Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
30-07-24 - 

Horrorfilms op Netflix voor Halloween

Horrorfilms op Netflix voor Halloween

horrorfilms op netflix voor halloween
Horrorfilms en Halloween, de ultieme combinatie. Halloween staat natuurlijk bekend als dé tijd van het jaar waarin alles draait om spanning en griezelen. Op deze dag duiken we in de wereld van spoken en geesten, verkleden we ons in de engste kostuums en gaan kinderen verkleed langs de deuren om snoep op te halen.
In dit artikel helpen we je om alvast in de stemming te komen met de beste en engste horrorfilms op Netflix. Zo hebben we een top 5 samengesteld van klassiekers, maar er komen ook moderne horrorfilms aan bod. Verder hebben we een paar verborgen juweeltjes en internationale tips voor je. En tot slot hebben we een paar films voor je geselecteerd om met het hele gezin te kijken. Geen zorgen: die laatste zijn natuurlijk geen echte horrorfilms.

Klassieke horrorfilms


Deze tijdloze klassiekers zijn een must-see voor elke horrorliefhebber:

  1. Fear Street Part One: 1994 (2021)
    • Samenvatting: In dit eerste deel van de trilogie komt een groep tieners oog in oog te staan met een eeuwenoude kwaadaardige kracht die hun stad teistert.
    • Waarom kijken: Deze film biedt een nostalgische blik op de jaren '90 gecombineerd met moderne horror, wat zorgt voor een spannende en meeslepende ervaring.


  2. Carrie (1976)
    • Samenvatting: Een verlegen tienermeisje met een zeer religieuze moeder ontdekt dat ze telekinetische krachten heeft en neemt wraak op haar pesters tijdens het schoolbal.
    • Waarom kijken: Deze klassieke horrorfilm, gebaseerd op het boek van Stephen King, biedt een goede combinatie van spanning, psychologische diepgang en iconische scènes.


  3. Saw (2004)
    • Samenvatting: Twee mannen worden wakker in een vervallen badkamer, vastgeketend aan de muren en moeten Jigsaws dodelijke spel overleven door angstaanjagende morele keuzes te maken.
    • Waarom kijken: De film staat bekend om zijn verrassende wendingen en uitdagende morele dilemma's, wat het een must-see maakt voor fans van psychologische horror.


  4. The Babysitter (2017)
    • Samenvatting: Een jongen ontdekt dat zijn ogenschijnlijk perfecte babysitter deel uitmaakt van een satanische cultus die het op hem heeft gemunt.
    • Waarom kijken: Deze film combineert horror met humor en biedt een verfrissende en vermakelijke kijk op het genre.


  5. The Texas Chainsaw Massacre (1974)
    • Samenvatting: Een groep vrienden valt ten prooi aan een familie van kannibalen tijdens een roadtrip door Texas.
    • Waarom kijken: Deze film wordt geprezen om zijn rauwe en realistische stijl, en heeft een blijvende invloed gehad op het slasher-genre.




Moderne horrorfilms


Voor wie op zoek is naar recentere films, volgen hier een aantal moderne horrorhits die hoge waarderingen hebben gekregen:

  1. Bird Box (2018)
    • Sub-genre: Post-apocalyptische horror
    • Waarom kijken: Deze film speelt in op de angst voor het onbekende. De personages moeten de hele film hun ogen gesloten houden om te overleven, wat zorgt voor een unieke, spannende kijkervaring.


  2. Get Out (2017)
    • Subgenre: Psychologische horror
    • Waarom kijken: Een unieke mix van sociale kritiek en spanning, geschreven en geregisseerd door Jordan Peele.


  3. A Quiet Place (2018)
    • Subgenre: Post-apocalyptische horror
    • Waarom kijken: De film draait om stilte en overleven, wat een unieke spanning creëert.


  4. Smile (2022)
    • Subgenre: Psychologische horror, bovennatuurlijke horror
    • Waarom kijken: De film creëert een unieke, verontrustende sfeer die nog lang in je gedachten zal blijven hangen.




Verborgen parels


Naast de welbekende titels zijn er ook minder bekende horrorfilms die het kijken waard zijn:

  1. Apostle (2018)
    • Beschrijving: In het jaar 1905 reist een man naar een afgelegen eiland om zijn ontvoerde zus te redden uit de handen van een mysterieuze sekte. Wat hij daar ontdekt, is echter veel schokkender dan hij ooit had kunnen vermoeden.
    • Waarom kijken: Deze film biedt een unieke mix van historische horror en sektepsychologie. De regie van Gareth Evans zorgt voor intense actie en schrikeffecten, terwijl het verhaal blijft boeien.


  2. The Perfection (2018)
    • Beschrijving: Twee getalenteerde cellisten worden verenigd door hun mentor, maar hun ontmoeting leidt tot een reeks verontrustende gebeurtenissen die hun leven op zijn kop zetten.
    • Waarom kijken: De film biedt een combinatie van psychologische spanning en lichamelijke horror, met onverwachte plotwendingen die je tot het einde toe geboeid houden. De acteerprestaties van Allison Williams en Logan Browning maken het extra meeslepend.


  3. Under the Shadow (2016)
    • Beschrijving: In het door oorlog verscheurde Teheran in de jaren '80 probeert een moeder met haar dochter te overleven. Terwijl ze worden geteisterd door bomaanvallen, beginnen ze te geloven dat er een kwaadaardige bovennatuurlijke kracht in hun huis aanwezig is.
    • Waarom kijken: Een unieke mix van oorlog en bovennatuurlijke horror, dat zich afspeelt in het Iran van de jaren '80.




Griezelfilms voor het hele gezin


Voor wie Halloween met het hele gezin wil vieren, zijn er zeker ook geschikte opties:

  1. Hotel Transsylvanië (2012)
    • Beschrijving: Dracula runt een luxe hotel waar monsters en hun families zich kunnen ontspannen zonder menselijke inmenging. De rust wordt verstoord wanneer een menselijke jongen per ongeluk het hotel binnenwandelt en verliefd wordt op Dracula's dochter, Mavis.
    • Waarom kijken: Deze animatiefilm biedt een hilarische en hartverwarmende kijk op klassieke monsters met veel humor en charmante personages, perfect voor zowel kinderen als volwassenen.


  2. Het Zeebeest (2022)
    • Beschrijving: In een wereld waar zeemonsters echt zijn, volgt een jonge avonturier een legendarische monsterjager op een epische reis. Samen ontdekken ze een onverwachte band met een van de machtigste zeewezens.
    • Waarom kijken: Deze film combineert adembenemende animatie met een spannend verhaal vol avontuur en emotie, waardoor het een visueel spektakel is voor het hele gezin.


  3. The BFG (2016)
    • Beschrijving: Een weesmeisje genaamd Sophie wordt 's nachts ontvoerd door een reus die zichzelf de Big Friendly Giant (BFG) noemt. Samen beleven ze een magisch avontuur om de wereld te beschermen tegen boosaardige reuzen.
    • Waarom kijken: Gebaseerd op het geliefde boek van Roald Dahl, biedt deze film een betoverend verhaal met prachtige beelden en een hartverwarmende boodschap over vriendschap en moed.


Internationale horrorfilms


Horror kent geen grenzen, en Netflix biedt dan ook een breed scala aan internationale griezelfilms:

  1. El Hoyo (2019)
    • Beschrijving: In een dystopische gevangenis, bestaande uit een verticale toren met meerdere verdiepingen, moeten de bewoners vechten om te overleven terwijl een platform met voedsel langzaam van boven naar beneden beweegt. De bewoners op de hogere niveaus eten eerst, waardoor degenen beneden vaak honger lijden.
    • Waarom kijken: Deze Spaanse thriller biedt een scherp sociaal commentaar verpakt in een intens, claustrofobisch verhaal, wat zorgt voor een unieke en uitdagende kijkervaring.


  2. Midsommar (2019)
    • Beschrijving: Een groep vrienden reist naar Zweden voor een zomerfestival dat slechts eens in de negentig jaar plaatsvindt. Wat begint als een idyllische vakantie verandert al snel in een angstaanjagende en bizarre nachtmerrie te midden van een sekte.
    • Waarom kijken: Deze film van Ari Aster biedt een verontrustende en visueel verbluffende kijk op heidense rituelen en groepsdynamiek, met een beklemmende sfeer die je nog lang bijblijft.


  3. Konferensen (2022)
    • Beschrijving: Een groep collega's komt samen voor een teamuitje in een afgelegen vakantieoord. Wat begint als een poging tot teambuilding verandert al snel in een nachtmerrie wanneer ze worden opgejaagd door een mysterieuze moordenaar.
    • Waarom kijken: Deze Zweedse horrorfilm combineert spanning en sociale dynamiek, wat leidt tot onverwachte wendingen en intense situaties. Met sterke personages en een meeslepende plot, biedt de film een frisse en zenuwslopende kijk op het slasher-genre.




Tot slot een heel ander horrorverhaal: Netflix treedt op tegen het delen van wachtwoorden


Netflix heeft een strengere aanpak ingevoerd tegen het delen van wachtwoorden, wat betekent dat gebruikers buiten het huishouden moeilijker toegang kunnen krijgen tot de service. Dit gebeurt door IP-adressen en apparaat-ID's te controleren om te bepalen of een account legitiem gebruikt wordt.

Veel abonnees worden nu geconfronteerd met onverwachte toegangbeperkingen en zoeken daarom naar alternatieve oplossingen om hun kijkervaring te behouden. Een populaire methode is het gebruik van cadeaubonnen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over automatische verlengingen en allerlei afschrijvingen. Je laadt gewoon precies op de Netflix-cadeaubon wat je nodig hebt. Dit biedt een flexibele en budgetvriendelijke manier om van Netflix te blijven genieten.
Met deze gids ben je klaar voor een Halloween vol spanning en sensatie, met de beste en engste horrorfilms die Netflix te bieden heeft.* Veel kijkplezier!

*Let op: De beschikbaarheid van alle films in dit artikel is onderhevig aan wijzigingen in het aanbod van Netflix Nederland.

Artikelen die je misschien ook interessant vindt:



Terug naar het overzicht