Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
13-10-22 - 

De veiligste en beste mobile browser van 2022

Een goede browser is belangrijk als je op het internet veilig wilt blijven. We doen tegenwoordig zoveel online dat het noodzakelijk is om jezelf te beschermen.

Daarom is advertentie-blokkering een must-have functie voor onze lijst van de veiligste mobiele browsers in 2022. Zelfs op betrouwbare sites kunnen advertenties schadelijke codes bevatten. Daarbij, als je beperkte mobiele data hebt, kosten advertenties je ook nog eens geld.

De beste mobiele browsers beschermen je dan ook tegen malware en phishing aanvallen. Dit alles mag natuurlijk niet ten koste gaan van de gebruiksvriendelijkheid. De allerbeste mobile browsers zijn veilig, maar ook snel, gemakkelijk te gebruiken en zien er goed uit.

Natuurlijk kan een browser uiteindelijk niet alles doen om je te beschermen. Daarom is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het privé houden van financiële gegevens. Een prepaid kaart biedt een goede manier om veilig online te kunnen shoppen.

Blijf altijd alert op oplichting. Bekijk onze blog over de belangrijkste kenmerken van oplichting op het internet voor goede tips waarmee je online veiliger bent.

Je browser vormt de eerste verdediging, dus laten we eens kijken naar de beste mobile browsers.

Top browsers voor Android


Android is weliswaar een product van Google, maar dat betekent niet dat je de Chrome-browser van Google ook hoeft te gebruiken. Chrome is niet de veiligste mobiele browser. Hij ondersteunt geen add-ons en kan geen advertenties blokkeren. Daarom bekijken we hieronder de veiligste mobiele browsers voor Android.

1. Firefox
Firefox is een van de beste browsers voor Android, die niet op Chromium is gebaseerd. Dat alleen al onderscheidt deze browser van de rest. Wat betreft de veiligheid is de mogelijkheid om een adblocker zoals Ublock Origin te gebruiken een andere sterke eigenschap van Firefox. Je kunt ook eenvoudig trackers en cookies blokkeren.

Er is bovendien een heel scala aan op Firefox gebaseerde browsers. Browsers zoals Iceraven bieden nog meer mogelijkheden voor gebruikers, met ondersteuning voor extensies en toegang tot geavanceerde functies, terwijl ze toch met Firefox worden gesynchroniseerd. Ook biedt Mozilla Firefox Focus, een speciale privacy-versie van Firefox.

2. Samsung Internet
Samsungs eigen browser is verrassend goed. Hij is vooraf geïnstalleerd op alle Samsung-smartphones, maar werkt ook op andere Android-apparaten. De browser biedt add-ons die door Samsung zijn uitgekozen en afgestemd op mobiel gebruik. Dat betekent dat je adblockers zoals AdGuard kunt installeren.

De nieuwste versie heeft verbeterde beveiligingsfuncties zoals smart anti-tracking. Ook is de bescherming tegen malware en phishing-aanvallen geoptimaliseerd.
Hoewel Samsung Internet een geweldige mobiele browser is, biedt het geen desktop sync. Als je dat belangrijk vindt, bekijk dan de andere opties.

3. Vivaldi
Vivaldi is een browser die advertenties en trackers automatisch blokkeert. Daardoor hoef je geen extensies te installeren voor de veiligheid. Vivaldi werkt samen met DuckDuckGo (een andere goede privacybrowser) om trackers en advertentieservers te kunnen monitoren. Hij synchroniseert ook veilig wachtwoorden, bladwijzers, notities en meer met end-to-end encryptie. Vooral handig als je ook de desktopversie gebruikt.

Andere veilige browsers voor Android


Welke browser het veiligst en het best is voor Android hangt af van je specifieke toestel en je voorkeuren. De drie bovenstaande browsers zijn allemaal goede keuzes, maar er zijn er nog veel meer. Jouw persoonlijke keuze voor de beste browser voor Android vind je makkelijker door wat top browsers voor Android zelf uit te testen. Er zijn er nog een paar die het uitproberen waard zijn:

- Microsoft Edge
- DuckDuckGo
- Kiwi
- Bromite
- Soul

De top browsers voor iOS


Alle iPhone webbrowsers maken gebruik van Apple's eigen WebKit browser engine, waardoor het eigenlijk allemaal vermomde Safari browsers zijn. Er is weinig verschil wat betreft de belangrijkste privacy- en beveiligingsfuncties. Toch zijn er wel verschillen in bepaalde veiligheidsfuncties bij de top browsers voor iOS.

1. Safari
Apple's eigen browser blijft voor de meeste iPhone-gebruikers de beste optie. Safari is snel en biedt een uitstekende ervaring op de iPhone. Het heeft weinig zin een andere browser te gebruiken, tenzij je specifieke functies nodig hebt. De privacy wordt goed gewaarborgd en er is ondersteuning voor contentblockers en extensies. Hierdoor zien veel iPhone fans Safari als een van de beste browsers voor iOS.
Apple verdient als bedrijf geen geld aan advertenties en beveiliging is een belangrijk onderdeel van de producten. Dat maakt Safari tot een van de veiligste browsers.

2. Firefox
Mozilla's
Firefox is op de iPhone het beste alternatief voor Safari. Als Enhanced Protection is ingeschakeld, worden de meeste trackers, advertenties en pop-ups geblokkeerd.
Eén van de meest opvallende redenen om Safari niet te gebruiken is de synchronisatiemogelijkheid. Firefox is een prima optie als je een pc gebruikt en bladwijzers, surfgeschiedenis en wachtwoorden wilt synchroniseren. Firefox Sync werkt goed, zelfs in vergelijking met Apple's eigen iCloud-synchronisatie.
Een andere goede reden: Mozilla is een non-profit organisatie en verzamelt of verkoopt geen gebruikersdata.

3. Brave
Brave valt op vanwege de focus op privacy en biedt standaard veel bescherming. Om Safari en Firefox bijvoorbeeld advertenties te laten blokkeren, moet je in het instellingenmenu duiken. Maar Brave functioneert gewoon direct.

Daarnaast is het een uitstekende browser. Een van de beste functies van Brave is de mogelijkheid om audio op de achtergrond af te spelen, zelfs als het scherm is vergrendeld. Dat betekent dat je kunt luisteren naar YouTube terwijl je de hond uitlaat. Geweldig.

En wat zijn de beste desktop browsers?Lees ons blog om meer te weten te komen over de veiligste browsers voor desktop computers. most secure browsers for desktop


Terug naar het overzicht