Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
16-08-24 - 

Black Friday: hét moment om aan je kerstinkopen te beginnen

Black Friday: de dag waar we het hele jaar met smart op wachten. Een kans om geweldige aanbiedingen te scoren. Maar het is niet zomaar een dag vol kortingen. Het is ook meteen je kans om vast met je kerstinkopen te starten. In dit artikel vertellen we je hoe je de beste deals scoort en geven we je andere handige winkel- en bespaartips.

Wanneer is Black Friday?

black friday tips
Black Friday is dit jaar op 29 november 2024. Wanneer Black Friday precies valt, is een duidelijke regel voor. Het is namelijk altijd de dag na Thanksgiving in Amerika. Zet dit dus vast in je agenda en zet je alarm, hoewel deze dag eigenlijk onmogelijk ongemerkt aan je voorbij kan gaan.

Waarom vroeg beginnen?
Vroege vogels vangen de worm. Of in dit geval, de beste deals. Vroeg beginnen betekent minder stress. Geen last-minute paniek. Geen lege schappen. Gewoon slim shoppen.
Planning is essentieel. Voor wie wil je allemaal cadeaus kopen? Wat is je budget? Een plan helpt je gefocust te blijven en voorkomt impulsaankopen.
Onderzoek is je beste vriend. Zoek nu al prijzen op en vergelijk ze met Black Friday. Zo herken je echte aanbiedingen. Sommige winkels willen namelijk nogal eens kort van tevoren de prijzen verhogen om ze met Black Friday weer te verlagen.

De Mediamarkt Black Friday-deals zijn vaak een goudmijn. Maar vergeet ook andere winkels niet. Ook bij Coolblue kunnen ze voor Black Friday behoorlijk stunten met de prijzen.

Early Bird-deals zijn de moeite waard om in de gaten te houden. Sommige winkels beginnen al weken vóór Black Friday. Hou je ogen open; misschien vind je al een koopje voordat de rest van het land massaal begint met shoppen.

Maak een lijstje voor je kerstinkopen


Begin met familie en vrienden. Wie staan er allemaal op je lijstje? Wat zouden ze graag willen hebben? Wees specifiek. Dat helpt je gefocust te blijven zodra er deals voorbij beginnen te komen.

Stel een budget vast voor elke persoon. In alle opwinding kun je zomaar ineens te veel uitgeven. Een budget houdt je met beide benen op de grond. En zorgt ervoor dat je niet al je geld uitgeeft aan één superinteressante aanbieding.

Vergeet bovendien jezelf niet. Black Friday is hét moment voor eventuele grote aankopen die je overweegt. Misschien een nieuwe tv of een nieuwe wasmachine? Of die luxe koffiemachine?

Onderzoek en vergelijk deals


Op sites zoals Kieskeurig-prijshistorie kun je heel eenvoudig terugzien hoe de prijs van een product zich in een bepaalde periode heeft ontwikkeld. Zo kun je altijd checken of iets ook echt een deal is.

Je kunt je ook aanmelden voor nieuwsbrieven en bepaalde merken volgen op social media. Deals worden vaak al eerder aan trouwe klanten aangekondigd. Zo krijg je als eerst de kans.
Het is ook zeker de moeite waard om de Beltegoed.nl-app te downloaden. Stel meldingen in en je hoeft geen deal meer te missen. Het hele jaar door, niet alleen met Black Friday. En het mooiste is dat je hiervoor niet eens een account hoeft aan te maken.

Vergelijk winkels met prijsvergelijkingssites zoals Kieskeurig of Google Shopping. Een aanbieding bij de ene winkel kan de normale prijs bij de andere zijn. Neem de tijd om rond te kijken.
Lees ook recensies. Een goedkoop product is geen koopje als het snel kapot gaat. Kwaliteit is belangrijk, vooral bij cadeaus, je wilt natuurlijk wel dat ze lang meegaan.

Slimme winkeltips voor Black Friday


  1. Wees op je hoede voor marketingtrucs zoals ‘Tijdelijke aanbieding!’ en ‘Nog maar 5 op voorraad!’ Trap er niet in. Blijf bij je lijstje.
  2. Controleer altijd het retourbeleid. De regels kunnen anders zijn voor afgeprijsde artikelen. Ken je rechten voordat je iets koopt. Dat bespaart later hoofdpijn.
  3. Gebruik veilige betaalmethoden. Creditcards bieden vaak aankoopbescherming. Wees voorzichtig met betaalmethoden die je niet kent.
  4. Overweeg giftcards cadeau te doen. Deze zijn perfect voor kieskeurige ontvangers en bovendien ideaal om binnen je budget te blijven. Je kiest gewoon zelf het bedrag en bent niet afhankelijk van prijsschommelingen.
  5. Als het gaat om de betaling van je cadeaus, zijn https://beltegoed.nl/prepaid-creditcard]prepaid creditcards de perfecte manier om je budget niet te overschrijden. Je zet gewoon het bedrag erop dat je bereid bent uit te geven. En op is op. Zo heb je ook geen spijt in januari. PCS Mastercard, Transcash en Bitsa zijn hiervoor uitstekende opties. Makkelijk te beheren en veilig online te gebruiken.


Online tools en apps voor de beste Black Friday-deals


Deal alert-apps zoals Pepper.com en Scoupy zijn superhandig. Deze apps laten je meldingen instellen voor producten waarin je geïnteresseerd bent en waarschuwen je wanneer de prijzen dalen.

Digitale portemonnees zoals Apple Pay versnellen het online afrekenproces door je betalingsgegevens veilig op te slaan. En een snelle transactie betekent minder kans om een tijdelijke aanbieding mis te lopen.

Sommige prepaid creditcards kunnen aan digitale portemonnees worden toegevoegd. PCS Mastercard, Transcash en Bitsa bieden deze optie voor hun fysieke kaarten. Ze zijn handig, veilig en perfect voor online winkelen. Je kunt deze kaarten opladen bij Beltegoed.nl, maar de fysieke kaart koop je apart. Controleer altijd eerst de voorwaarden voordat je tot aankoop overgaat.

Voorkom typische valkuilen


Koop iets niet alleen omdat het in de uitverkoop is
Vraag jezelf af: Zou ik dit voor de volle prijs willen kopen? Zo niet, dan is het waarschijnlijk niet het koopje dat het lijkt.

Pas op voor nepwebsites
In de aanloop naar Black Friday verschijnen er vaak veel nepwebsites. Blijf bij bekende webshops, en onthou: als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo.

Controleer specificaties zorgvuldig
Sommige Black Friday-deals zijn mogelijk voor producten met lagere specificaties of oudere versies. Lees de specificaties altijd zorgvuldig door.

Vergeet Cyber Monday niet
Cyber Monday is drie dagen na Black Friday, en komt vaak met betere deals op techproducten. Soms is het dus de moeite waard om nog heel even te wachten met kopen.

Maximaliseer je besparingen


Combineer waar mogelijk meerdere kortingen
Sommige winkels laten je kortingscodes gebruiken bovenop de uitverkoopprijzen, wat enorme besparingen kan opleveren.

Controleer cashback-sites
Deze bieden cashback op bepaalde aankopen. Je kunt dit zien als een extra korting bovenop de Black Friday-prijzen.

Denk aan klantenkaarten
Met een klantenkaart van de betreffende winkel krijg je vaak extra kortingen.

Nog wat laatste Black Friday-tips


  • Zorg voor een back-upplan. Populaire artikelen zijn vaak snel uitverkocht. Hou een alternatief achter de hand en wees bereid om je plannen aan te passen.
  • Neem pauzes. Black Friday shoppen kan best vermoeiend zijn. Probeer af en toe wat afstand te nemen. Zonder stress neem je betere beslissingen.
  • Bewaar bonnen. Misschien vind je later een betere deal, en veel winkels bieden prijsgarantie (zelfs na aankoop).


Onthou, Black Friday is pas het begin. Aanbiedingen gaan ook in december nog door. Geen paniek als je iets mist; er is altijd weer een uitverkoop in aantocht. Door deze tips te volgen, word jij een echte Black Friday-ninja, die de beste deals weet te scoren. Veel succes, maar vooral veel plezier met je kerstinkopen!

Artikelen die je misschien ook interessant vindt:


Terug naar het overzicht