Menu
Binnen 30 seconden tegoed bestellen
Code direct per e-mail
Veilig en betrouwbaar afrekenen
02-10-18 - 

5 Scary games die je nu moet spelen

alt

5 Scary games die je nu moet spelen


Het wordt koud, donker en het is ook nog eens bijna Halloween. Hoog tijd om jezelf en anderen even lekker bang te maken met deze 5 doodenge zombie games. Wij hielden het niet droog toen we deze games speelden… Niet doorvertellen hé!

1. Amnesia: The Dark Descent


onze tweede enge aanrader is Amnesia: The Dark Descent. Een klassieker waarbij talloze YouTubers miljoenen views binnen harkten- alleen door zichzelf te filmen terwijl ze deze horror-game speelden. De monsters van Amnesia Dark Descent kom je nauwelijks tegen en dat is ook precies wat deze game zo eng maakt. Je loopt maar rond door een verlaten kasteel, op zoek naar een uitgang en een manier om het mysterie op te lossen van deze geheimzinnige plek. Hoe langer je de game speelt, hoe meer je erachter komt dat er iets heel raars aan de hand is. De spanning stijgt en als de monsters eenmaal komen, kan je niks anders dan je verstoppen of keihard wegrennen.

2. Dead Space


Voor nog maar €14,99 kunnen PC en console-gamers van een van je ergste nachtmerries een werkelijkheid maken: zielsalleen in de ruimte zitten. Je bent aan boord van een immens groot ruimteschip om te mijnen op verre planeten, maar dan slaat het noodlot toe en kom je in aanraking met een mysterieus buitenaards object. Je raadt het al: dit loopt niet goed af. In Dead Space loop je voornamelijk door het donker terwijl je om elk hoekje uit het niets aangevallen kan worden een buitenaards monster. Succes met je zaklamp en niemand die je komt redden.3. Silent Hill 2


Fans van horror-games moeten Silent Hill 2 gespeeld hebben. Een psychologische thriller van een game waarbij het hoofdpersonage met allerlei onderdrukte herinneringen moet dealen. Gaandeweg ontmoet je de meest uiteenlopende en vooral verontrustende personages. De game is verkrijgbaarbaar voor Xbox en PlayStation consoles en PC. Hetgene wat Silent Hill 2 zo eng maakt, is het gevoel dat je wegloopt van een fout in het verleden die je altijd zal blijven achtervolgen. De spanning bouwt op met allerlei plottwisten en een antagonist die echt bedreigend eng is. Je moet de game spelen om het te snappen. In 2006 is er zelfs een Silent Hill film uitgekomen.

4. DayZ


Als je denkt aan DayZ zul je al snel aan de blockbuster-film denken met Brad Pitt. Hierin konden zombies rennen en waren ze weer eens echt angstaanjagend. Maar laat het nou eens blijken dat in DayZ de game de zombies niet perse het meest angstaanjagend zijn. Wie dan wel? De andere spelers. In de open wereld van de DayZ game weet je gewoon niet wat de andere spelers van plan zijn. DayZ is een open wereld waar interactie met andere (echte) mensen die de game ook spelen een heel belangrijk aspect is. Laat de drang om te overleven nou niet echt het beste uit mensen halen. Gamers (mensen), worden dan onvoorspelbaar, levensgevaarlijk en je kunt niemand vertrouwen. Je vecht voor voedsel, wapens en andere overlevingsmiddelen. Geen computer gemaakte zombie kan de spanning overtreffen die echte mensen brengen in een land zonder regels en wetten, die ook nog eens geïnfecteerd is door zombies.5. Bloodborne


De PlayStation 4 exclusive staat misschien bekend om zijn actie, het is ook nog eens doodeng. Games zijn pas echt eng als je bang bent om dood te gaan en als je ook nog eens heel makkelijk dood kan gaan. Dan ga je echt niet meer zomaar een kamer in rennen zonder eerst 100 procent zeker te weten dat er geen monster om het hoekje staat. De game is gewoon ongelofelijk moeilijk (de makers van de Dark Souls-franchise zijn ook verantwoordelijk voor Bloodborne) en als je dood gaat, moet je weer terug naar precies dezelfde plek om je ervaringspunten weer terug te krijgen. Ga je onderweg naar je verloren ervaringspunten dood, dan verlies je ze. Je bent nooit zo zo blij als wanneer je een save-punt hebt bereikt.

Als je nog een Game Card nodigt hebt om een van deze horror games te spelen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
Koop een Gamecard


Terug naar het overzicht