Beltegoed.nl is een gecertificeerde reseller van Google Play

Hoe je kunt uitloggen bij de Google Play Store (en Google Play Games)
Wanneer je een ander account wilt gebruiken of je toestel gaat verkopen, vraag je je waarschijnlijk af hoe het uitloggen bij Google Play precies werkt. Het afmelden bij de Google Play Store is anno 2026 namelijk niet zo simpel als op een knopje drukken in de app zelf. De belangrijkste vuistregel is: "uitloggen" op een Android-apparaat betekent in de praktijk dat je het volledige Google-account van het toestel moet verwijderen. Hieronder lees je precies hoe je dit aanpakt voor je telefoon, televisie en je games.
Uitloggen bij Google Play op een Android-telefoon of tablet
Omdat de Play Store gekoppeld is aan het hoofdsysteem van je Android-telefoon of tablet, moet je het account in de instellingen van je toestel loskoppelen. Volg deze makkelijk te volgen stappen:- Open de Instellingen van je Android-apparaat.
- Scroll naar beneden en tik op het menu Accounts (op sommige toestellen heet dit Wachtwoorden en accounts).
- Tik op het Google-account waarmee je momenteel bent ingelogd op de Play Store.
- Kies de optie Account verwijderen en bevestig je keuze.
Afmelden bij de Google Play Store op een Smart TV
Heb je een Android TV of Google TV en wil je daarop van account wisselen of uitloggen? Ook op je televisie werkt dit via de algemene instellingen:- Navigeer met de afstandsbediening naar het tandwiel-icoontje (Instellingen) op het startscherm van de tv.
- Ga naar de sectie Accounts en inloggen.
- Selecteer het actieve Google-account dat je wilt weghalen.
- Kies de optie Account verwijderen om definitief uit te loggen op de televisie.
Uitloggen bij je Google Play Games account
Het proces voor de Google Play Games-app werkt wél onafhankelijk van je hoofdsysteem. Je hoeft hiervoor dus gelukkig niet je hele Google-account van je telefoon of tablet te verwijderen. Je doet dit als volgt:- Open de Google Play Games-app op je toestel.
- Tik op de drie puntjes rechtsboven in het scherm en ga naar Instellingen.
- Scroll een stukje naar beneden en kies Inloggen bij games wijzigen.
- Hier kun je per individuele game uitloggen. Ook kun je het standaard inlogaccount voor nieuwe games aanpassen of volledig uitvinken.
Veelgestelde Vragen
