Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
14-06-24 - 

Muziek herkennen op 4 manieren

Muziek herkennen op 4 manieren

muziek herkennen op 4 manieren
Het overkomt ons allemaal weleens: dat je enthousiast bent over een nummer dat je steeds hoort, maar niet weet hoe het heet of wie de artiest is. In het digitale tijdperk van tegenwoordig is het makkelijker dan ooit om deze informatie te achterhalen. In dit artikel beschrijven we vier handige manieren om muziek te herkennen, zodat je al die leuke nummers gewoon direct aan je afspeellijst kunt toevoegen.

Methode 1: muziek herkennen via een appEen van de populairste en eenvoudigste manieren om muziek te herkennen is via speciale apps zoals Shazam of SoundHound. Deze apps gebruiken de microfoon van je smartphone om audiofragmenten op te nemen en deze te vergelijken met een uitgebreide database met nummers.

Om Shazam of SoundHound te gebruiken, download en start je de app en tik je op de luisterknop. Richt je telefoon op de bron van de muziek. Binnen enkele seconden zou de app de titel, de artiest en vaak ook de songtekst van het nummer moeten weergeven. Deze apps zijn ontzettend nauwkeurig en kunnen nummers uit verschillende bronnen identificeren, waaronder liveoptredens, televisieprogramma’s en radio-uitzendingen.

Voordelen:
  • Muziekherkennings-apps zijn gratis, makkelijk te gebruiken en zeer nauwkeurig.
  • Ze bieden een uitgebreide bibliotheek met liedjes en ondersteunen meerdere talen.


Nadelen:
  • Ze hebben een internetverbinding nodig om te kunnen functioneren.
  • Hun databases bevatten mogelijk geen recent uitgebrachte nummers.


Muziek herkennen is natuurlijk vooral iets wat je vaak buiten de deur doet, wanneer je iets op de radio hoort of op een feestje. Dus zorg dat je altijd voldoende data hebt. Bij beltegoed.nl kun je veilig en snel je data opwaarderen voor verschillende providers, zodat je geen nummer hoeft te missen.

Methode 2: stemassistenten


Stemassistenten zoals Siri, Google Assistant en Alexa zijn steeds bedrevener geworden in het herkennen en identificeren van liedjes. Met een eenvoudige spraakopdracht kun je snel informatie krijgen over een nummer dat wordt afgespeeld.

Met Siri op je iPhone of een Apple HomePod (als de muziek van een ander apparaat komt) kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘Hé Siri, welk nummer is dit?’. Het luistert naar de audio en geeft de details van het nummer. Google Assistant en Alexa werken op exact dezelfde manier.

Spraakassistenten zijn superhandig omdat ze handsfree bediening mogelijk maken. Dit maakt het makkelijk om nummers te achterhalen terwijl je iets anders aan het doen bent of misschien zelfs onderweg bent. De nauwkeurigheid ervan kan echter variëren. Soms hebben ze moeite met achtergrondgeluiden en het kan ook lastig zijn bij liveoptredens.

Op zoek naar een nieuwe iPhone of Apple HomePod met de nieuwste versie van Siri en de hoogste kwaliteit microfoon? Een Apple Gift Card is een geweldige manier om voor artikelen in de Apple Store te betalen zonder een creditcard te hoeven gebruiken of persoonlijke gegevens te delen.

Methode 3: websites om muziek te herkennen


Verschillende websites om muziek te herkennen kunnen je helpen nummers te achterhalen door het te zingen, neuriën of een fragment van het nummer af te spelen. Deze platforms gebruiken complexe algoritmen voor audioherkenning om je invoer te vergelijken met hun databases.

Een aantal populaire opties:

  • Midomi: hiermee kun je een deel van het nummer in de microfoon van je computer zingen of neuriën.
  • AHA Music: je kunt een fragment van het nummer opnemen of een bestaand audiobestand uploaden.
  • WhatSong: deze site kan nummers identificeren door korte audiofragmenten of zelfs getypte songteksten te analyseren.


Hoewel deze websites ongelooflijk nauwkeurig kunnen zijn, hebben ze wel een stabiele internetverbinding nodig. En ze zijn misschien niet zo eenvoudig als het gebruik van een speciale app of stemassistent om jouw prangende vraag te helpen antwoorden: 'Welk liedje is dit?'

Methode 4: social media en online communities


Je kunt ook de kracht van online communities inzetten om muziek te herkennen. Platforms zoals Reddit en muziekforums hebben vaak speciale secties of hashtags voor zoekopdrachten naar nummeridentificatie.

Om deze methode te gebruiken, neem je een korte audioclip of video op van het nummer dat je wilt identificeren en deel je deze met de relevante community. Muziekliefhebbers en medefans zullen het nummer vaak snel herkennen en de details doorgeven.

Hoewel deze aanpak afhankelijk is van de collectieve kennis van de community, kan het een effectieve oplossing zijn om informatie over een bepaald nummer te achterhalen. Het is vooral handig voor nieuw uitgebrachte nummers die mogelijk nog niet in databases staan. Het kan echter langer duren voordat je een reactie krijgt en de nauwkeurigheid van de verstrekte informatie kan variëren.

Op de hoogte blijven van nieuwe nummers


Als je eenmaal een nummer hebt gevonden waar je helemaal weg van bent, is het natuurlijk ook leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe releases van dezelfde artiest of om vergelijkbare muziek te verkennen. Muziekstreamingplatforms zoals Spotify, Deezer en Apple Music bieden gepersonaliseerde afspeellijsten en meldingen voor nieuwe albumreleases, samenwerkingen en aanbevelingen op basis van je luistergeschiedenis. Met reclamevrij luisteren en de offlinemodus kun je zonder onderbrekingen genieten van al je favoriete nummers, waar je ook bent.

Om ervoor te zorgen dat je nooit meer iets mist, zou je bijvoorbeeld een abonnement op een van bovenstaande platforms kunnen overwegen. Die sluit je heel eenvoudig af zonder creditcard of zonder zelfs maar persoonlijke financiële informatie te verstrekken. Afhankelijk van je platformkeuze gebruik je hiervoor eenvoudig een Spotify Premium-code, Deezer-cadeaukaart of Apple-giftcard. Hiermee kun je veilig en snel een nieuw abonnement afsluiten of een bestaand abonnement verlengen.

Nooit meer je hoofd breken over de vraag: Welk liedje is dit?


Dankzij de kracht van technologie is muziek herkennen nog nooit zo eenvoudig geweest. En met een betrouwbare partner zoals beltegoed.nl profiteer je van een ononderbroken luisterervaring.Deze artikelen vind je misschien ook interessant:Terug naar het overzicht