Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
05-07-24 - 

Onze top 5 luisterboeken-apps

Onze top 5 luisterboeken-apps

onze top 5 luisterboeken apps
Luisterboeken zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wat ooit begon als een nichemarkt, is nu het snelst groeiende segment in de uitgeverijsector. En dat is niet moeilijk te begrijpen.

Met luisterboeken kun je van een verhaal genieten terwijl je iets anders aan het doen bent. Ideaal als je bijvoorbeeld de was aan het doen bent, de hond uitlaat, onderweg bent of zelfs aan het sporten bent.

Dankzij digitale platforms en streamingdiensten is dit tegenwoordig ook eenvoudiger dan ooit. Je hoeft alleen maar op je smartphone te tikken en het verhaal begint.

Lees gauw verder voor een overzicht van de beste apps en platforms, naast tips om je bibliotheek te beheren om optimaal te kunnen genieten van je luisterervaring. Hieronder onze selectie.

1. Storytel


Storytel is in 2005 opgericht in Zweden en in 2013 ook in Nederland geïntroduceerd. Je vindt hier zowel lokale als internationale luisterboeken in diverse talen. De app is beschikbaar in meer dan 25 landen en beschikt over een uitgebreide bibliotheek met meer dan 1 miljoen titels.
Je luistert de verhalen op Storytel eenvoudig via je smartphone of tablet (Android/Apple). De boeken kun je naar je telefoon streamen of offline opslaan. Dat laatste kan nog weleens van pas komen als je geen internet op je telefoon hebt of bijvoorbeeld in het buitenland verblijft. Een andere optie is natuurlijk je data opwaarderen via Beltegoed.nl. Dat is in 30 seconden gebeurd.

Deze app geeft je ook persoonlijke aanbevelingen en je kunt heel eenvoudig bladwijzers en notities invoegen.
Je kunt bij Storytel kiezen uit onderstaande drie abonnementen, die je 14 dagen gratis kunt uitproberen.

Storytel-abonnementen
 • Unlimited: onbeperkt luisteren met 1 account voor € 13,99 per 30 dagen.
 • Family: onbeperkt luisteren met 2 accounts voor € 18,99 per 30 dagen.
 • Family+: onbeperkt luisteren met 3 accounts voor € 22,99 per 30 dagen.


2. Google Play Boeken


Google Play Boeken is een veelzijdig platform met een uitgebreide selectie e-books en luisterboeken. De app integreert naadloos met andere services van Google, waardoor dit een uitstekende keuze is voor Android-gebruikers.

Met deze app heb je geen abonnement nodig, maar koop je afzonderlijke titels. Veel populaire luisterboeken zijn al beschikbaar voor minder dan € 10. Wanneer je een boek koopt op Google Play, is het voor altijd van jou. Zo kun je dus een gezinsbibliotheek aanleggen en je favoriete titels met je dierbaren delen.

Luisterboeken kopen op Google Play Boeken is zo eenvoudig als het maar zijn kan. En als je nog meer gemak wilt: je kunt ook betalen met een Google Play-giftcard. Dit is een veilige, handige manier om je favoriete luisterboeken te bemachtigen. Deze giftcard koop je veilig en snel bij webshops zoals Beltegoed.nl.

Google Play accepteert bovendien prepaid creditcards van Visa en Mastercard, zoals PCS. Net als de giftcard is een prepaid creditcard een handige manier om je privacy te beschermen en je uitgaven onder controle te houden. Met een prepaid creditcard word je nooit meer verrast door een onverwachte abonnementsverlenging.

3. Apple Books


Voor diehard Apple-fans is Apple Books waarschijnlijk de beste keuze. De app is eenvoudig te integreren op al je apparaten, zodat je al je favoriete boeken altijd bij de hand hebt.

Apple Books biedt een uitgebreide collectie luisterboeken met meer dan 50.000 titels in diverse genres en talen.

Ook met deze app sluit je geen abonnement af, maar koop je de boeken per stuk. Prijzen lopen uiteen van € 5 tot € 20, en er zijn zelfs gratis boeken verkrijgbaar. Verwacht dan alleen niet de nieuwste titels. Je koopt boeken in deze app ook heel eenvoudig met een Apple-giftcard.

4. Kobo


Kobo is een verborgen juweeltje in de wereld van luisterboeken. Dit is een van de voordeligste aanbieders van luisterboeken. Deze iOS- en Android-app heeft een uitgebreide bibliotheek en geeft ook persoonlijke aanbevelingen.
Bij Kobo betaal je voor een maandelijks abonnement, dat je 30 dagen gratis kunt uitproberen:
 • Kobo Plus Lezen & Luisteren: onbeperkt e-books lezen en luisterboeken afspelen voor € 12,99 per maand.
 • Kobo Plus Luisteren: tienduizenden titels voor € 9,99 per maand.

Een abonnement sluit je eenvoudig af met een herlaadbare Kobo-cadeaukaart. Dit geeft je een extra beveiligingslaag en controle over je uitgaven.

5. Libris


De Libris-app is geschikt voor iOS en Android en biedt een uitgebreide collectie luisterboeken in diverse genres, geschikt voor alle leeftijden. Met de app kunnen gebruikers eenvoudig door het aanbod bladeren, boeken downloaden om offline te luisteren, en genieten van hoogwaardige audiokwaliteit. De app heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt functies zoals bladwijzers en een afspeelsnelheidsregelaar.
Bovendien is Libris een bekende naam in de boekenwereld, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid en het brede aanbod van de app.
Bij Libris koop je de boeken afzonderlijk en heb je dus geen abonnement nodig.

Luisterboeken via de online Bibliotheek


Is geen van deze platforms nu helemaal wat jij zoekt? Als je lid bent van de lokale bibliotheek is het ook mogelijk om gratis luisterboeken te huren. Dit gaat via de online Bibliotheek. Hier log je gewoon in met je bibliotheekpas en kies je wat je wilt lezen, of in dit geval natuurlijk luisteren. Helemaal gratis.

Je luisterboeken beheren


Naarmate je verzameling luisterboeken toeneemt, is het handig om een systeem te hebben om de boel overzichtelijk te houden. Veel luisterboeken-apps bieden functies die hierbij kunnen helpen:
 • Bladwijzer toevoegen: hiermee kun je onthouden waar je was.
 • Afspeelsnelheidsregelaar: zo kun je de afspeelsnelheid naar wens aanpassen.
 • Slaaptimer: hiermee kun je het afspelen na een bepaalde tijd stoppen, zodat je makkelijk verder kunt gaan waar je was gebleven.

Hoewel cloudopslag zonder meer heel handig is, is het vaak ook goed om een lokale back-up van je luisterboekbestanden te hebben. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om offline naar het luisterboek te luisteren, of als je langdurige toegang wilt garanderen.

Prepaid creditcard of giftcard gebruiken voor abonnementen


Het gebruik van een prepaid creditcard of giftcard om voor een abonnement te betalen, biedt verschillende voordelen:
 • Veiligheid: je hoeft je betalingsgegevens niet op allerlei verschillende platforms achter te laten.
 • Budgetbeheersing: je zet een bepaald bedrag op de kaart en kunt zo nooit meer uitgeven.
 • Flexibiliteit: je kunt je abonnement annuleren zonder gedoe met automatische incasso’s stopzetten.

Let op: Je hebt wel een fysieke of virtuele kaart nodig om te kunnen betalen voor een abonnement. Wij raden BITSA, PCS of Transcash aan. Deze kun je eenvoudig opwaarderen via Beltegoed.nl.

Ontdek de wereld van luisterboeken


Dankzij al deze platforms en apps zijn luisterboeken nog nooit zo toegankelijk geweest. Waar je ook naar op zoek bent, er is een luisterboeken-app voor elke voorkeur.
Dus begin vandaag nog aan dit nieuwe avontuur. Je huishouden, workout of wandeling met de hond waren nog nooit zo ontspannen.

Artikelen die je misschien ook interessant vindt:Terug naar het overzicht