Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
03-01-19 - 

Gamen in 2019: De Top 10 game releases van 2019

Gamen in 2019: De Top 10 game releases van 2019

Beltegoed.nl_Top_10_Game_Releases_2019
Het is een nieuw jaar voor gaming en er komen weer heel veel game releases aan dit jaar, dus om je alvast een overzicht te geven zullen we jou een aantal van de grootste titels voorschotelen. Van ongeveer de eerste helft kunnen we je ook echt specifieke data geven, daarna wordt het lastig en zul je het moeten doen met “confirmed for 2019”. Maar, één ding is zeker: je geduld wordt beloond met alle vette games. Of je nou op zoek bent naar release dates voor PS4 game releases of naar wat je dit nieuwe jaar op de Switch kunt spelen, met deze lijst zit je zeker goed. Benieuwd wat voor goeds er nog meer je kant op komt? Vergeet dan niet door te lezen na nummer 10!

Een Gelukkig Nieuwjaar

Het begint al lekker in januari en februari met het grote aantal games wat in deze eerste twee maanden uitkomt. Als je op zoek bent naar meer games voor januari, check dan deze top 5 lijst.

1. Kingdom Hearts 3 - 29 januari

PS4, Xbox One

De release van Kingdom Hearts 3 voor de PlayStation 4 en Xbox One is op 25 januari 2019. Als release nummer 12 van de franchise, zal de game het verhaal weer verder uitbreiden. Je Disney-favorieten Donald Duck, Goofy, en Micky Mouse zullen Riku en Sora bijstaan in de zoektocht naar de zeven “Guardians of Light” en de ‘Key to Return Hearts’ in verschillende werelden en personages uit de Disney, Pixar, en Final Fantasy franchises. Met een gameplay system als in Kingdom Hearts III zul je ook in Kingdom Hearts 3 weer hard aan de slag kunnen met ‘hacken and slashen’. Een grote verandering is dat je dit deze keer met een groep van vijf in plaats van twee kunt doen. Een goede vooruitgang wat ons betreft, en ook wel nodig met alle Heartless, Nobodies en Unversed in deze game.
Metacritic score Kingdom Hearts II (2006): 87

Kingdom Hearts 3 releasedate: 29 januari, 20192. Resident Evil 2 Remake - 25 januari

PS4, Xbox One, PC

Een heuse remake van het originele Resident Evil spel uit 1998. Ja dat las je goed, het is een remake, niet een remaster. Het spel is dus totaal opnieuw gebouwd, waardoor deze klassieke survival horror game als een nieuwe game naar de PlayStation 4, Xbox One en Steam komt. Met een moderne gameplay, maar met het doel om de beleving van de originele game te herintroduceren gaat dit voor oude fans en nieuwe fans een geweldige ervaring worden. Toevallig heeft de Resident Evil 2 remake net als Kingdom Hearts 3 op 25 januari z’n release date, dus dat gaat een mooie dag worden.
Metacritic score Resident Evil 2 (1998): 89

Resident Evil 2 Remake releasedate: 25 januari, 2019

3. Anthem - 22 februari

PS4, Xbox One, PC

De langverwachte action-RPG-third/first-person shooter zal eind februari ein-de-lijk uitkomen. Op 22 februari is het zover. EA heeft al veel anticipatie voor de game gecreëerd, en heeft daar een goede reden voor. Met Anthem probeert Bioware deze keer namelijk écht wat anders te maken dan andere games. Aan de ene kant zal er een ‘persoonlijke basis’ van de speler zijn, die alleen toegankelijk is voor jezelf. Daarnaast is er ook een ‘buitenwereld’, waar het gaat om de multiplayer ervaring, waar je zeker andere spelers gaat tegenkomen. Het plan voor deze online wereld is dan ook dat ie regelmatige updates krijgt, zodat de “Instanced shared World” alleen maar uitgebreider wordt. We denken dan ook dat de game nog jarenlang populair blijft, juist omdat je je zo kunt onderdompelen in de wereld. Als je nog vragen hebt over de game kun je terecht bij deze pagina.

Anthem releasedate: 22 februari, 20194. METRO: EXODUS - 15 februari

PS4, Xbox One, PC

“Metro Exodus is an epic, story-driven first person shooter”, aldus de officiële website van Metro: Exodus. Ja, alweer een game met een enorm lange genre beschrijving. Wees bereid jezelf op te laten gaan in de game, te verdwalen in een vervallen wereld, en je met vallen en opstaan door de wereld te wanen. Het gaat niet al te makkelijk worden om de game te masteren, met minimale munitie en medkits. Eigenlijk is dat wel een goed teken, want van wat we tot nu toe hebben gezien van de game, ziet het ernaar uit dat het alleen maar leuk wordt om er veel uren in te steken. Naarmate de game vordert, zul je bijvoorbeeld je wapens kunnen upgraden, zodat de game meegroeit met jouw skills.
Metacritic score Metro Redux (2014): 83

METRO: EXODUS Releasedate: 15 februari, 20195. Wargroove - maart

Nintendo Switch, PS4, Xbox One, PC

Ook aan het einde van het eerste kwartaal is het echter nog niet afgelopen met de goede releases: in maart is de release van de turn-based game Wagroove. De game is in de stijl van Advance Wars - klinkt niet slecht toch? En dat gaat het zeker ook niet worden: Met een look van de oude handheld games, wordt de game een échte turn-based tactisch spel. Maar ook als je nog nooit een game als Advance Wars hebt gespeeld zit je goed: het is laagdrempelig ontworpen zodat je meteen aan de slag kunt. Speel alleen of met z’n vieren tegen elkaar, lijd je leger, en win!

Wargroove releasedate: maart, 2019

6. Mortal Kombat 11 - 23 april

PS4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

In april is het weer tijd voor een klassieke titel: Mortal Combat 11 (of Mortal Combat XI). Met een beschikbaarheid voor de PC, Switch, PlayStation 4 en Xbox One belooft dit weer een goeie te worden - mag ook wel weer, aangezien er alweer bijna 4 jaar zijn verstreken sinds de vorige. De graphics worden nóg beter en nóg bloederiger, dus dat wordt weer ouderwets vechten geblazen vanaf 23 april.
Metacritic score Mortal Kombat X (2015): 83

Mortal Kombat 11 releasedate: 23 april, 20197. Days Gone - 26 april

PS4

Vanaf 26 april kun je je wanen in een post-apocalyptische wereld in deze “action adventure horror survival” game. Als bountyhunter ben je veel on the road in het Noordwesten van de VS, dus zul je stealth technieken, wapens en andere voorwerpen nodig hebben om te overleven in het wilde landschap. Naast het overleven zul je lastig gevallen worden door een soort menselijke zombies - Freakers genaamd.

Days Gone releasedate: 26 april

’Confirmed for 2019’

Als laatste zijn er nog de vele games die al zijn bevestigd voor 2019, zonder specifieke releasedatum. Deze lijst is lang. Erg lang. Om deze reden hebben we 3 games gekozen waar we toch echt wel wat over willen vertellen. We hopen dat je het eens bent met onze keuze!

8. Luigi's Mansion 3

Nintendo Switch

Er is nog niet zoveel bekend over Luigi’s Mansion 3. Zo is er bijvoorbeeld nog geen release datum. Wat we wel weten, is dat het net als de eerdere titels weer griezelen wordt geblazen met je favoriete bange loodgieter. Uiteraard komt het spel uit op de Nintendo Switch!
Metacritic score Luigi’s Mansion: Dark Moon (2013): 86

9. Battletoads

Xbox One

Een nieuwe game van een oude franchise… altijd spannend, maar van een franchise die al sinds de Game Boy Advance geen nieuwe release heeft gehad is het toch nog iets spannender dan normaal. Daarnaast wordt het ook nog eens een Xbox One exclusive. Genoeg redenen om in spanning af te wachten wat de game ons zal brengen!10. Jedi: Fallen Order

PS4, Xbox One, PC

Oke, oke, de game komt pas aan het einde van het jaar uit, maar het idee van een Star Wars game in 2019 spreekt ons wel aan. Met een verhaal wat zich afspeelt tussen Episode III en IV (wat ons wel een beetje doet denken aan The Force Unleashed uit 2008) en de focus op de jedi klinkt het veelbelovend. In de game zul je als padawan spelen, die op dat moment Order 66 heeft overleefd. Behalve dat je een lightsaber zal dragen is er eigenlijk nog niets bekend over de game. Wel zal ie, toepasselijk bij de tijd waarin het zich af zal spelen “dark and gritty” zijn volgens de makers. Wij zijn benieuwd!

Heb je in de lijst de perfecte game gevonden voor 2019 en kan je niet wachten ‘m te pre-orderen? Bestel alvast een Game Card.

Andere 2019 game releases


FIFA 20
Een game waarvan we sowieso weten dat ie dit jaar zal uitkomen is FIFA 20. Verbeterde gameplay, nieuwe spelers, nieuwe features, verbeterede graphics en veel meer - dat staat ons sowieso te wachten! Hopelijk wordt ook de feedback van fans gebruikt om de game nog beter te maken.
Metacritic score FIFA 19: 83

DLC’s voor 2019
Voor een aantal games zullen er in 2019 ook weer DLC's uitkomen waar wij als fans zéker op zitten wachten:

3. Final Fantasy XV - Episode Ardyn
Een deel van de Final Fantasy XV DLC's zijn geannuleerd na het ontslag van Hajime Tabata in 2018. Wel komt deze extra episode nog uit, en dat geeft genoeg om naar uit te kijken.

2. Just Cause 4 - Expansion Pass
Een Expansion Pass bestaande uit meerdere DLC’s om dit ietswat chaotische (maar des te meer geweldige) spel uit te breiden.

1. Cuphead - The Delicious Last Course
Het onverwachte succes uit 2017 komt met een geheel nieuw level voor 2019.

Fortnite
Hoe gaat de grootste online-game van dit moment aan de slag in 2019? Het grootste evenement zal wel de Fortnite World Cup zijn, wat aan het einde van het jaar gehouden zal worden. Epic Games wilt er koste wat het kost een gigantische competitie van maken, en heeft voor seizoen 2018-2019 dan ook $100.000.00 voor het in totale prijzengeld uit de kast gehaald. Dit enorme bedrag zal op de verschillende lagen van de competitie verdeeld worden.Next Gen Consoles
Speculaties van nieuwe generatie consoles horen ook weer bij ieder jaar. In 2019 kunnen we waarschijnlijk een nieuwe variant van de Nintendo Switch verwachten, als de geruchten kloppen. Wordt het in 2020 het jaar voor de opvolger van de Xbox One? Met de werknaam ‘Xbox Anaconda’ komen we nog niet veel verder... Uiteraard wordt er van de PlayStation 5 ook verwacht dat deze in 2020 uit zal komen, dus we zijn wel benieuwd wat de nieuwe generaties ons zal brengen.

Games in 2020 en verder


“Een beetje vroeg” denk je misschien, maar het is nooit te vroeg om alvast (verder) vooruit te kijken naar nieuwe game releases!
System Shock Remastered: een complete remake van de klassieker uit 1994
Beyond Good & Evil 2: er is een grote kans dat deze ‘cult classic’ in 2020 z’n release heeft.

Twee supervette releases die verder geen uitleg nodig hebben:
The Elder Scrolls VI
Grand Theft Auto VI

We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van wat je de aankomende tijd allemaal kunt verwachten. Sla deze pagina op, maak je eigen lijstje, of pre-order de games alvast om ze niet te vergeten. Veel game plezier!

Koop een Gamecard


Terug naar het overzicht