Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
27-10-16 - 

Hoe overleef je de Steam sale?

Steam-sale

Hoe overleef je de Steam sale?


Vier keer per jaar kunnen we ons geluk op met de sale in de Steam Store. Het enige probleem is dat je nooit precies weet wanneer ze van start gaan. Het is heel logisch dat alle opgebouwde spanning er uitkomt op het moment dat het zo ver is, maar deze keer wordt het anders! Met onze vijf tips & tricks hou jij het hoofd koel tijdens de Steam Sale.

1. Keep it cool


Lijkt misschien een beetje voor de hand liggend. Maar met al die afgeprijsde games, enorme drukte op de pagina en crashende betaalprocessen zit paniek in een klein hoekje. Laat je niet gek maken! Hou in gedachte dat de sale tot ongeveer 2 weken kan duren. Kijk eens op je gemak naar de spellen die afgeprijsd zijn en overweeg welke je écht graag zou willen hebben. Bovendien helpt het voorkomen dat je in de stress een heleboel spellen koopt die je, met een beetje langer nadenken, misschien niet echt wilde hebben.

2. Denk aan je portemonnee


Iedere korting die je kunt pakken is meegenomen, maar er zijn twee soorten kortingen die je in de gaten moet houden! Welke?
  • De ‘Algemene korting’: deze korting geldt voor de meerderheid van de spellen die in de sale zijn. Bijna elke game ouder dan 6 maanden, krijgt een korting tussen de 25% en 75%.
  • De ‘Highlighted Deals’: in deze speciale selectie, worden bepaalde spellen - gewoon omdat het kan- uit de sale naar voren gehaald. Let goed op deze games! Highlighted betekent vooral hogere kortingen, tussen de 50-75%.

3. Zet het op je verlanglijstje


Maak je al gebruik van de Steam wishlist? Wij zeggen: doen! Zet alle games erop die je nog wilt kopen, zodat je precies weet welke je tijdens de sale wilt halen. Verder geeft het je ook een idee wat voor budget je nodig hebt. Je wilt natuurlijk niet gelijk door je salaris heen zijn als de sale aanbreekt!

4. Hou mobiele back-up paraat


Download de Steam App! Stel je voor dat de sale van start gaat terwijl jij niet in de buurt bent van je computer! Via de app kun jij gelijk de prijzen van de games bekijken en je aankopen plaatsen, waar je ook bent. Verder houdt de app je up to date van andere special events, zo weet jij overal als eerste van.

5. Zorg voor digitaal geld in je Steam Wallet


Je wilt toch niet dat je betaling tijdens het betaalproces vastloopt? Als je al tegoed in je wallet hebt, ben je de rest al een stapje voor. Ook slim is om in de maanden voor de sale (waarschijnlijk) begint steeds een klein bedrag aan je wallet toe te voegen. Zo hoef je niet met je ogen dicht af te rekenen, want je was zo verstandig om ervoor te sparen!

Met deze tips in je achterhoofd ben jij extra goed voorbereid op de volgende Steam sale.
Steam tegoed kopen


Terug naar het overzicht