Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
28-05-24 - 

Amazon Warehouse: hoe interessant zijn deze retourdeals?

Amazon Warehouse: hoe interessant zijn deze retourdeals?

amazon warehouse retourdeals
Als je altijd op zoek bent naar de beste koopjes online, ben je waarschijnlijk Amazon Warehouse-deals weleens tegengekomen. Dit zijn afgeprijsde producten die zijn geretourneerd, licht beschadigd of gebruikt. Maar zijn deze deals het waard? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Amazon Warehouse, zodat je de beste kortingen kunt krijgen op kwaliteitsartikelen.

Hoe werkt Amazon RetourDeals?


Amazon Warehouse is de outletwinkel van Amazon voor producten die matig zijn gebruikt of waarvan de verpakking is geopend of beschadigd. Deze artikelen ondergaan een kwaliteitscontrole bij Amazon.

Het belangrijkste voordeel van Amazon RetourDeals is de hoge kortingen (20-50% korting op de normale prijs). Het potentiële nadeel is dat je mogelijk een product ontvangt dat wat gebruikssporen of imperfecties vertoont.

Amazon beoordeelt het uiterlijk, de functionele kwaliteiten, accessoires en verpakkingsconditie en gebruikt hierbij de volgende omschrijvingen:
 • Nieuw: gloednieuw, ongebruikt artikel in perfecte staat. Kan te maken hebben met overschot.
 • Als nieuw: artikel in perfect werkende staat, maar de verpakking kan beschadigingen vertonen. Artikel functioneert volledig en bevat alle essentiële accessoires.
 • Zeer goed: artikel in zeer goede staat en functioneert naar behoren. Kan lichte cosmetische imperfecties vertonen. Mogelijk beschadigde verpakking of opnieuw verpakt. Er kunnen niet-essentiële accessoires ontbreken. Dit wordt altijd in de productbeschrijving vermeld.
 • Goed: artikel in goede staat dat slijtage vertoont door mild gebruik, maar naar behoren functioneert. Mogelijk beschadigde verpakking of opnieuw verpakt. Eventueel lichte cosmetische schade, zoals een kleine kras. Er kunnen niet-essentiële accessoires ontbreken en het artikel kan mogelijk pas gebruikt worden wanneer de ontbrekende accessoires zijn aangeschaft. Ontbrekende accessoires worden vermeld in de productbeschrijving.
 • Acceptabel: artikel kan duidelijke gebruikssporen vertonen, maar dient nog steeds zijn hoofdfunctie. Mogelijk beschadigde verpakking of opnieuw verpakt. Er kan sprake zijn van cosmetische schade of andere tekenen van eerder gebruik. Gebruikssporen kunnen krassen, deuken en versleten hoeken of randen zijn. Er ontbreken mogelijk waardevolle accessoires, onderdelen of reserveonderdelen, en het artikel kan mogelijk niet worden gebruikt totdat de ontbrekende accessoires zijn aangeschaft. Ontbrekende accessoires worden vermeld in de productbeschrijving.


Dus wat betekent 'gebruikt' precies voor een aankoop in Amazon Warehouse? Zelfs ‘Gebruikt - Als nieuw'-artikelen zijn waarschijnlijk nooit daadwerkelijk door een klant gebruikt. Vaak gaat het om retourzendingen met een beschadigde verpakking of artikelen die uit de doos zijn gehaald.

Hoe koop je Amazon RetourDeals?


Het vinden van Amazon Warehouse-deals is eenvoudig. Je winkelt gewoon op de speciale Amazon RetourDeals-website of zoekt naar het label 'Amazon Warehouse' bij producten op de reguliere site van Amazon.

Pro-tip: Gebruik het filter Amazon Warehouse en sorteer op kortingspercentage om snel de beste koopjes te vinden.
Let bij het bekijken van een artikel goed op de staat en de beschrijving van eventuele deuken, krassen of gebreken.

Het meeste uit Amazon Warehouse-deals halen


Hier zijn enkele tips om de beste deals te krijgen en tegelijkertijd het risico te minimaliseren wanneer je winkel bij Amazon Warehouse:
 1. Overweeg alleen Amazon Renewed-producten voor dure elektronica. Deze zijn door Amazon opgeknapt en worden geleverd met een garantie van één jaar.
 2. In het geval van kleding en accessoires kun je het beste alleen artikelen kopen met de conditie 'Als nieuw' of 'Zeer goed' om grote defecten te voorkomen.
 3. Controleer van tevoren of het artikel wordt geleverd met alle originele accessoires/onderdelen.
 4. Profiteer van bundeldeals voor nog hogere totaalkortingen.
 5. Gebruik giftcards om je aankoop privé en veilig te houden.


Giftcards gebruiken voor aankopen in Amazon Warehouse


Het gebruik van een Amazon-giftcard voor je Amazon-aankopen biedt verschillende voordelen ten opzichte van het gebruik van een bankpas of creditcard.

Privacy
Met een giftcard hoef je geen gevoelige financiële informatie zoals je creditcardnummer of factuuradres met Amazon te delen. Dit helpt je persoonlijke en betalingsgegevens te beschermen tegen mogelijke datalekken of misbruik.

Budgetbeheersing
Amazon-giftcards fungeren als een veilige, prepaid betaalmethode. In tegenstelling tot creditcards, waarbij je geleend geld gebruikt, kun je met giftcards alleen het bedrag uitgeven waarvoor je vooraf al hebt betaald. Dit neemt het risico weg dat je te veel geld uitgeeft of schulden opbouwt. Als je giftcard wordt gestolen of kwijtraakt, is het potentiële verlies bovendien beperkt tot het resterende saldo op de kaart. Dit biedt een extra beschermingslaag ten opzichte van een creditcard.

Cadeaus
En uiteraard zijn Amazon-giftcards ook heel handig als geschenk. Je kunt zelfs een persoonlijk bericht en een cadeauverpakking toevoegen. Ideaal voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden.

Amazon Warehouse-aankopen retourneren


Maar wat doe je nu als je niet tevreden bent met je aankoop bij Amazon Warehouse? De meeste artikelen kun je binnen 30 dagen retourneren voor een volledige terugbetaling, overeenkomstig het standaard retourbeleid van Amazon. Vergeet niet eerst het beleid voor de specifieke productgroep te checken.
Voor een soepele en probleemloze terugbetaling zorg je ervoor dat je het probleem met het artikel zo zorgvuldig mogelijk omschrijft.

Risico's van aankopen in Amazon Warehouse


Hoewel Amazon zijn best doet om artikelen grondig te inspecteren en te beoordelen op kwaliteit, zijn er enkele risico's waarmee je rekening moet houden:
 • De conditie kan slechter zijn dan omschreven.
 • Inspecteurs kunnen bepaalde tekortkomingen over het hoofd hebben gezien.
 • Het beoordelen van gebruikte artikelen is enigszins subjectief.
 • Op de meeste Warehouse-artikelen zit geen fabrieksgarantie.


Controleer bij ontvangst altijd of het artikel alle vermelde onderdelen en accessoires bevat.
Zolang je redelijke verwachtingen hebt op basis van de staat en de beschrijving, kunnen de kortingen heel interessant zijn.

Is Amazon Warehouse het waard?


Voor kopers die geen problemen hebben met licht gebruikte artikelen, biedt Amazon Warehouse grote besparingen.
Er is altijd een bepaald risico bij open-box- of gebruikte artikelen. Maar Amazon biedt voldoende kopersbescherming met hun retourbeleid en controle vooraf.
Als je alles wat we in dit artikel besproken hebben in gedachten houdt, kan Amazon Warehouse zeker de moeite waard zijn om geld te besparen.
Artikelen die je misschien ook interessant vindt:

 • Cadeaubon niet ontvangen: en nu?
 • Kortingscode vinden met browserextensies
 • Muziek cadeau doen aan een muziekliefhebberTerug naar het overzicht