Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
11-10-24 - 

Hotspots in de buurt vinden met 4 gratis apps

Hotspots zijn voor reizigers en mensen die onderweg moeten kunnen werken bijna net zo belangrijk als water en zuurstof. Of je nu een presentatie moet inleveren, je mail wilt checken of gewoon een video wilt streamen. Vooral tijdens het reizen, wanneer je vaak geen beschikking hebt over een stabiele internetverbinding, kan toegang tot gratis wifi van grote waarde zijn.

Wanneer wifi niet beschikbaar is, kan mobiele data op een prepaidtelefoon een goede back-up zijn. Zo blijf je verbonden, zelfs als je geen wifinetwerk kunt vinden. Met een prepaidabonnement hou je de kosten onder controle en kun je eenvoudig je data delen met andere apparaten via een hotspot. Maar wat is dat nu precies?

Wat is een hotspot?

hotspots in de buurt vinden met 4 gratis apps
Een hotspot is een draadloos toegangspunt waarmee je apparaten, zoals laptops of tablets, verbinding kunnen maken met het internet via een mobiele telefoon of een speciaal apparaat. Dit is vooral handig als er geen gratis wifi beschikbaar is en je toch verbinding nodig hebt. Je mobiele telefoon fungeert dan als een wifirouter die je internetverbinding deelt.

De beste apps om gratis wifi te vinden


Er zijn diverse apps beschikbaar die je kunnen helpen bij het opsporen van gratis wifinetwerken, waar je ook bent. Hieronder vier populaire apps:

  1. WiFi Map
    WiFi Map is een door gebruikers aangestuurde app die je toegang geeft tot miljoenen wifihotspots wereldwijd. De hotspots worden door andere gebruikers toegevoegd en gedeeld, inclusief de bijbehorende wachtwoorden. Bovendien kun je de kaart van tevoren downloaden, zodat je ook offline kunt zien waar de hotspots zich bevinden.

    De belangrijkste functies:
    • Wachtwoord delen
    • Interactieve, offline kaarten
  2. OpenSignal
    OpenSignal combineert informatie over wifinetwerken en mobiele dekking, wat je helpt om niet alleen de beste wifihotspots, maar ook de sterkste mobiele signalen te vinden. De app biedt gedetailleerde dekkingskaarten en je kunt er snelheidstests mee uitvoeren om te zien hoe snel de verbinding is.

    De belangrijkste functies:
    • Dekkingskaarten voor wifi en mobiele signalen
    • Snelheidstesten voor netwerken
  3. Wiman
    Wiman werkt met een community die wifilocaties deelt. De app biedt offline toegang tot de locaties van gratis hotspots, wat vooral handig is als je in een gebied bent zonder stabiele internettoegang.

    De belangrijkste functies:
    • Offline beschikbaarheid van wifilocaties
    • Bijdragen van gebruikers
  4. Avast Wi-Fi Finder
    Avast Wi-Fi Finder richt zich vooral op de veiligheid van hotspots. Met een grote database van betrouwbare wifinetwerken biedt deze app extra zekerheid als je een openbare wifiverbinding moet gebruiken.

    De belangrijkste functies:
    • Focus op veilige en betrouwbare hotspots
    • Grote database met hotspots wereldwijd


Hoe bescherm je jezelf tegen onveilige wifihotspots?


Hoewel gratis openbare wifi erg handig is, brengt het ook risico's met zich mee. Kwaadwillenden kunnen onveilige netwerken gebruiken om toegang te krijgen tot jouw persoonlijke gegevens. Het is daarom belangrijk om jezelf te beschermen wanneer je verbonden bent met een openbaar netwerk.

Gebruik een VPN voor veiligheid
Een van de beste manieren om je gegevens te beschermen is het gebruik van een VPN (Virtual Private Network). Een VPN versleutelt je internetverbinding, waardoor hackers veel moeilijker toegang kunnen krijgen tot je gegevens. Dit biedt extra bescherming, vooral als je werkt of gevoelige informatie verstuurt via een openbaar netwerk.

Wees voorzichtig met downloads
Vermijd het downloaden of installeren van software terwijl je op een openbaar wifinetwerk zit. Kwaadwillenden kunnen schadelijke bestanden verspreiden via onveilige netwerken. Als je twijfelt over de veiligheid van een wifiverbinding, is het vaak veiliger om je mobiele dataverbinding te gebruiken.

Daarnaast is mobiel internet via 3G, 4G of 5G meestal veiliger dan openbare wifi, omdat het beheerd wordt door je telecomprovider. Zorg er daarom voor dat je altijd genoeg data of beltegoed hebt, zodat je kunt overstappen naar je mobiele verbinding als dat nodig is. Voor de meeste providers kun je veilig en snel data kopen bij Beltegoed.nl.

Met de juiste tools en voorzorgsmaatregelen kun je vrijwel overal verbinding maken met het internet. Of je nu gebruik maakt van apps zoals WiFi Map, OpenSignal, Wiman of Avast Wi-Fi Finder om gratis wifihotspots te vinden, of terugvalt op je mobiele data, het is belangrijk dat je altijd alert blijft op de veiligheid van de netwerken die je gebruikt. Door een VPN te gebruiken en voorzichtig te zijn met downloads, bescherm je jezelf tegen de risico’s van openbare netwerken. Zo blijf je verbonden en veilig, waar je ook bent.

Artikelen die je misschien ook interessant vindt:






Terug naar het overzicht