Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
09-12-21 - 

Wat zijn de beste prepaid kaarten voor tieners?

Jongeren prepaid creditcardsGeef je jouw kind wekelijks of maandelijks zakgeld? Zoals de meeste ouders geef je waarschijnlijk contant geld. Tegenwoordig hebben kinderen meer behoefte aan geld voor een online aankoop. Online betalen kan wat lastig zijn zonder bankpas of creditcard. Vooral als je online tickets, kleding of gadgets wilt kopen. Jongeren creditcard

Wil je jouw tiener meer vrijheid gunnen en tegelijkertijd leren hoe met geld om te gaan? Dan is een jongeren creditcard misschien een goed idee. Wees gerust, een jongeren creditcard kan geheel veilig zijn. We hebben het hier over een prepaid creditcard. Met een prepaid jongeren creditcard kan geen schuld opgebouwd worden. Er volgt dus geen onverwachte rekening.


Wat zijn prepaid creditcards voor jongeren?Met een prepaid creditcard kan jouw kind veilig online shoppen. Een prepaid creditcard voor tieners werkt op dezelfde manier als een gewone creditcard wat betreft het kunnen betalen voor producten of diensten. Het grote verschil tussen een prepaid kaart en een gewone creditcard: met een prepaid kaart voor jongeren of voor volwassenen kun je geen schulden opbouwen. Met een geldkaart of prepaid jongeren creditcard kun je jouw kind leren verantwoordelijk om te gaan met creditcards.


Een oplaadbare prepaid creditcard.Veel prepaid creditcards kunnen steeds opnieuw opgewaardeerd worden. Om te beginnen koop je gewoon een fysieke kaart bij de aanbieder van jouw voorkeur. Je voegt tegoed aan de prepaid creditcard toe met een voucher code.

Naast prepaid kaarten voor jongeren zijn er nog meer manieren om je tiener van geld te voorzien. Je kunt er ook voor kiezen je tiener een prepaid geldbon te geven, zoals Neosurf of paysafecard. Dit is een digitale voucher met een unieke code. Deze code kan je kind gebruiken om online aankopen mee te betalen. Het belangrijkste verschil tussen een eenmalige geldkaart en een oplaadbare prepaid jongeren creditcard is dat de laatste vaak ook in winkels kan worden gebruikt (niet alleen online). Zowel geldbonnen als oplaadbare prepaid creditcards kunnen worden gebruikt tot het geld op de kaart is opgebruikt.


Hoe kun je een prepaid jongeren creditcard opwaarderen?Nadat je een prepaid creditcard hebt aangevraagd, kun je deze eenvoudig opwaarderen met een geldbedrag naar keuze. Zo kun je jouw tiener een prepaid kaart geven en bijvoorbeeld op afstand geld op de kaart zetten. Zorg ervoor dat je de merknaam van de kaart en het kaartnummer kent en stuur geld naar de kaart wanneer je maar wilt. Zo kun je zakgeld op de kaart storten, extra geld sturen tijdens een vakantie of gewoon geld geven.


Waar worden prepaid kaarten geaccepteerd als betaalmiddel?Met prepaid creditcards met een Visa of MasterCard logo kan bijna overal worden betaald (waar ook gewone creditcards worden geaccepteerd). Het is belangrijk om te weten dat prepaid jongeren creditcards over het algemeen minder handig zijn om te gebruiken voor het huren van een auto, of voor het vooraf reserveren van een hotelkamer. Bij het boeken van een huurauto of een hotelkamer wordt een geldbedrag op de creditcard gereserveerd. Het verschuldigde bedrag wordt uiteindelijk betaald wanneer de boeking daadwerkelijk wordt voltooid. Op die manier een som geld reserveren is meestal niet mogelijk met een prepaid creditcard voor jongeren of voor volwassenen.

Wat zijn de beste prepaid kaarten voor tieners?
1. Een Neosurf code

Met een digitale Neosurf code kun je shoppen op meer dan 20,000 websites. Bij betaling met de Neosurf code hoeft geen bankrekening of persoonlijke informatie te worden ingevoerd. Kies het bedrag dat je wilt geven en voer het e-mailadres in van de ontvanger van de kaart of de bon. Zorg ervoor dat je het e-mailadres controleert voordat je de gegevens van de prepaid jongeren creditcard verstuurt.

Zo kun je jouw tiener meteen een prepaid creditcard sturen waarmee hij kan winkelen. Hier koop je een Neosurf code veilig en snel. Je ontvangt de code binnen 30 seconden in je mailbox. Je kunt je saldo bekijken op de Neosurf website (met je voucher code). De code blijft een jaar geldig. Hier vind je een overzicht van de websites die Neosurf accepteren als betaalmethode.


2. Transcash

Met een Transcash prepaid kaart voor jongeren of volwassenen kun je overal betalen waar een creditcard met een MasterCard-logo wordt geaccepteerd. Dit is dus een handige jongeren creditcard of betaalmethode voor zowel tieners als volwassenen. Je hoeft geen gegevens in te vullen als je met Transcash betaalt, behalve de vouchercode. Veilig winkelen dus!

Heb je een plastic Transcash prepaid creditcard? Dan kun je er ook gewoon in de winkel mee betalen - niet alleen online. De plastic kaart is te koop in Frankrijk en in Italië. In andere landen kun je de Transcash-code gebruiken als een prepaid creditcard. Na aankoop van een Transcash prepaid creditcard code heeft de code geen vervaldatum. Je kunt het saldo van je code of kaart bekijken op een Transcash-account die je aanmaakt op de Transcash-website. Je kunt jouw Transcash saldo opwaarderen binnen 30 seconden.


3. BITSA

BITSA is een handige virtuele prepaid creditcard voor jongeren en volwassenen, met een Visa logo. Je kunt er online en offline mee betalen bij webwinkels als Zalando, Amazon, Nintendo en meer. Maak een account aan op de BITSA-website en waardeer binnen 30 seconden je saldo op, waar ook ter wereld. De code wordt naar het e-mailadres gestuurd dat je tijdens het aankoopproces hebt opgegeven. Activeer de code eenvoudig in je BITSA account. Op deze manier is betalen met een prepaid jongeren creditcard voor kinderen of volwassenen eenvoudig en veilig. Bij de online betaling wordt alleen de BITSA-prepaid kaart code gebruikt, zodat persoonlijke informatie veilig en anoniem blijft. Lees hier meer over BITSA.

Wil je meer weten over prepaid creditcards of vouchers en over de beste prepaid jongeren creditcards (waarmee niet kan worden betaald voor gokken en datingwebsites)? Hier vind je een overzicht van de beste prepaid volwassen en jongeren creditcards.


De voordelen van prepaid jongeren creditcardsVoordat je de kaart daadwerkelijk als betaalmiddel kunt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat er geld op de kaart staat. Zo geeft jouw kind nooit meer geld uit dan jouw budget toelaat en bepaal jij hoeveel saldo er op de jongeren prepaid creditcard staat.

Je kunt het saldo van de kaart makkelijk opwaarderen. Je doet dit door tegoed te kopen voor de kaart, die je betaalt met PayPal, iDeal, contant of met je bankrekening. Geef je jouw tiener liever geld voor de feestdagen of bij verjaardagen? Dan is een prepaid jongeren creditcard een goed idee.

Leer jouw tiener te budgetteren en goed met eigen geld om te gaan. Je kunt ook een prepaid creditcard of prepaid voucher code gebruiken om je tiener kennis te laten maken met online winkelen en online betalen. Leer je kind de gegevens van de prepaid kaart veilig te bewaren. Zo leg je de basis voor verantwoord omgaan met geld.


Veiligheid en prepaid jongeren creditcardsMet een prepaidkaart voor tieners houd je de persoonlijke gegevens en bankrekening van je kind veilig. Bij betaling met de kaart hoeven meestal alleen de gegevens van de kaart zelf te worden ingevoerd. Deze zijn niet gekoppeld aan persoonsgegevens of een bankrekening. Dit maakt het gebruik van een prepaid creditcard voor jongeren een veilige keuze.


De nadelen van jongeren creditcardsVerantwoord omgaan met prepaid kaartgegevens of een prepaid geldbon is een belangrijk onderdeel van het hebben van een prepaid creditcard voor tieners. Als een prepaidkaart of geldcode verloren gaat, is het soms (afhankelijk van de uitgever van de kaart) niet mogelijk de kaart of code te deactiveren - of kan de kaart niet worden geblokkeerd. Met een gewone creditcard zijn er vaak mogelijkheden om het geld terug te krijgen (of terugbetaald te krijgen) via de uitgever van de creditcard nadat hij het heeft gestolen of verloren. Praat met je tiener over het veilig bewaren van een creditcard of kortingscode voordat je die geeft, of biedt aan om de code veilig voor hem te bewaren.


Terug naar het overzicht