Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
17-09-18 - 

Alles wat je moet weten over de Fortnite World Cup

Gefeliciteerd! Je hebt deze pagina gevonden, wat betekent dat je in ieder geval íets weet over de aankomende Fortnite World Cup. Wij hebben er in ieder geval zoveel zin in dat we hebben geprobeerd om echt álles te vinden wat we konden over dit aankomende epische tournament. Kan jij meedoen? Hoeveel valt er te winnen? Deze vragen en meer beantwoorden we hieronder.

Fortnite populairste free-to-play game?

alt
Oke, laten we beginnen bij het begin. Epic Games, de game-ontwikkelaar, maakte het gratis (free-to-play) spel Fortnite. Tijdens het schrijven van deze blogpost is 2018 alweer goed op weg, en heeft het spel meer dan 125 miljoen spelers. Ja, dat is veel! Kinderen, tieners, volwassenen - iedereen danst, bouwt, en schiet op elkaar. Cool toch? Met name de Battle Royale modus is extreem populair. Je wordt op een eiland gedropt - je bouwt om te overleven en je schiet om te doden.

Fortnite World Cup aankondiging


Toen gebeurde er het volgende: Epic Games kondigde het budget voor het Fortnite seizoen van 2018-2019. En ja, het is een slordige 100 miljoen dollar. Deze gigantische berg geld zal worden gebruikt om onder andere wedstrijden georganiseerd door de Fortnite gemeenschap, online wedstrijden en grotere georganiseerde wedstrijden over de hele wereld te ondersteunen. Komt ook nog even de Fortnite World Cup langs! Niemand (behalve Epic Games zelf) weet hoeveel miljoenen er in het prijzengeld van de World Cup zal zitten. Wedden dat het meeste geld valt te winnen bij de Cup zelf?Wie kan er meedoen met de Fortnite World Cup?


Nu komt het leuke gedeelte: iedereen kan kwalificeren voor de Fortnite World Cup. Epic Games heeft extra duidelijk gemaakt dat iedereen kan meedoen. Iedereen maakt dus kans om te winnen. Er is geen kans op voordeel voor de kwalificatie. Jammer voor de grotere bedrijven en professionele teams: jullie worden niet anders behandeld, en het reserveren van een plekje is ook niet mogelijk - betalen zodat je zeker een plek hebt is verboden.

Solo, duo’s of squads?


Er is aangekondigd dat de World Cup met name focust op solo en duo-spelers. Maar geen zorgen hoor, Battle Royale Squads, jullie kunnen ook gewoon nog meedoen. We gaan ervan uit dat het niveau een stuk hoger gaat zijn voor squads. Aangezien squad-battles niet de focus van het toernooi zijn, is er niet veel plek om te kwalificeren.

De Overwatch World Cup van Blizzard


We zijn niet de enigen die een overeenkomst zien met de Overwatch World Cup van game-ontwikkelaar Blizzard. Blizzard heeft nu al 2 jaar op een rij een World Cup voor competitieve gamers georganiseerd, wat dan weer wel het een en ander kost in ticketprijzen voor teams - tot in de miljoenen dollars, en dat is alleen om een franchise te openen. Op dit moment heeft Overwatch 12 teams in hun divisie.

Streaming service Twitch


Blizzard verdient ook geld met de rechten voor het uitzenden van hun toernooi. Stream-platform Twitch heeft schijnbaar $90 miljoen betaald om Overwatch League wedstrijden te kunnen uitzenden. Twitch is hét stream-platform voor gamers. Ze bieden ook esports, materiaal van gebruikers, en nog veel meer aan. Dit is verder niet gesponsord door Twitch trouwens.

Tyler “Ninja” Blevins


Om even een goed idee te geven van de competitie voor als je zit te denken om mee te doen met de competitieve Fortnite scene: één van de top Fortnite-spelers is Tyler “Ninja” Blevins. Sommige mensen noemen ‘m de Messi van Fortnite. Je weet wel, die ene voetballer.Hoeveel verdient Tyler “Ninja” Blevins?


Wil je weten hoeveel Messi, ahum, Tyler “Ninja” Bevin elke maand verdient? Een slordige $500.000 per maand - dat is zo’n 6 miljoen per jaar! Z’n status als game-bekendheid was waarschijnlijk wat een groot deel van de 635.000 kijkers van de laatste Fortnite-uitzending aantrok. Tyler, of wacht, Ninja, heeft namelijk 3.7 miljoen Twitch volgers, 5 miljoen YouTube abonnees, en bijna een miljoen volgers op Twitter. Da’s niet niets.

Fortnite speler aan het woord


We waren benieuwd wat een doorsnee Fortnite speler (sorry dat we je ‘doorsnee’ noemen) vindt van de aankomende World Cup en de chaos van het kwalificeren.

Jesse (Beltegoed.nl gebruiker):
“Ik denk dat het awesome is dat het spel in zo’n kleine tijd zo erg gegroeid is, en al helemaal op zo’n competitief niveau. Maarrrrr, met meer dan 125 miljoen spelers is de kans om ook echt te kwalificeren wel erg, erg klein. Dat is wel weer een beetje jammer.”

Bereid je goed voor op de Fortnite World cup met een van onze Game Cards!
Koop een Game Card


Terug naar het overzicht