Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
19-01-19 - 

Game releases 2019 | Top 10 beste game releases 2019

Game-releases-2019

Game releases 2019 | Top 10 beste game releases 2019


Jij wilt natuurlijk weten wat de beste game releases van 2019 zijn. Dus om je alvast een overzicht te geven, hebben we een top 10 beste game releases 2019 gemaakt. Van ongeveer de eerste helft kunnen we je ook echt specifieke data geven, daarna wordt het lastig en zul je het moeten doen met “confirmed for 2019”. Of je nou op zoek bent naar release dates voor PS4 game releases of voor de Xbox One, PC en Switch, met deze lijst zit je zeker goed.

Na de game releases 2019 top 10 hebben we nog een heleboel vette informatie voor je over gaming in 2020.

Game releases 2019 Top 10


10. Resident Evil 2 Remake - 25 januari

PS4, Xbox One, PC

De eerste game van onze top 10 beste game releases 2019 is een heuse remake van het originele Resident Evil spel uit 1998. Ja dat las je goed, het is een remake, niet een remaster. Het spel is dus totaal opnieuw gebouwd, waardoor deze klassieke survival horror game als een nieuwe game naar de PlayStation 4, Xbox One en Steam komt. Met een moderne gameplay, maar met het doel om de beleving van de originele game te herintroduceren gaat dit voor oude fans en nieuwe fans een geweldige ervaring worden. Resident Evil 2 remake staat niet op nummer 10 van deze “game releases 2019 top 10” omdat we verwachten dat het een slechte game is. Het is simpelweg een van de eerste toffe games die uitkomt in 2019.
Metacritic score Resident Evil 2 (1998): 89

Resident Evil 2 Remake release date: 25 januari, 20199. Kingdom Hearts 3 - 29 januari

PS4, Xbox One

De release van Kingdom Hearts 3 voor de PlayStation 4 en Xbox One is op 25 januari 2019. Je Disney-favorieten Donald Duck, Goofy, en Mickey Mouse zullen Riku en Sora bijstaan in de zoektocht naar de zeven “Guardians of Light” en de ‘Key to Return Hearts’ in verschillende werelden en personages uit de Disney, Pixar, en Final Fantasy franchises. Met een gameplay system als in Kingdom Hearts III zul je ook weer hard aan de slag kunnen met ‘hacken and slashen’. Een grote verandering is dat je dit deze keer met een groep van vijf in plaats van twee kunt doen. Een goede vooruitgang wat ons betreft.
Metacritic score Kingdom Hearts II (2006): 87

Kingdom Hearts 3 release date: 29 januari, 20198. Anthem - 22 februari

PS4, Xbox One, PC

22 februari 2019 is de Anthem release date, de langverwachte action-RPG-third/first-person shooter. Anthem heeft al veel anticipatie voor de game gecreëerd, en heeft daar een goede reden voor. Met Anthem probeert Bioware deze keer namelijk écht wat anders te maken dan andere games. Aan de ene kant zal er een ‘persoonlijke basis’ van de speler zijn, die alleen toegankelijk is voor jezelf. Daarnaast is er ook een ‘buitenwereld’, waar het gaat om de multiplayer ervaring, waar je zeker andere spelers gaat tegenkomen. Het plan voor deze online wereld is dan ook dat ie regelmatige updates krijgt, zodat de “Instanced shared World” alleen maar uitgebreider wordt. We denken dan ook dat de game nog jarenlang populair blijft, juist omdat je je zo kunt onderdompelen in de wereld. Als je nog vragen hebt over de game kun je terecht op Anthem blog..

Anthem release date: 22 februari, 20197. METRO: EXODUS - 15 februari

PS4, Xbox One, PC

“Metro Exodus is an epic, story-driven first person shooter”, aldus de officiële website van Metro: Exodus. Ja, alweer een game met een enorm lange genre beschrijving. Wees bereid jezelf op te laten gaan in de game, te verdwalen in een vervallen wereld, en je met vallen en opstaan door de wereld te wanen. Het gaat niet al te makkelijk worden om de game te masteren, met minimale munitie en medkits. Eigenlijk is dat wel een goed teken, want van wat we tot nu toe hebben gezien van de game, ziet het ernaar uit dat het alleen maar leuk wordt om er veel uren in te steken. Naarmate de game vordert, zul je bijvoorbeeld je wapens kunnen upgraden, zodat de game meegroeit met jouw skills. Metro: Exodus staat niet zomaar in onze top 10 game releases 2019.
Metacritic score Metro Redux (2014): 83

METRO: EXODUS release date: 15 februari, 20196. Wargroove - maart

Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC

Ook aan het einde van het eerste kwartaal is het echter nog niet afgelopen met de toffe releases: in maart is de release date van de turn-based game Wagroove. De game is in de stijl van Advance Wars - klinkt niet slecht toch? En dat gaat het zeker ook niet worden: Met een look van de oude handheld games, wordt de game een échte turn-based tactisch spel. Maar ook als je nog nooit een game als Advance Wars hebt gespeeld zit je goed: het is laagdrempelig ontworpen zodat je meteen aan de slag kunt. Speel alleen of met z’n vieren tegen elkaar, lijd je leger, en win!

Wargroove release date: maart, 2019

5. Mortal Kombat 11 - 23 april

PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

In april is het weer tijd voor een klassieke titel: Mortal Kombat 11 (of Mortal Kombat XI). Met een beschikbaarheid voor de PC, Switch, PlayStation 4 en Xbox One belooft dit weer een goeie te worden - mag ook wel weer, aangezien er alweer bijna 4 jaar zijn verstreken sinds de vorige. De graphics worden nóg beter en nóg bloederiger, dus dat wordt weer ouderwets vechten geblazen vanaf 23 april. Deze game vind je in menig “top 10 beste game releases 2019” lijstjes.
Metacritic score Mortal Kombat X (2015): 83

Mortal Kombat 11 release date: 23 april, 20194. Days Gone - 26 april

PS4

Vanaf 26 april kun je je wanen in een post-apocalyptische wereld in deze “action adventure horror survival” game. Als bountyhunter ben je veel on the road in het Noordwesten van de VS, dus zul je stealth technieken, wapens en andere voorwerpen nodig hebben om te overleven in het wilde landschap. Naast het overleven zul je lastig gevallen worden door een soort menselijke zombies - Freakers genaamd. Days Gone is een PS4 exclusive en hoort bij de beste PS4 game releases 2019.

Days Gone release date: 26 april, 2019

’Confirmed for 2019’

Als laatste zijn er nog de vele games die al zijn bevestigd voor 2019, zonder specifieke release date. Deze lijst is lang. Erg lang. Om deze reden hebben we 3 games gekozen waar we toch echt wel wat over willen vertellen. We hopen dat je het eens bent met onze keuze!

3. Luigi's Mansion 3

Nintendo Switch

Er is nog niet zoveel bekend over Luigi’s Mansion 3. Zo is er bijvoorbeeld nog geen release date. Wat we wel weten, is dat het net als de eerdere titels weer griezelen wordt geblazen met je favoriete bange loodgieter. Uiteraard komt het spel uit op de Nintendo Switch! Heb je genoeg Nintendo eShop tegoed?
Metacritic score Luigi’s Mansion: Dark Moon (2013): 86

2. Battletoads

Xbox One

Een nieuwe game van een oude franchise… altijd spannend, maar van een franchise die al sinds de Game Boy Advance geen nieuwe release heeft gehad is het toch nog iets spannender dan normaal. Daarnaast wordt het ook nog eens een Xbox One exclusive. Genoeg redenen om in spanning af te wachten wat de game ons zal brengen! Een van de leukste Xbox game releases van 2019.1. Jedi: Fallen Order

PS4, Xbox One, PC

Oke, oke, de game komt pas aan het einde van het jaar uit, maar het idee van een Star Wars game in 2019 spreekt ons wel aan. Met een verhaal wat zich afspeelt tussen Episode III en IV (wat ons wel een beetje doet denken aan The Force Unleashed uit 2008) en met de focus op de jedi klinkt veelbelovend. In Jedi: Fallen Order zul je als padawan spelen, die op dat moment Order 66 heeft overleefd. Behalve dat je een lightsaber zult dragen is er eigenlijk nog niets bekend over de game. Dit was de laatste game van onze top 10 beste games releases van 2019, maar er is nog zoveel moois in het verschiet. Lees dus snel verder.

Heb je in de lijst de perfecte game gevonden voor 2019 en kan je niet wachten ‘m te pre-orderen? Bestel alvast een Game Card.

Andere 2019 game releases


FIFA 20


Een game waarvan we sowieso weten dat ie dit jaar zal uitkomen is FIFA 20. Verbeterde gameplay, nieuwe spelers, nieuwe features, verbeterde graphics en veel meer - dat staat ons sowieso te wachten! Hopelijk wordt ook de feedback van fans gebruikt om de game nog beter te maken. We weten helaas nog niet wat de FIFA 20 release date precies zal zijn, maar we verwachten FIFA 20 ergens in september 2019.
Metacritic score FIFA 19: 83

Beste DLC’s voor 2019


Voor een aantal games zullen er in 2019 ook weer DLC's uitkomen waar wij als fans zéker op zitten wachten:

3. Final Fantasy XV - Episode Ardyn
Een deel van de Final Fantasy XV DLC's zijn geannuleerd na het ontslag van Hajime Tabata in 2018. Wel komt deze extra episode nog uit, en dat geeft genoeg om naar uit te kijken.

2. Just Cause 4 - Expansion Pass
Een Expansion Pass bestaande uit meerdere DLC’s om dit ietswat chaotische (maar des te meer geweldige) spel uit te breiden.

1. Cuphead - The Delicious Last Course
Het onverwachte succes uit 2017 komt met een geheel nieuw level voor 2019.

Fortnite Season 8 & 9


Je kunt er ook op rekenen dat ontwikkelaar EPIC Games in 2019 Fortnite Season 8 en Fortnite Season 9 zal uitbrengen. Dat belooft weer een heleboel toffe Battle Royale potjes met een hoop nieuws.

Fortnite World Cup


Hoe gaat de grootste online-game van dit moment aan de slag in 2019? Het grootste evenement zal wel de Fortnite World Cup zijn, wat aan het einde van het jaar gehouden zal worden. Epic Games wilt er koste wat het kost een gigantische competitie van maken, en heeft voor seizoen 2018-2019 dan ook $100.000.00 voor het in totale prijzengeld uit de kast gehaald. Dit enorme bedrag zal op de verschillende lagen van de competitie verdeeld worden.PlayStation 5, Xbox Anaconda en...


Speculaties van nieuwe generatie consoles horen ook weer bij ieder jaar. In 2019 kunnen we waarschijnlijk een nieuwe variant van de Nintendo Switch verwachten, als de geruchten kloppen. Wordt het in 2020 het jaar voor de opvolger van de Xbox One? Met de werknaam ‘Xbox Anaconda’ komen we nog niet veel verder... Uiteraard wordt er van de PlayStation 5 (PS5)ook verwacht dat deze in 2020 uit zal komen, dus we zijn wel benieuwd wat de nieuwe generaties ons zal brengen.

PlayStation 5 release date: 2020?
Xbox Anaconda release date: 2020?
Nieuwe Switch release date: 2020?

Upcoming games in 2020 en verder


“Een beetje vroeg” denk je misschien, maar het is nooit te vroeg om alvast (verder) vooruit te kijken naar nieuwe upcoming game releases!

System Shock Remastered: een complete remake van de klassieker uit 1994
Beyond Good & Evil 2: er is een grote kans dat deze ‘cult classic’ in 2020 z’n release heeft.

Twee super vette releases die verder geen uitleg nodig hebben:
The Elder Scrolls VI
Grand Theft Auto VI

Cyberpunk 2077


Hopelijk ben je hier niet gekomen voor de Cyberpunk 2077 release date. Want die weten we helaas niet. We verwachten dat deze game zal uitkomen voor de volgende generatie games. Denk aan de PS5 of “Xbox Anaconda”. De futuristische game is van de makers van de wel bekroonde game The Witcher 3 (Ontwikkelaar CD Projekt RED) en belooft een open-world game te worden zoals nooit tevoren. Check de Cyberpunk 2077 trailer hieronder om alvast in de stemming te komen.Beste game releases 2019 kopen


We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van wat je de aankomende tijd allemaal kunt verwachten. Sla deze pagina op, maak je eigen lijstje, of pre-order de games alvast om ze niet te vergeten. Veel game plezier en vergeet niet hoe gemakkelijk je games online kunt kopen met een Gamecard van Beltegoed.nl

Koop een Gamecard


Terug naar het overzicht