Prepaid is een ruim begrip en wordt in vele toepassingen gebruikt. Prepaid staat in het algemeen voor “vooruit betaald”. Je hebt vaak een bepaalde waarde, uitgedrukt in geld of credits, waarmee je op een later tijdstip een bepaalde dienst of service kunt afnemen. Het tegoed wordt opgeslagen op een chip, (denk aan chipknip), simkaart, plastic pasje of in een account.

Prepaid producten

De meest voorkomende prepaid constructie is prepaid beltegoed. Hierbij heb je dus vooraf een bedrag aan beltegoed aangeschaft waarmee je een tijd kunt bellen. Zodra het opgebruikt is, is het ook op en kun je niet in de min geraken.
Andere voorbeelden zijn: cadeaubonnen, skypecredits, telefoonkaarten en prepaid creditcards.

Prepaid providers

In Nederland zijn er diverse prepaid telefoon providers. De keuze van prepaid providers hangt af van wat je precies wilt doen met de sim-kaart. Veel prepaid providers richten zich op bellen in het buitenland, andere prepaid providers juist weer op goedkoop internet via je telefoon. Afhankelijk van wat je veel met de telefoon doet kun je een keuze maken uit de diverse prepaid providers.

Voordelen prepaid

Het grootste voordeel van prepaid is dat je van te voren weet wat je gaat uitgeven. Hierdoor heb je volledige controle op je uitgaven.
Daarnaast is het risico bij verlies of diefstal beperkt tot het bedrag wat je uit had staan. Dit kan zeer nuttig zijn bij internetdiensten waarbij betaalgegevens worden gevraagd, een prepaid creditcard biedt hier uitkomst.
Is je vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op Beltegoed opwaarderen

Beltegoed.nl informatie