Facebook, Marktplaats of andere veilingssites.
Wij adviseren om geen producten te betalen met betaalcodes op tweedehandssites. Uiteraard dien je sowieso voorzichtig te zijn met aankopen op tweedehandssites maar wanneer er gevraagd word om via een betaalcode de betaling te voldoen wees dan extra alert. Het is voor ons niet te traceren wat er met de codes gebeurd na uitgifte en het is vrijwel niet aan te tonen dat je betaald hebt middels een code.
Het is voor ons niet mogelijk om een uitgegeven code te blokkeren.
Let op met phisingmails! Dit zijn valse e-mails en lijken vaak afkomstig van een bedrijf dat je kent. Bijvoorbeeld van CBR of van je bank. Hierin wordt gevraagd om persoonlijke gegevens te verstrekken of deze via een link op een website in te voeren. Wees alert op deze vreemde verzoeken. Medewerkers van bedrijven zullen nooit naar deze persoonlijke gegevens vragen of jouw vragen om een betaalcode te kopen en daarmee te betalen. Niet via e-mail, telefoon of op welke manier dan ook. Let dus goed op wanneer je een e-mail ontvangt waarin wordt gevraagd om persoonlijke gegevens te verstrekken of op een link te klikken. Klik alleen op een link als je de afzender vertrouwt. Wanneer je een e-mail niet vertrouwt kan je een kijkje nemen op
https://www.fraudehelpdesk.nl/
Het is ten alle tijden de verantwoordelijkheid van de klant zelf indien je toch besluit om de code toch aan derden af te geven.