Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
06-09-24 - 

EA FC 25: nieuwe Career Mode en andere grote veranderingen

Wanneer komt FC 25 uit?

fc 25
De releasedatum van EA FC 25 is 27 september 2024 voor de Standard Edition. De Ultimate Edition komt een week eerder uit, op 20 september 2024.

Wie staat er op de cover?
Real Madrid-ster Jude Bellingham is dit jaar de coverster.

Op welke platforms kan ik het spelen?
FC 25 zal beschikbaar zijn op PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S en Nintendo Switch.
Er zijn dit jaar grote veranderingen in de Career Mode en er zijn nieuwe functies door de hele game. Hieronder volgt een verkenning van de nieuwe functies.

Als je de game trouwens per ongeluk nog steeds 'FIFA 25' noemt, geen zorgen, wij doen dat ook nog weleens.

Nieuwe functies in FC 25: Rush en FC IQ


Rush is een nieuw type wedstrijd dat vijf tegen vijf op een kleiner veld wordt gespeeld en Volta vervangt. In tegenstelling tot Volta, is Rush in elke FC 25-spelmodus beschikbaar. Rush biedt snelle, arcade-achtige actie naast de gewone wedstrijden.

FC IQ is een volledige herziening van de tactische basisbeginselen in de game. EA Sports noemt het de grootste verandering in meer dan tien jaar. FC IQ maakt de tactieken in het spel veel geavanceerder en is duidelijk geïnspireerd op Football Manager. In plaats van simpele aanvallende en verdedigende werktempo’s, kun je nu met specifieke rollen voor spelers werken.

Tijdens een demonstratie van deze nieuwe functie op Eurogamer was te zien dat spelers zich slimmer bewogen op basis van hun rol in het team. De linksback schoof bijvoorbeeld ver naar voren, terwijl de rechtsbuiten naar binnen trok en de middenvelder diep ging.

Het nieuwe systeem heeft ook invloed op de Career Mode. Coaches kunnen nu spelers trainen voor nieuwe posities, wat het teammanagement meer diepgang geeft. Daarnaast kun je je tactieken delen met vrienden door middel van codes.

Career Mode: wat is er nieuw?


Vrouwenvoetbal
Voor het eerst kun je nu ook vrouwenvoetbalteams managen in de Career Mode. Spelers kunnen teams managen uit de Women's Super League, NWSL, D1 Arkema, Liga F en de Frauen-Bundesliga.

Live Start Points en Snapshots
Met deze nieuwe functies kun je op specifieke momenten in het seizoen een team overnemen, gebaseerd op gebeurtenissen in de echte wereld. Je kunt bijvoorbeeld de rol van manager overnemen nadat een echte manager ontslagen is. Dit systeem omvat 10 competities en 12 cups.

Youth Academy
Het systeem voor de Youth Academy is aanzienlijk verbeterd. Scouts kunnen nu in meer dan 160 landen op zoek naar jong talent. Spelers kunnen scouten voor specifieke posities en maximaal drie gerichte 'spelersrollen'. Jeugdspelers zullen er ook jonger uitzien en zichtbaar groeien naarmate ze zich ontwikkelen in de academie. Deze laatste verandering komt eerlijk gezegd veel te laat, maar zal ongetwijfeld welkom zijn voor zowel oude als nieuwe spelers. Het zijn dit soort kleine details die bijdragen aan een meeslepende, authentieke ervaring.

De nieuwe Rush-functie introduceert vijf-tegen-vijftoernooien voor jeugdteams. Deze tweemaandelijkse competities bieden een praktische benadering van de ontwikkeling van de jeugd. Toernooioverwinningen stimuleren de groei van spelers aanzienlijk.

Newsfeed
Career Mode heeft nu een newsfeed in de stijl van social media, met updates van bekende journalisten zoals Fabrizio Romano en media als The Athletic. Deze toevoeging is bedoeld om de beleving te versterken en gebeurtenissen in het spel van context te voorzien.

Persconferenties en spelersmoraal
Persconferenties en spelersmoraal zijn ook verbeterd. Spelers kunnen te zelfverzekerd worden, waardoor je ze goed moet managen om hun prestaties op peil te houden. De vragen die je tijdens persconferenties krijgt, zijn nu meer gebaseerd op je tactische keuzes en de prestaties van het team.

Player Career Mode
In de Player Career Mode kun je nu als een van de Icons spelen, zoals David Beckham. Je kunt ook een achtergrondverhaal kiezen, bijvoorbeeld een jong talent of een oudere speler die terugkeert na een blessure.

Bekijk hieronder de officiële Deep Dive-video van EA over de Career Mode:



Ultimate Team: kleine aanpassingen


Hoewel er geen grote veranderingen zijn in Ultimate Team, zijn er wel enkele handige updates. Je hebt nu meer opslagruimte voor dubbele kaarten en je kunt meer spelers ontwikkelen.

Managerkaarten zijn herzien, zodat je direct de tactische stijl van je manager, zoals Guardiola's tiki-taka, kunt toepassen.
Er is nu ook een seizoenspas waarmee je punten in de ene modus kunt verdienen en in de andere kunt gebruiken. Zo kun je punten uit Career Mode besteden in Ultimate Team.

Rush is ook beschikbaar in Ultimate Team.

Twee edities: Standard en Ultimate


EA Sports FC 25 komt in twee edities: Standard en Ultimate. Beide bevatten de basisgame en kernfuncties. De Ultimate Edition biedt meer voordelen. Hiermee krijg je tot 7 dagen eerder toegang. Spelers krijgen 4600 FC-punten (3850 op Nintendo Switch). Verder bevat deze editie een Player Evolution Slot en Early Access Rush Rewards. De Ultimate Edition richt zich op echte fans. Deze editie is ontworpen voor spelers die een voorsprong en extra content willen.
De prijs van beide edities hangt af van je platform. Naar verwachting betaal je ongeveer € 30 meer voor de Ultimate Edition.

Overweeg het gebruik van een PlayStation-, Xbox-, Nintendo Switch- of Steam-giftcard om de editie te kopen die het beste bij je past, vooral als je het spel cadeau doet. Digitale giftcards zijn handig, veilig en helpen je je uitgaven aan games onder controle te houden.

FC 25: een veelbelovende nieuwe editie


EA FC 25 komt met interessante veranderingen, vooral in de Career Mode. De updates in het tactische systeem maken het spel nog verfijnder. Met al deze verbeteringen biedt de game veel waar voor zijn geld.
Dit is het tweede jaar dat de game onder de nieuwe EA Sports FC-naam wordt uitgebracht. Ondertussen werkt FIFA aan een eigen voetbalgame, die volgens geruchten rond het WK 2026 zou kunnen uitkomen. Voetballiefhebbers kunnen de komende jaren dus uitkijken naar verschillende opties.

Artikelen die je misschien ook interessant vindt:



Terug naar het overzicht